Atanas ”Hat-Trică”! Fostul atacant al Stelei a reuşit pentru noua sa echipă a treia triplă a sezonului, cu o zi înaintea comemorării a 5 ani de la dispariţia legendarului său bunic, Ilie Balaci

Cosmin STAICU 21 Oct. 2023, 16:29 Liga 3

După ce a marcat în premieră pentru naţionala U20 a României, în victoria cu 2-0 contra Angliei U20, Atanas Trică (19 ani) a reuşit al treilea hattrick din acest sezon pentru echipa a doua a Universităţii Craiova, la care a revenit în vară, după ce nu a mai continuat cu Steaua în Liga 2.

Atanas Trică a fost decisiv pentru satelitul oltenilor, în meciul câştigat cu scorul de 4-3 contra Jiului Petroşani, vineri, cu o zi înaintea comemorării legendarului său bunic, Ilie Balaci, de la a cărui dispariţie au trecut 5 ani.

În meciul din etapa a 9-a a Seriei a 7-a a Ligii 3, cel alintat în Bănie ”Hat-Trică” a punctat în minutele 16, 31 şi 61, iar David Sala a marcat în minutul 70, oaspeţii replicând prin Stephane Ferhaoui (40 – penalty), Andrei Istrate (84, 90).

Nepotul lui Ilie Balaci a marcat 10 goluri în acest sezon, dar nu are drept de joc în UEFA Youth League

În meciul disputat în complexul ”Aripile”, ”Ati” a deschis scorul cu o lovitură de cap din 6 metri, la un corner, a dublat avantajul reluând de pe linia porţii o minge în urma unei acţiuni a lui Barbu şi a făcut tripla deviind pe colţul lung o centrare venită la prima bară. Atanas Trică a evoluat în două meciuri pentru prima echipă a Universității Craiova în acest sezon, în prima etapă a SuperLigii, la Dinamo, şi în meciul din Cupa României, cu CS Tunari, de fiecare dată fiind titular şi înlocuit pe parcurs.

Trică are 10 goluri pentru echipa a doua în cele opt meciuri jucate, reuşind hat-trick-uri şi în victoriile cu Gilortul Târgu Cărbunești, scor 7-1, şi Voinţa Lupac, scor 5-1.

Antrenorul ”satelitului” Craiovei, Ştefan Florescu, a început meciul cu Jiul în formula: Goga – Gaşpar, Mitrache, Brăşfăleanu, Ene – Lăpădătescu, Sala, Tomşa – Bană, Trică, Barbu. Rezerve au fost: Glodean – Vancea, Neaţă, Domnu, Rădulescu, Stana, Cîrpici, Găină.

Universitatea Craiova 2 a câştigat două meciuri la rând cu scorul de 4-3 şi este, momentan, pe locul 4, cu 15 puncte din opt meciuri disputate, având o restanţă, contra lanternei roşii CSO Turceni. Pentru tinerii jucători ai Craiovei urmează returul din UEFA Youth League, cu Partizan Belgrad, miercuri, 25 octombrie, de la ora 19:00, în capitala Serbiei. Sârbii s-au impus în tur, pe ”Ion Oblemenco”, scor 1-0. În această competiţie, Atanas Trică nu are drept de joc, deoarece a fost împrumutat în sezonul trecut la Steaua Bucureşti, iar regulamentul prevede ca jucătorii să aibă cel puţin doi ani din ultimii trei la clubul la care este în prezent.

  • 18 meciuri de Liga 2 are Atanas Trică în tricoul echipei Steaua, în sezonul 2022-2023, în care a înscris de 3 ori. În SuperLigă a jucat 6 meciuri pentru U Craiova în trei sezoane diferite și a înscris 1 gol.

Atanas Trică, nemulţumit că nu joacă mai mult la prima echipă a Universității Craiova

După ce a marcat, din penalty, contra Angliei, în meciul naţionalelor U20, Atanas Trică s-a arătat dezamăgit că nu are parte de mai multe şanse la prima echipă a Universităţii Craiova.

”La club, nu prea știu ce să spun, nu prea mai a cuvinte. Sunt dezamăgit că nu primesc șanse. Am tot fost trimis la echipa a doua, mi-am făcut treaba acolo, am dat gol meci de meci. Consider că merit și eu mai multe șanse. Îi las pe antrenori să decidă. Sunt atacanți mult mai buni decât mine, mai experimentați. Eu îmi fac treaba unde sunt trimis. V-am spus ce simt eu, să nu fiu luat că cerșesc minute. Îmi aștept momentul, ca orice alt jucător. (n.r. Te gândești să pleci?) Rămâne de văzut. Sunt puțin supărat, nici nu aveam drept de joc în Youth League. Vom vedea din iarnă ce se va întâmpla. Cu domnul Papură am o relație foarte bună pentru că el, până să plece Reghecampf, a fost la echipa a doua antrenor. Am avut meciuri foarte bune alături de el. Vom avea o discuție. Nu știu ce să zic, e normal, orice jucător e dezamăgit când nu prinde minute. Sunt dezamăgit, orice jucător vrea să joace. E mult mai grav dacă nu dorești să joci. Nu pot să spun că puteam să fac în anumite meciuri diferența, dar cred că puteam să joc. Îmi doresc să joc la un nivel cât mai bun. Am avut discuții, rămâne de văzut dacă va fi o ofertă, inclusiv din liga a doua, nu aș refuza un împrumut pe șase luni”, a spus Atanas Trică la Fanatik.

Foto: Răzvan Păsărică și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-15-meciuri-au-loc-astazi-in-runda-care-pune-punct-turului-sezonului-regular-singura-echipa-ramasa-cu-punctaj-maxim-19288975

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/atanas-trica-s-a-saturat-de-situatia-de-la-universitatea-craiova-nepotul-lui-ilie-balaci-mesaj-clar-pentru-mihai-rotaru-sunt-dezamagit-sa-nu-fiu-luat-sa-cersesc-minute-19757371

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/csa-steaua-l-a-blocat-pe-atanas-trica-motivul-real-pentru-care-atacantul-nu-a-fost-inclus-de-universitatea-craiova-in-lotul-pentru-uefa-youth-league-19734702

https://liga2.prosport.ro/seria-1/moment-stanjenilor-pentru-atanas-trica-la-finalul-meciului-cu-poli-iasi-stelistul-a-mers-la-vestiarul-moldovenilor-pentru-a-si-cere-inapoi-tricoul-dat-lui-musi-motivul-invocat-19270404

Cosmin STAICU 21 Oct. 2023, 16:29 Liga 3
Pe aceeași temă