În urmă cu 13 zile, chiar în seara de Dragobete, Poli Timișoara a fost nevoită să suporte o umilință dureroasă, și anume, să piardă la ”masa verde” meciul cu Petrolul, din cauza că instalația de nocturnă de pe stadionul ”Dan Păltinișanu” s-a stins de două ori. Până la urmă, fanii au decis să facă o acțiune de protest, ”Respect pentru sportul timișorean”.
După umilința suferită la partida cu Petrolul, pe bună dreptate, fanii au luat cu asalt pagina de Facebook a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pe care l-au criticat vehement.
Vineri, după ce a declarat într-un interviu dat la Radio Timișoara, dar nu unui ziarist de sport al postului, că închide ”Marele Oval”, iar Poli poate merge la Lugoj sau Sânnicolau (arene mult mai neconforme, în realitate), Nica nu a mai apărut în comunicatul oficial al instituției despre închiderea stadionului, unde a dat declarații un subaltern.
Reamintim, costul închirierii arenei pentru un eveniment cu nocturnă ”sare” bine de 6000 de lei.
Clubul a așteptat să discute cu președintele CJT, care în ultima săptămână a fost plecat la Expoziția Mondială de la Dubai, unde Timișul a avut un stand în ultimele șapte zile. Pentru că nu se mai putea aștepta, s-a stabilit ca meciul cu FC Hermannstadt să se joace pe Știința, deși condițiile nu sunt grozave. Speranța alb-violeților e să-l convingă pe Alin Nica să redeschidă ”Dan Păltinișanu”, chiar și fără o nocturnă funcțională. Între timp, fanii din Peluza Sud au decis să facă un marș de protest până la Palatul Administrativ (unde au sediul Prefectura și Consiliul Județean Timiș).
Clubul a preferat să nu se poziționeze nicicum față de marș. Gurile rele din oraș spun că Poli nu prea mai e clubul suporterilor, întrucât în conducere au fost impuse alte persoane, astfel că non-poziționarea se poate explica astfel.
Interesant e că fanii au ales pentru marșul lor o zi de sâmbătă, când la CJT nu va fi, teoretic, nimeni la lucru, în afara portarilor.
Acțiunea suporterilor timișoreni are loc după meciul cu FC Hermannstadt, stabilit să se dispute sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul Știința. Partida se va încheia în jurul orei 16:00.
Iată textul din evenimentul creat pentru a promova protestul:
”Timișoara a rămas de mai bine de 30 de ani captiva propriei delăsări în privința infrastructurii sportive. Folosim aceleași facilități îmbătrânite, fără legătură cu secolul în care ne aflăm și fără ca cineva să intervină. Ne complacem în aceleași fraze lipsite de conținut ”nu putem”, ”nu avem bani”, ”Bucureștiul nu ne dă”.
????.
Dacă Bucureștiul nu ne dă, trebuie să ne facem. Dacă nu putem, trebuie să facem să putem. Dacă nu avem bani, facem rost. Dacă apare orice altă problemă, facem tot posibilul să o depășim.
Nu există timișorean sau iubitor de sport care să trăiască în Timișoara și să nu se simtă rușinat de modul în care se prezintă orașul nostru, în raport cu altele din țară. Ne-am uitat pe rând cum s-au ridicat stadioane noi la București, Craiova, Cluj, Arad. Să nu mai vorbim de Alexandria sau Turnu Măgurele. Între timp noi folosim facilități din anii 60 dar ni se pretinde performanță și să ne reprezentăm orașul cu mândrie.
??????!
Peste toate acestea, am fost nevoiți să suportăm rușinea unui meci pierdut la masa verde, după ce nocturna s-a stins din neglijența celor care trebuiau să se asigure că ea funcționează și să o pună la dispoziția celor care o închiriază. Iar, ca rezolvare, singurul stadion (încă) decent pentru meciuri de Liga a II-a cu spectatori se închide. De ce? Nimeni nu are un răspuns, nicio scuză și nicio propunere viabilă de rezolvare a situației.
??!
Nu suntem de acord! De aceea pornim sâmbătă, 12 martie, după meciul cu Hermannstadt într-un mars simbolic în care cerem respect pentru sportul timișorean și pentru timișorenii iubitori de sport. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei frustrați de starea infrastructurii sportive din orașul nostru și cei care consideră că Timișoara merită mai mult!
Ce înseamnă respect pentru sportul timișorean?
Acord politic cu substață, nu doar de fațadă, între toți actorii politici din Timișoara și Timiș cu obiectiv principal dezvoltarea sportului timișorean
Lobby susținut din partea parlamentarilor de Timiș pentru materializarea proiectelor de infrastructură sportivă mare ale Timișoarei, care beneficiază de finanțare de la bugetul de stat
Declararea obiectivului stadionului mare al Timișoarei ca fiind de interes maxim – din punctul în care suntem, respectându-se calendarele de implementare de la proiectele stadioanelor Giulești și Steaua, putem vorbi despre finalizarea noului ”Dan Păltinișanu” în luna august 2025, în cazul în care există dorință
Susținere sporită, transparentă și legală, din partea autorităților locale și județene pentru sectorul sportiv juvenil – sumele oferite în prezent sunt ridicole, în raport cu necesitățile unui club sportiv profesionist (acestea fiind în marea lor majoritate private, în Timișoara și aflându-se într-o competiție neloială cu inițiative susținute în mare parte din bani publici)
Susținere publică, asumată și constantă din partea autorităților pentru cluburile sportive profesioniste din Timișoara care încearcă să facă performanță, indiferent de sport
Ne vedem sâmbătă!”
https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-suspendat-protocolul-de-desfasurare-a-competitiilor-obligatiile-devenind-recomandari-cheltuielile-scad-pentru-cluburi-iar-reactia-unui-conducator-spune-multe-ma-gandeam-cu-groaza-la-19222484
https://liga2.prosport.ro/seria-1/rectorul-universitatii-politehnice-din-timisoara-recunoaste-ca-viitorul-echipei-poli-in-oras-poate-sa-se-complice-extrem-din-cauza-infrastructurii-nu-stim-ce-vom-face-in-viitor-se-19221584
https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-dan-paltinisanu-se-inchide-presedintele-cj-timis-ofera-o-solutie-ridicola-pentru-poli-timisoara-sa-joace-meciurile-de-acasa-in-afara-orasului-19220686