Rectorul Universității Politehnice din Timișoara recunoaște că viitorul echipei Poli în oraș poate să se complice extrem din cauza infrastructurii: ”Nu știm ce vom face în viitor.” Se dorește redeschiderea stadionului ”Dan Păltinișanu”

Anda DELIU 04 Mar. 2022, 15:35 Liga 2
Rectorul Universității Politehnice din Timișoara recunoaște că viitorul echipei Poli în oraș poate să se complice extrem din cauza infrastructurii: ”Nu știm ce vom face în viitor.” Se dorește redeschiderea stadionului ”Dan Păltinișanu”

Poli Timișoara are de suferit din cauza problemelor infrastructurii deficitare din Timișoara. Momentan, meciul cu FC Hermannstadt se va juca pe Știința, în condiții în care clubul însuși recunoaște că sunt improprii. Speranța alb-violeților e ca președintele Consiliului Județean Timiș, care se află în Dubai, să decidă redeschiderea, totuși, a stadionului ”Dan Păltinișanu”, pentru că, altfel, clubul va avea tot mai puține alternative unde să-și dispute jocurile considerate acasă.

Timișoara s-a făcut de râs

Rectorul Universității Politehnice, Florin Drăgan (foto), a vorbit public despre problema închiderii stadionului ”Dan Păltinișanu”, decizie luată după ce la meciul cu Petrolul, de săptămâna trecută, nocturna s-a stins de două ori și jocul a fost întrerupt.

De remarcat că nimeni din stufoasa conducere a clubului Poli nu a venit să facă alte declarații. În schimb, Drăgan nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume.

”Am reușit să ne facem de râs la nivel național. Este o situație destul de tristă, nu e o situație care durează de câțiva ani, ci de 20-30 de ani, cu infrastructura sportivă. Dacă nu vom reuși să strângem lumea laolaltă, nu vom mai vorbi prea mult despre parte de fotbal în Timișoara, decât despre ceea ce poate Politehnica (n.r. – universitatea) pe partea ei. Dacă «Păltinișanu» se închide, din vară, nu știm ce vom face. Nu putem să jucăm pe unde apucăm. Am discutat cu președintele CJT doar telefonic, pentru că este plecat din țară (n.r. – Alin Nica este la Expoziția mondială de la Dubai), pentru că noi vrem asumarea unor termene, am discutat și cu primăria și prefectura”, a spus Florin Drăgan, care, firește, nu vede realistă perspectiva evoluției în alt oraș.

Meciul cu FC Hermannstadt, pe Știința, deși acolo este început un mic șantier

Deocamdată, în așteptarea revenirii lui Nica din Dubai, poliștii au stabilit că vor juca meciul cu FC Hermannstadt, din ultima rundă a sezonului regulat, weekendul următor, pe arena Știința, despre care sunt conștienți că va face, la rândul ei, o imagine deloc laudativă orașului, pentru că pe lângă tribună se înlocuiau țevile de apă caldă. Și pentru renovarea arenei, tot prin investiția CNI, sunt probleme mari, așadar, și viitoare întârzieri.

”La Știința trebuia să înceapă lucrul la tribună, dar au crescut prețurile la materialele de construcții, așadar, încă nu vom începe. Vom juca acolo în condițiile în care jucăm un meci televizat cu Hermannstadt. Se va vedea lucrarea de la Colterm…Nu știu dacă va fi în regulă nici cu tribunele, cum arată acolo…Pentru Știința, e deschisă procedura de licitație, sunt ofertanți, dar nu mai corespund prețurile. Ofertele au fost făcute în vară, iar ulterior a fost nevoie de tot felul de clarificări. Dacă licitația va trebui reluată, lucrările nu vor începe în acest an”, a punctat Drăgan.

Poli dorește redeschiderea ”Dan Păltinișanu”

Rectorul UPT vede realistă perspectiva ca pe ”Dan Păltinișanu” să se mai joace chiar și în 2024, deși autoritățile tot vorbesc de demolare în acest an, dar au dat și un comunicat că arena nu va mai fi închiriată.

”Vrem să avem o discuție asumată. «Dan Păltinișanu» are anumite probleme, există o expertiză în acest sens din 2019. Dar nu trebuie să luăm decizii la cald, la o zi după eveniment. Trebuie să căutăm o soluție pentru stadion. Dacă se închide «Păltinișanu», nu știm unde vom juca sezonul viitor. Sau să construiască primăria o tribună din toamnă la Electrica. Dacă «Dan Păltinișunu» se închide și se demolează după doi ani avem o poveste, dacă se închide și se demolează acum avem altă poveste. Nici eu nu cred că era normal să închidem stadionul dacă a căzut instalația electrică. Eu cred că ar trebui să se mai joace pe Păltinișanu până în 2024”, a mai spus Drăgan. .

Se caută siguranța stricată

Între timp, șeful Direcției Prestări Servicii din CJT, Ciprian Trocan, a punctat că se caută înlocuirea siguranței stricate pentru nocturnă.

”E vorba de un model de siguranță făcut acum 19 ani la Reșița. Din ce am înțeles de la firma de mentenanță, avem șanse să găsim o siguranță de același tip. Acum se caută”, a declarat Trocan pentru Liga2.ro.

Vă reamintim că Poli va pierde cu 0-3 la ”masa verde” partida cu Petrolul, după ce instalația de nocturnă s-a stins de două ori în prima repriză a meciului desfășurat pe ”Dan Păltinișanu”.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-adversarul-cu-care-rapid-ar-putea-inaugura-noul-stadion-din-giulesti-e-o-echipa-draga-noua-cand-ar-putea-avea-loc-meciul-amical-19221500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-identificat-problema-care-a-dus-la-caderea-nocturnei-pe-dan-paltinisanu-si-se-incearca-remedierea-sa-poli-timisoara-ar-putea-evolua-tot-pe-marele-oval-19221244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-dan-paltinisanu-se-inchide-presedintele-cj-timis-ofera-o-solutie-ridicola-pentru-poli-timisoara-sa-joace-meciurile-de-acasa-in-afara-orasului-19220686

Anda DELIU 04 Mar. 2022, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă