Metalul Buzău, conferință de presă înainte de startul Ligii 2. ”A prezentat” cele 10 achiziții, iar Valentin Stan a vorbit despre obiectivul stabilit: ”Trebuie să completăm bucuria”

Andrei PASCU 02 Aug. 2024, 12:56 Liga 2
Metalul Buzău, conferință de presă înainte de startul Ligii 2. ”A prezentat” cele 10 achiziții, iar Valentin Stan a vorbit despre obiectivul stabilit: ”Trebuie să completăm bucuria”

Echipa Metalul Buzău este pregătită de startul Ligii 2, de primul sezon în divizia secundă după ce a urcat din Liga 3, iar înainte de prima etapă a organizat o conferință de presă la care a participat și antrenorul Valentin Stan.

Alături i-a stat și Patrick Benga, finanțator al echipei și membru în Consiliul Director al Metalului Buzău. În privința părții sportive, ”principalul” a numit 10 jucători care deja au semnat cu clubul nou-promovat, doi dintre ei fiind deja prezentați, cu chiu, cu vai prin intermediul paginii de Facebook.

Până la organizarea conferinței de presă, Ianis Croitoru și George Micle au fost anunțați ca achiziții.

Metalul Buzău, conferință de presă înainte de startul Ligii 2

Cu toate acestea, numărul noutăților din lotul Metalului Buzău, în dreptul jucătorilor care au semnat deja acorduri, este de zece!

Ianis Croitoru (fundaș, 18 ani, împrumutat de la Farul Constanța), George Micle (portar, 22 de ani, ex Campionii FC Argeș), Ciprian Perju (fundaș, 28 ani, ex CSM Focșani), Dragoș Lazăr (mijlocaș, 20 ani, ex Unirea Slobozia, împrumutat de la Gloria Buzău), Alexandru Anton (mijlocaș, 20 ani, ex ACSM Ceahlăul, împrumutat de la Poli Iași), Claudiu Juncănaru (fundaș, 28 de ani, ex CSM Bacău), Mihai Petra (mijlocaș central, 30 de ani, ex ACS Mediaș), Robert Vîlcu (mijlocaș, 18 ani, împrumutat de la UTA), Matei Constantinescu (mijlocaș lateral, 24 de ani, ex CSM Râmnicu Sărat) și Davide Jozic (fundaș, 25 de ani, ex Viitorul Pandurii) au fost numiți de Valentin Stan în momentul în care a fost întrebat de jurnaliștii aflați de conferință de achiziții.

Cristian Balgiu (mijlocaș, 30 ani, ex ACS Mediaș) a semnat sau trebuia să semneze și el, dar în cele din urmă s-a despărțit de echipă din cauza unor neînțelegeri, părțile dând vina una pe cealaltă și părând că a izbucnit o ceartă publică. Balgiu a fost cu echipa inclusiv în cantonamentul din Bulgaria!

Alin Nica, anunțat de club ca achiziție, după conferință!

UPDATE: La scurt timp după conferința de presă, Metalul Buzău a anunțat pe pagina sa de Facebook o altă achiziție, a 11-a, a lui Alin Nica.

Nica este un mijlocaș în vârstă de 26 de ani, care vine de la Unirea Braniștea, fosta sa colegă din Liga 3, nu de la SC Oțelul Galați, așa cum spune clubul!

”Alin Nica, mijlocaș, 26 de ani. Vine la Metalul Buzău de la Oțelul Galați. A reușit perfomanța să pormoveze succesiv cu Oțelul Galați din Liga 3 în Liga 2 și din Liga 2 în Liga 1”, sună anunțul celor din Buzău.

Nica a evoluat în 22 de meciuri în ediția 2022-2023 de Liga 2, pentru SC Oțelul, când clubul reușea promovarea în prima ligă, unde Dorinel Munteanu nu l-a menținut în lot.

”Îmi doresc să ocupăm o poziție cât mai bună la finalul campionatului. De ce nu, să fim acolo sus, chiar să ne batem pentru un loc în play-off. Metalul Buzău a arătat în sezoanele precedente că este un club serios”, a spus Alin Nica după ce a semnat cu Metalul Buzău.

Doar două plecări de la Metalul Buzău: ”Jucătorii de Liga 2 sunt scumpi și nu cred că fac acești bani”

De partea cealaltă, Metalul Buzău a comunicat primele plecări din cadrul lotului de jucători, după promovarea în Liga 2. A anunțat că se desparte de doi tineri, Ștefan Moraru (atacant, 19 ani) și Daniel Corniciuc (atacant, 20 de ani).

”Din păcate, jucătorii de Liga 2 sunt scumpi și nu cred că fac acești bani. Fiecare sau mare parte din ei pleacă de la 2.500 pe lună(n.r. – de euro), de la 2.500 în sus, cazare, masă…. . Cred că ne vom baza pe grup, ca sezonul trecut, poate aceasta e rețeta corectă pentru cluburi care nu pot aduce patru-cinci jucători peste nivelul echipei.

Asta ne doream, să aducem patru-cinci jucători de acest fel. Cred că cheia succesului pentru echipele considerate mici este reprezentată de grup, de seriozitate, muncă, de care majoritatea jucătorilor cam fug.

Din lotul cu care am promovat, au plecat Corniciuc, Moraru și cred că atât. Au venit Perju, de la Focșani, a venit un fundaș under de la Farul, am mai adus un jucător care a jucat la Focșani, Juncănaru, de două zile am adus un mijlocaș, Petra Mihai, care a jucat la Ceahlăul în anul în care noi am ratat barajul, iar anul trecut a fost la Mediaș.

În lipsă de jucători la un preț rezonabil, trebuie să te reorientezi. Atunci, calitate-preț cred că merită, e o afacere bună. Apoi, în linia de mijloc am adus un under 2004, Anton, tot de la Ceahlăul, la 2006 am luat doi jucători, Robert Vîlcu, de la UTA, mijlocaș lateral, și un atacant, al celor de la Colțea, care a jucat și la Sepsi. (…)

În atac, l-am adus pe Constantinescu de la Râmnicu Sărat. Foarte mult l-am dorit și pe Oprea de la Râmnicu Sărat, dar nu am găsit deschidere, din păcate pentru noi, dar și pentru băiat.

L-am adus și pe Lazăr, buzoianul care a fost împrumutat de Gloria Buzău la Slobozia, și un mijlocaș străin de la Viitorul Pandurii, croato-italian, Davide Jozic. Și portarul Micle, pe care l-am prezentat, de la FC Argeș, este variantă foarte bună”, a transmis Valentin Stan.

  • Foto: Patrick Benga (stânga) și Valentin Stan (dreapta), conferință de presă înainte de startul Ligii 2.

Start cu CSC Dumbrăvița pentru nou-promovata din Buzău

În vederea sezonului 2024/ 2025 din Liga 2, Metalul Buzău va începe campionatul în deplasare, contra CSC Dumbrăvița. Apoi, până în runda a 5-a a întrecerii regulare, le va mai întâlni pe Steaua (acasă), CSM Focșani (deplasare), FC Bihor Oradea (acasă) și FK Miercurea Ciuc (deplasare).

În privința jocului cu CSC Dumbrăvița, Stan a afirmat că speră chiar la o victorie și că își dorește ca Metalul Buzău să nu aibă emoții prea mari în privința salvării de la retrogradare.

”Dacă va fi un an în care vom avea problema retrogradării, atunci sezonul trecut, practic, nu are valoare. Cred că e important ca bucuria să fie păstrată, să o completăm. Ceea ce ține de echipă, de lot, cred că era loc de mai bine, nu am găsit exact ce ne-am dorit.

Dumbrăvița are ani de Liga 2, s-a omogenizat la nivelul clubului administrativ, sportiv. Chiar dacă sezonul trecut s-a zbătut pentru evitarea retrogradării, pentru noi orice meci va fi greu. Iubitorii fotbalului ne vor da șansa a doua, dar eu consider că pornim cu șanse egale.

Putem împărți Liga 2 în două, echipe privite cu șanse de play-off, iar celelalte pentru salvarea de la retrogradare. Eu cred că putem să le împărțim și în trei, unde să fim și noi, să nu avem emoțiile retrogradării.

Mergem încrezători la Dumbrăvița, să câștigăm. Vom vedea cum vom aborda campionatul, în funcție de cum va fi Liga 2, pentru că nu o cunoaștem nici noi foarte bine. Am evoluat în Liga 3, meciurile noastre au mai fost în același timp cu cele din Liga 2.

Am văzut meciuri ale Buzăului, dar cred că acum Liga 2, cel puțin pentru echipele din față, e mai grea față de anul trecut, pentru că au venit Voluntari și Craiova, sunt și Chiajna, FC Argeș, Corvinul. Cred că e o Liga 2 mai puternică decât anul trecut.

Dar, sperăm ca la sfârșitul anului lumea să spună că și noi am adus un plus Ligii 2. (…)”, a mai spus Stan.

Conferința de presă susținută de Patrick Benga și Valentin Stan:

Foto și video: Metalul Buzău

Andrei PASCU 02 Aug. 2024, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă