Ripensia a condus-o pe UTA până la ultimele schimbări, apoi arădenii s-au dezlănțuit

Călin MNERIE 09 Oct. 2021, 15:12 Liga 2

După ce a ajutat-o pe UTA să-și prezinte lotul pentru ediția 2021-2022 a Ligii 1, Ripensia a revenit după trei luni pentru un nou meci amical. De această dată, locația nu a mai fost arena ”Francisc Neuman”, ci ”terenul biliard” din Sânnicolau Mic.

După 0-2 timp de 79 de minute, ”Bătrâna Doamnă” a apăsat pe accelerator și le-a dat patru timișorenilor, reparând puțin din imaginea lăsată astăzi. A fost 4-2 pentru UTA în amicalul cu Ripensia.

Constantin Dima, fundaș stânga la UTA

Fiindcă a avut fundașii laterali numărați, atâta timp cât Vukcevic și Baravykas au treabă în preliminariile ”mondialelor”, cu naționalele Muntenegrului și Lithuaniei, iar Tomozei a fost exclus din lot, Laszlo Balint a apelat din primul minut la cel mai nou transfer al arădenilor, Constantin Dima în banda stângă.

Acesta a ridicat la trei numărul românilor din ”11”-le gazdelor, alături de Mociu și Antal.

Dincolo, moldoveanul Valerii Macrițchii și ivorianul Stephane Coulibaly au fost ”stranierii” aleși de interimarul Iulian Muntean.

Dublă lovitură pentru arădeni, din partea din Coulibaly și Piftor

De fapt, mijlocașul africat avea să fie cel care a deblocat amicalul, chiar împotriva fostei sale echipe, care a început moale, cu o singură semiocazie la ”capul” lui Roger, reținut de Mosoarcă după un contact cu bara din stânga sa. În minutul 22, la o fază ce nu anunța nimic, Golda a pasat pe jos din stânga în marginea careului, Medjimorec și Dima s-au invitat la balon, iar Stephane Coulibaly a mulțumit și și-a plasat șutul în dreapta lui Mociu.

Uluiala gazdelor a fost mare, din moment ce 70 de secunde mai târziu, Ripensia a făsut 2-0. Contră rapidă pe dreapta, Mihai Ion a trimis în centru, Golda a sărit peste minge și Alexandru Piftor, venit pe ”lung”, l-a bătut pe Mociu pe colțul său din 13 metri.

După alte 4 minute, Golda a nimerit transvesala, iar Laszlo Balint a luat foc pe margine: ”Ne trezim, jucăm și noi? Fiecare face ce vrea pe teren!”.

Mosoarcă a închis poarta. Ubbink a trimis în transversală

Și după o jumătate de oră, UTA a început să lege primele atacuri și să-și creeze ocazii importante. Doar că portarul Mosoarcă a fost într-o zi de grație, iar Antal și Dangubic nu l-au putut învinge cu șuturi din interiorul careului.

Tot Liviu Antal a mai finalizat odată din doar 6 metri, dar portarul Ripensiei a avut un reflex salvator. Apoi, transversala i-a ocrotit pe oaspeții de pe Bega, la șutul lui Ubbink din 16 metri, pentru ca înainte de ultimul fluier al reprizei, Erico să reia incredibil peste poartă, din numai 7 metri.

Meci închis la reluare

Repriza a doua a început cu șase, respectiv șapte schimbări și cu un joc echilibrat. UTA nu a mai pus probleme în atac, iar Balint a apelat, după o oră de joc, la Tomas Wagner, masivul vârf ceh sosit în probe la Arad.

Dar, baloanele au ajuns foarte greu fostul fotbalist de Champions League al lui Plzen, chiar și după ce arădenii au trecut în 4-3-3.  Prima ocazie a reprizei s-a născut foarte greu, de abia după 77 de minute de joc, când Batha a primit un balon în careu, în lateral dreapta, dar șutul a fost paralel cu poarta.

Ubbink și Roger au întors meciul cu câte o ”dublă”

Două minute mai târziu, s-a făcut – totuși – 1-2, după ce Roger a pasat bine de pe linia de fund, iar Desley Ubbink a trimis cu latul în dreapta lui Mosoarcă.

Și pe fondul schimbărilor din ”garnitura” Ripensiei, UTA a simțit că se poate și a întors meciul. În minutul 81, la o fază prelungită de atac, la care Hora a lovit bara cu capul, mingea a ajuns cu ceva noroc la Roger, care a înscris tot în dreapta portarului.

Și tot acolo a făcut și Desley Ubbink dubla, în minutul 84, după o contră rapidă a echipei sale și o finalizare de la 16 metri. Forcingul prim-divizionarei nu s-a încheiat aici și după alte două minute s-a făcut 4-2. Hora a centrat din dreapta, Wagner a trimis cu capul din 5 metri, Mosoarcă a respins, dar Roger a fost pe fază și a introdus balonul în plasă.

Așadar, ”roș-albii” evită un eșec ce nu ar fi dat bine înainte cu o săptămână de confruntarea din etapa a 12-a a Ligii 1 cu ”FC U” Craiova. Ripensia are meci acasă în Liga 2, cu ”U” Cluj (vineri, ora 17:30), în etapa a 10-a.

UTA Arad: Mociu (Balauru 46) – Shlyakov, Erico (Benga 46), Medjimorec (Fl. Ilie 46), C-tin. Dima (Mar 60) – Vorobjovas (Batha 46), Passaglia (T. Călin 46) – Antal (Hora 46), Ubbink, Roger – Dangubic (Wagner 60)
Antrenor: Laszlo Balint

Ripensia Timișoara: Mosoarcă – Sturzu (Ernest 77), Țieranu (Rogac 46), Lalic (Fridrich 46), Gladun (Pădurariu 71) – Coulibaly (Stoi 46), Vidrăsan (Taras 46), Val. Macrițchii (Rob. Stoica 71) – Mih. Ion (Rz. Morariu 46), Golda (Ernest 46, Sokovic 71), Piftor (Mitrov 46)
Antrenor: Iulian Muntean

Arbitri: Sebastian Mako – Florin Vesa, Andreea Șușcă

Foto: UTA Arad și Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-repeta-cazul-mihai-iosif-la-ripensia-clubul-nu-aduce-inca-antrenor-principal-dupa-despartirea-de-cosmin-petruescu-19204321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/uta-arad-transfer-atacant-tomas-wagner-champions-league-19343190

Călin MNERIE 09 Oct. 2021, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă