Se repetă cazul Mihai Iosif la Ripensia? Clubul nu aduce încă antrenor principal după despărțirea de Cosmin Petruescu

Anda DELIU 05 Oct. 2021, 17:38 Liga 2
Se repetă cazul Mihai Iosif la Ripensia? Clubul nu aduce încă antrenor principal după despărțirea de Cosmin Petruescu

Situație caraghioasă la Ripensia! Deși săptămâna aceasta echipa nu are meci oficial și conducerea ar mai avea timp, teoretic, să caute un antrenor după plecarea deja de câteva zile bune a lui Cosmin Petruescu, clubul a simțit nevoia să semnalizeze cum nu reușește să convingă pe nimeni.

Și, de asemenea, cum încalcă regulamentul, doar că se pare că cei de la FRF nu sunt așa de vigilenți la Liga 2 ca la Liga 1. Sau miza nu e aceeași ca pentru Mihai Iosif, Marius Croitoru, Andrei Prepeliță sau Ilie Poenaru!

Un club nu poate sta mai mult de 30 de zile fără antrenor cu licență

Este important de precizat că un club nu poate sta peste 30 de zile fără a avea un antrenor principal cu licența obligatorie, în funcție de eșalonul în care activează. La Liga 2, antrenorul trebuie să aibă minimum Licența A.

Ripensia avea varianta de a nu rezilia cu Cosmin Petruescu încă luni de zile sau să aducă un antrenor licențiat. Informațiile Liga2.ro sunt că se va aduce un al treilea ”secund”, cu licența A, în staff, deoarece patronul-președinte Dumitru Mihu vrea să caute în liniște un nou principal.

Așadar, Ripensia va avea, practic, trei secunzi în următoarea perioadă, când vor expira cele 30 de zile de la rezilierea cu Petruescu (încă ne-bifată!).

Din staff, Iulian Muntean are doar licența de preparator fizic, obținută la un curs de 2 zile organizat de Școala de antrenori a lui Ciprian Urican, iar Călin Mada are licența B, care îi permite să fie secund la Liga 2.

Iulian Moldovan, dând indicații de la marginea terenului la meciul Ripensiei cu Concordia Chiajna. Acesta nu are calitate de antrenor, cum are, de exemplu, Călin Mada, care doar stă pe bancă. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Ripensia se ”mândrește” că nu găsește antrenor

Deși nu era vreo presiune pentru asta, clubul timișorean a anunțat că echipa se va antrena în următoarea perioadă fără antrenor principal.

Iată anunțul Ripensiei. ”Conducerea clubului Ripensia UVT a decis să acorde în continuare credit corpului de tehnicieni care s-a ocupat de pregătirea ultimelor două jocuri de campionat. Staff-ul care va antrena mai departe echipa de seniori este condus de Iulian Muntean, asistat de ”secundul” Călin Mada, Călin Frunză (antrenor cu portarii) și Bogdan Ungureanu (preparator fizic)”, a anunțat, astăzi, clubul, la ziua în care jucătorii au revenit la antrenamente după egalul de la Mediaș, 2-2 cu FC Hermannstadt.

Iulian Muntean dă indicații și declarații, observatorii și FRF se fac că nu văd

Deoarece nu are încă nici carnetul de antrenor, Iulian Muntean (foto principal, alături de Cosmin Petruescu), cel pe care clubul îl numește interimar, nu este niciodată trecut la niciun joc pe raportul de arbitraj ca antrenor, pentru că ar fi neregulamentar. La fel de neregulamentar cum e și faptul că dă indicații echipei sau interviuri de parcă ar fi antrenor principal.

La meciul cu Chiajna de acasă (0-1 cu Concordia), observatorul Dumitru Paraschiv s-a făcut că nu vede cum se încalcă regulamentul, întrucât Călin Mada era secundul căruia regulamentul i-ar fi permis să dea indicații.

În deplasare la Mediaș, cu FC Hermannstadt, sub ochii observatorului Horațiu Stănescu, dar și ai întregii țări, fiind meci televizat, Muntean a dat din nou indicații.

De exemplu, la Rapid, secundul Mihai Iosif a fost penalizat pentru asta, fiindcă în acte nu este principal, dovadă că FRF nu e mereu la fel de vigilentă!

Foto principal: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-antrenor-principal-ripensia-a-incurcat-in-deplasare-fc-hermannstadt-stafful-tehnic-i-a-multumit-demisionarului-cosmin-petruescu-19203684

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-merge-la-medias-fara-antrenor-principal-secunzii-vor-conduce-echipa-la-meciul-cu-fc-hermannstadt-primii-ofertati-sa-preia-banca-timisorenilor-19203453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-victima-in-fata-concordiei-chiajna-dupa-ce-a-ramas-fara-antrenorul-cosmin-petruescu-nu-ne-asteptam-sa-renunte-cu-o-zi-inainte-de-meci-19203111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizie-soc-la-ripensia-cosmin-petruescu-a-plecat-de-la-echipa-timisoreana-cu-o-zi-inainte-de-meciul-cu-concordia-19202894

Anda DELIU 05 Oct. 2021, 17:38 Liga 2
Pe aceeași temă