Vin sponsorii la CS Mioveni după promovarea în Liga 1. Privații vor să-și asocieze numele cu clubul. Primarul Ion Georgescu: ”Consiliul Local se va întruni săptămâna viitoare”

Răzvan STÎNGĂ 03 Jun. 2021, 15:10 Liga 2

CS Mioveni a promovat, în sfârșit, în Liga 1, după al doilea baraj disputat în ultimii doi ani. Dacă anul trecut pierdea în fața Chindiei Târgoviște, de această dată a trecut de FC Hermannstadt și a devenit prima echipă de Liga 2 care câștigă dubla de menținere-promovare.

Acum, la Mioveni se pun bazele strategiei pentru sezonul următor. Primarul Ion Georgescu a declarat că în perioada următoare va avea loc o ședință a Consiliul Local, în care se vor discuta mai multe aspecte, în principal din perspectiva finanțării clubului.

Ion Georgescu: ”Sunt persoane care doresc să se alăture echipei dacă va promova” 

Pentru Liga 1, CS Mioveni are, evident, nevoie de un buget superior sezonului abia terminat pentru ea, de Liga 2, iar în acest sens există promisiuni din partea anumitor entități private. Potrivit lui Ion Georgescu, sunt câteva companii care vor să își asocieze numele cu formația conducă de Alexandru Pelici.

Eu sunt o persoană fizică, dețin o funcție. Consiliul Local se va întruni săptămâna viitoare și va lua o hotărâre. Sunt persoane care doresc să se alăture echipei dacă va promova. Sunt agenți econimici din Argeș. Nu știu cât de mult sau cât de puțin”, a spus Ion Georgescu pentru DigiSport.

Ion Georgescu: ”Meritul este al jucătorilor, al profesorului Pelici, un tip deosebit, de caracter”

În ceea ce privește performanța propriu zisă, promovarea în Liga 1, primarul Mioveniului i-a felicitat pe jucători, dar și pe antrenorul Alexandru Pelici, considerând că meritul este în totalitate al lor.

Este bine că au conștientizat, meritul este al lor, al profesorului Pelici, un tip deosebit, de caracter. Sincer eu nu am crezut, după 0-0 acasă, că echipa se va califica. De asta m-am dus să văd măiestria lui de a promova echipa. Pentru noi era bun și un egal, mă face să cred că fiecare meserie are și secretul ei. Îi felicit!”, a mai spus Ion Georgescu.

Ion Georgescu, în martie 2021: ”Dacă Mioveni nu intră în play-off, viitorul va fi unul tragic pentru echipă”

Pe parcursul ultimei perioade, începând cu finalul campionatului trecut, s-a luat în calcul ca autoritățile locale să oprească finanțarea către CS Mioveni. Ultimul astfel de anunț, venit chiar din partea lui Ion Georgescu, a fost făcut în luna martie, când Liga 2 se afla pe finalul sezonului regular.

Echipa se afla în situația în care putea să nu prindă play-off-ul, iar edilul făcea, din nou, un anunț sumbru. Mai mult, Ion Georgescu îi ataca și pe jucători, pe care acum i-a lăudat pentru victoria din barajul cu FC Hermannstadt.

”Dacă nu intră în play-off, viitorul va fi unul tragic pentru echipă. Deci, dacă nu intră în play-off, pentru conducere, pentru echipă, viitorul va fi unul tragic. Și nu sunt cuvinte goale. Urmăriți parcursul echipei… Nu le-a lipsit nimic, au condus, au avut posibilitatea, dar văd că ne întoarcem la meciul cu Petrolul de anul trecut, când am ratat accederea în liga superioară.

Probabil că sunt unii care s-au învățat să rămână în Divizia B și se mulțumesc cu puțin, cu salariul acela de 20-30 de milioane de lei vechi. Probabil că de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă la CS Mioveni. Important este că la Mioveni, la sportul de performanță, nu se vor mai face experiențe pe bani. Dacă nu ne revenim, trecem la sportul de masă.

Acesta este mai elegant și fără bani sau cu bani mult mai puțini. Indiferent că este fotbal, indiferent că este handbal, indiferent că este tenisul de masă, indiferent că este boxul, indiferent că este judo, înotul, viața, societatea, problemele care sunt, pandemia, Primăria, Consiliul Local, sponsorii, nimeni nu-și mai permite să facă experiențe pe bani. Sunt vremuri grele…”, afirma Ion Georgescu la mijlocul lunii martie.

CS Mioveni a promovat în Liga 1, după 2-1 în retur cu FC Hermannstadt 

Partida dintre CS Mioveni și FC Hermannstadt, din tur, a fost una fără gol. S-a terminat 0-0, iar câștigătoarea s-a decis miercuri seară, la Mediaș, în retur. Formația lui Alexandru Pelici s-a impus cu 2-1, prin golurile lui Davide Massaro, minutul 71, Andrei Panait, minutul 90+3.

Inițial, sibienii deschiseseră scorul prin Yazalde Gomes, în minutul 21. E important de precizat și faptul că FC Hermannstadt a jucat în 10 oameni din minutul 6, după ce căpitanul Răzvan Dâlbea a văzut al doilea cartonaș galben, după un cot în figura lui Șerban. Primul galben fusese primit în minutul 2.

Foto: Lucian DanciuOvidiu Matiu (Mediafax Foto), Valentin Macrea și Alexandru Vereș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-iesire-surprinzatoare-dupa-promovarea-mioveniului-tinta-conducerea-te-lasa-cateva-etape-iar-apoi-aduce-straini-nu-mai-joci-te-pune-pe-lista-de-transferuri-reacti-19188017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-la-a-treia-promovare-in-liga-1-ca-antrenor-principal-acum-cu-cs-mioveni-nu-nea-dat-nimeni-nicio-sansa-mesajul-pentru-fc-hermannstadt-echipa-pe-care-chiar-el-a-d-19188000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plata-s-a-facut-in-plic-la-cs-mioveni-dupa-promovarea-in-liga-1-stefan-blanaru-discurs-amuzant-dupa-victoria-cu-fc-hermannstadt-nu-am-apucat-sa-ma-uit-in-el-dar-cand-ne-reunim-vine-grosu-19188001

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Jun. 2021, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă