CS Mioveni chiar își joacă viitorul în ultimele două etape din sezonul regular. Primarul Ion Georgescu amenință din nou, dacă echipa ratează play-off-ul: ”Va fi tragic”

Andrei PASCU 15 Mar. 2021, 19:23 Liga 2
CS Mioveni chiar își joacă viitorul în ultimele două etape din sezonul regular. Primarul Ion Georgescu amenință din nou, dacă echipa ratează play-off-ul: ”Va fi tragic”

CS Mioveni se luptă să prindă din nou play-off-ul Ligii 2, pe ultima sută de metri. Se anunță vremuri grele în cazul în care obiectivul va fi ratat, pentru că primarul Ion Georgescu a anunțat din nou că viitorul clubului poate fi unul tragic.

Posibilitatea a fost adusă în discuție și la finalul sezonului trecut, atunci când CS Mioveni a ratat promovarea în Liga 1. A pierdut barajul de promovare contra Chindiei Târgoviște, iar la momentul respectiv Ion Georgescu vorbea tot de oprirea finanțării din partea autorităților locale. Nu a fost însă prima dată când primarul a vrut să retragă sprijinul.

Strategia, dacă poate fi numită așa, a fost pusă în ”practică” și în anii trecuți, poate, pentru a motiva echipa. Cu toate acestea, CS Mioveni și-a ratat țelurile, dar în cele din urmă lucrurile nu s-au schimbat și s-a mers în continuare după aceleași principii. Finanțările de la autoritățile locale au continuat să vină.

Ion Georgescu a anunțat vremuri grele pentru CS Mioveni: ”Viitorul va fi unul tragic pentru echipă” 

Acum, edilul-șef pare decis să aplice ceea ce afirmă, considerând că banii care vin de la primărie nu conduc la performanța atât de dorită la Mioveni, promovarea în Liga 1. Pare, fiindcă la fel de serios vorbea și ultima dată.

”Dacă nu intră în play-off, viitorul va fi unul tragic pentru echipă. Deci, dacă nu intră în play-off, pentru conducere, pentru echipă, viitorul va fi unul tragic. Și nu sunt cuvinte goale. Urmăriți parcursul echipei… Nu le-a lipsit nimic, au condus, au avut posibilitatea, dar văd că ne întoarcem la meciul cu Petrolul de anul trecut, când am ratat accederea în liga superioară.

Probabil că sunt unii care s-au învățat să rămână în Divizia B și se mulțumesc cu puțin, cu salariul acela de 20-30 de milioane de lei vechi. Probabil că de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă la CS Mioveni. Important este că la Mioveni, la sportul de performanță, nu se vor mai face experiențe pe bani. Dacă nu ne revenim, trecem la sportul de masă.

Acesta este mai elegant și fără bani sau cu bani mult mai puțini. Indiferent că este fotbal, indiferent că este handbal, indiferent că este tenisul de masă, indiferent că este boxul, indiferent că este judo, înotul, viața, societatea, problemele care sunt, pandemia, Primăria, Consiliul Local, sponsorii, nimeni nu-și mai permite să facă experiențe pe bani. Sunt vremuri grele…”, a afirmat primarul Mioveniului, Ion Georgescu, pentru Jurnalul de Argeș.

Ion Georgescu: ”Toți care au ghete în picioare visează Real Madrid, visează Barcelona, visează Milan!” 

Ion Georgescu a vorbit și despre modul în care se conturează bugetul la CS Mioveni și ceea ce ar însemna promovarea în Liga 1. Accederea în prima divizie ar fi echivalentă cu un plus financiar evident, din drepturile TV, dar și posibilitatea ca lângă echipă să vină și alți sponsori, care să își asocieze numele cu CS Mioveni.

”Eu răspund invers. Promovarea înseamnă 1,5 milioane de euro drepturi de televiziune și cu ce mai luau de la sponsori și Consiliul Local, cred că Mioveniul putea fi o echipă de locurile 8-10 în Liga I. Cred că puteau să vină mai mulți sponsori, pentru că se vedeau și ei la televizor. Cine vine la ora 11? De ce nu judecă ei și așa? Toți care au ghete în picioare visează Real Madrid, visează Barcelona, visează Milan!

Păi, pleci de la Divizia B la Milano sau la Real Madrid? Toți își doresc un viitor mai bun și viața sportivului este scurtă, nu? Păi, vor face performanță, carieră și avere în Divizia B? Cu 20-30 de milioane pe lună salariu… Eu trag un semnal de alarmă, să trateze totul cu maximă seriozitate, începând de la președintele clubului, până la magaziner, aceste etape care mai sunt…

Să se pregătească mai mult, să muncească mai mult, să fie atenți la mai mult și să încerce să intre în play-off și atunci, cât de cât, se echilibrează barca. Dacă nu, să știți că barca a luat deja apă… Acesta este punctul meu de vedere în calitate de primar, de om și de suporter”, a mai spus Ion Georgescu.

CS Mioveni, obligată că câștige ultimele două jocuri pentru a prinde play-off-ul

CS Mioveni nu a avut neapărat un start rău de an, cu două victorii, 1-0 cu CSM Slatina și 2-1 cu U Craiova 1948 SA, și un rezultate de egalitate, 1-1 cu Fotbal Comuna Recea. Pentru a spera la play-off, formația lui Alexandru Pelici trebuie să ia șase puncte din confruntările cu Petrolul, la Ploiești, și cu Aerostar Bacău, acasă.

CS Mioveni e acum pe locul 10 în Liga 2, cu 27 de puncte în 17 partide. Distanța față de locul 6, Universitatea Cluj, e de două puncte. Un mic avantaj al Mioveniului este faptul că are un meci mai puțin, dar are nevoie de jocul rezultatelor. Ca echipele din fața ei, de până la pozițiile de play-off, să facă pași greșiți.

Andrei PASCU 15 Mar. 2021, 19:23 Liga 2
Pe aceeași temă