Viitorul interzis! Echipa lui Nicu Sarcină încalcă, încă o dată, grav regulamentele! Jurnaliștii sunt anunțați seara, cu câteva ore înaintea meciului, că nu sunt acreditați! Nu de către ofițerul de presă, care nici nu știa despre modalitatea de acreditare la jocuri!

Mircea OGLINDOIU 03 Apr. 2021, 00:45 Diverse

După ce și-a schimbat denumirea de două ori în decursul unui an, prima dată, în iunie 2018, din ACS Șirineasa în ACS Energeticianul, iar, în 2019, din ACS Energeticianul în ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, clubul cu origini în județul Vâlcea, mutat prin Hunedoara, Bihor, Mehedinți și apoi Gorj, continuă seria lucrurilor care frizează moralitatea! Mai mult, nu respectă în totalitate nici Protocolul Medical pe care se desfășoară competițiile în perioada de pandemie, nici propriii suporteri, ținând cont de faptul că nu acorda acreditări tuturor jurnaliștilor care scriu despre evenimentele cotidiene de la club. Știri pe care suporterii vor să le citească, din mai multe surse!

În primul rând, clubul gorjean nu are un site-ul oficial funcțional! Doar o pagină de Facebook, unde jurnaliștii n-au fost niciodată informați despre modalitatea de acreditare la meciuri! Mai exact, o adresă de email a clubului sau măcar un număr de telefon al ofițerului de presă, cel care e responsabil cu preluarea cererilor de acreditare. Încercând, încă de la începutul campionatului, să se acrediteze la jocurile pe care Viitorul Pandurii Târgu Jiu le dispută în calitate de echipă-gazdă, conform regulamentului FRF, printr-o cerere oficială, la fel cum se întâmplă la toate celelalte cluburi, reporterul ProSport / Liga2.ro a aflat, de la alți colegi de breaslă, din Târgu Jiu, că singura modalitate de acreditare e printr-un mesaj pe SIM / WhatsUpp către directorul sportiv Radu Marghidan!

Reporterul ProSport, originar din Drobeta Turnu Severin, s-a conformat ”regulamentului” de acreditare al echipei Viitorul Pandurii și, cu 2-3 zile înaintea fiecărui meci, i-a dat mesaj directorului sportiv Radu Marghidan cu numele și instituția pe care o reprezintă, pentru a solicita acreditare, neavând altă variantă. A primit, ce-i drept, după câteva ore, sau a doua zi, mereu răspuns pozitiv.

La fel s-a procedat și înaintea jocului cu SCM Gloria Buzău, programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu. Răspunsul a fost, și de data aceasta unul pozitiv, chiar dacă a venit tocmai astăzi, vineri, la ora 14:21, tot printr-un mesaj, pe WhattsUpp, cu mai puțin de 24 de ore înainte de startul jocului! Doar că, vineri, la ora 20:15, reporterul ProSport a primit un nou mesaj, din partea aceluiași ”ofițer de presă”, Radu Marghidan, care, în acte, la dosarul de licențiere, figurează director sportiv, prin care i s-a transmis că nu mai este acreditat la jocul de sâmbătă!

Cu mai puțin de 24 de ore de la startul oficial al jocului! Cu mai puțin de 15 ore chiar, ceea ce încalcă regulamentul FRF. După răspunsul inițiat, pozitiv, al directorului sportiv Radu Marghidan, reporterul ProSport și-a stabilit programul și chiar și-a rezervat cameră la o pensiune din Târgu Jiu, vineri seara, deoarece nu locuiește în județul Gorj, fiindcă trebuie să fie prezent la stadion în jurul orei 10:00 și mai avea de parcurs și un drum de 2 ore.

Motivul refuzului acreditării la meci? Unul halucinant! Nu mai sunt locuri la masa presei, iar răspunsul pozitiv dat inițial a fost de fapt o greșeală de redactare! Mai multe aspecte pot fi concluzionate de aici! În primul rând, la toate meciurile anterioare, nu au fost mai mult de 5-6 jurnaliști prezenți la stadion. Mult mai grav e că la intrarea în stadion, lista rezervată reprezentanților mass-media, era mereu completată cu numele a, chipurile, 20 ziariști, așa cum prevede regulamentul din Protocolul Medical, pe perioada Stării de Alertă! Problema e că lista era completată cu diverse persoane, care nu au nicio tangență cu mass-media, de la antrenori de la diverse grupe de copii și juniori sau chiar rude ale jucătorilor! La fel de grav e faptul că Viitorul Pandurii nu l-a instruit pe ofițerul de presă despre atribuțiile sale.

Contactat telefonic, ofițerul de presă Marian Stănoiu, care lucrează practic la Radio Accent, a fost sincer și a recunoscut că el n-a întocmit niciodată acea listă și că nici nu știa că trebuie să se ocupe de acest aspect. A spus doar că el stabilise, verbal, cu oficialii clubului, că trebuie să anunțe echipele de start sau schimbările de jucători de pe parcursul jocurilor respective, la stația de aplificare a stadionului!

Referitor la mass-media prezentă, Stănoiu a mai precizat, pentru Liga2.ro, că doar îi mai zicea, telefonic, lui Radu Marghidan sau Luciei Vladimirescu, din când în când, ce jurnaliști noi mai vin la meciul respectiv, în cazul în care îl mai contacta vreun amic de breaslă doritor să asiste la meciurile echipei cu origini în Vâlcea! De data aceasta, Stănoiu, de altfel un băiat cu mult bun simț, nici măcar nu avea ideea, conform spuselor sale, dacă mai vine cineva nou din mass-media, în afară de cei 5-6 jurnaliști prezenți constant la meciuri, fiindcă pe el oricum nu l-a mai contactat nimeni, în acest sens, de ceva timp! Stănoiu a recunoscut că nici nu urmărește prea mult activitaea fotbalistică, în general, fiindcă domeniul lui de la Radio Accent nu e cel sportiv!

Totodată, la niciun meci, oficialii mass-media nu au beneficiat, din partea clubului, de foile cu echipele de start. Au avut noroc cu Stănoiu, care, cu 15 minute înainte de ora oficială, făcea rost de foi și astfel jurnaliștii puteau face măcar o poză! Întrebat, la vremea respectivă, de ce nu aduce foile de joc la masa presei, Stănoiu, repetăm, de altfel un băiat cu mult bun simț, se justifica mereu că abia a făcut și el rost de un exemplar xerox, cu un sfert de oră înainte de joc!

Politicos a fost, cel puțin conjuctural, vineri, și Radu Maghidan, care și-a cerut scuze reporterului ProSport pentru ”încurcătura” ivită și a dat vina pe o ”colegă” nouă, căreia nu a vrut să-i precizeze numele. S-a scuzat, tot politicos, spunând că e o oră târzie și că nu mai poate vorbi la telefon, fiindcă stă cu familia! N-a spus însă că tot târzie a fost și ora la care l-a anunțat pe reporterul ProSport că nu este acreditat pentru meciul următor! A spus doar că, promite, că ”eroarea” nu se va mai repeta la celelalte meciuri și că mai multe poate vorbi mâine după ora 13:00, când meciul e de fapt deja jucat!

Practic, Liga2.ro, nu va mai avea, mâine la ora 11:00, obișnuitul live-text de la meciul de la Târgu Jiu și astfel, suporterii echipei Viitorul Pandurii, care nu au acces pe stadion din cauza pandemiei, nu pot afla nici măcar rezultatul final al jocului cu SCM Gloria Buzău, în timp real.

E o lipsă de respect, în primul rând, pentru fanii echipei, care sunt văduviți astfel de acces la informații despre jocul favoriților! Asta e însă politica unui club care se lăuda că va fi unul de ”success”, după numele uneia din firmele patronate de Nicu Sarcină, și care visa la promovarea în Liga 1!

Dar, vina e inclusiv a FRF, care n-a verificat niciodată dacă Viitorul Pandurii respectă modalitatea de acreditare, dacă anunță pe site-ul oficial sau măcar pe o pagină oficială de Facebook, despre acreditarea dinaintea meciului respectiv, așa cum procedează toate cluburile care se respectă, inclusiv de eșalon secund!

N-a verificat practic, dacă pe adresa clubului, a existat vreodată vreo cerere de acreditare, atâta timp când pe foaia de la intrarea în stadion, pe lista cu responsabilii mass-media, erau mai mereu trecuți 20 de jurnaliști!

Liga2.ro va solicita, în scris, conform legii, Federației Române de Fotbal, foile respective, pe care observatorii de joc sunt obligați să le atașeze la raportul de joc și să le trimită ulterior la Departamentul Competiții al FRF, deoarece mai mereu erau trecute pe acea listă, pe lângă cei 5-6 jurnaliști existenți, și faptic și scriptic, alte 15 nume, care nu lucrează efectiv în mass-media!

Întrebarea e care vor fi cei 20 de jurnaliști acreditați la meciul de mâine și dacă observatorul jocului, Viorel Lolea, din Reșița, va verifica dacă în spațiul rezervat mass-mediei există cei 20 de jurnaliști, cu legitimații! Nici înainte nu stăteau 20 de “jurnaliști” la masa presei, ci doar cei care erau cu adevărat ziariști, 5-6 la număr! Restul care intrau pe lista rezervată mass-mediei, după ce pășeau în incinta stadionului, ne referim la rude ale jucătorilor sau diverși angajați sau nu la club, urmau altă cale de acces și luau loc la tribuna oficială, unde, mai mereu se depășesc numărul legal de persoane care au dreptul să stea în incinta stadionului în această perioadă de pandemie, în care publicul are interzis! Poate Viorel Lolea îi va număra la meciul de mâine și va verifica dacă numărul e cel legal și, ulterior, va scrie în raport, dacă se încalcă protocolul, ca FRF să poate sancționa clubul pentru nerespectarea regulamentului pe perioada pandemiei!

De curând, Petrolul s-a ales cu o amendă de 30.000 de lei, iar ”FC U” Craiova cu una de 40.000 de lei pentru că nu au putut justifica prezența pe stadion și în zona vestiarelor a unei persoane introduse pe ”Ilie Oană” de olteni.

Până în prezent, Viitorul Pandurii Târgu Jiu n-a fost amendată pentru acest lucru, deși imaginile surprinse de diverse instutuții mass-media, inclusiv Liga2.ro, pot dovedi că s-a depășit cu mult capacitatea permisă oficial.

Pe lângă acest aspect, un răspuns, fie el și negativ, din partea clubului de fotbal care organizează meciul, trebuie să fie primit de jurnalistul respectiv care solicită acreditarea cu cel târziu 24 de ore înaintea jocului oficial, așa cum procedează FRF și la meciurile echipelor naționale, fie că vorbim de seniori, tineret sau juniori! Nu cu 16 ore înainte!

Mai rămâne o singură întrebare! Oare, articolul publicat joi seara de Liga2.ro, dar și altele, anterioare, despre modul în care au tratați antrenorii Flavius Stoican și Cosmin Frimu au vreo legătura cu faptul că o ”colegă” de-a lui Marghidan, nu știm dacă o cheamă Gabriela, Alina sau Niculina, au vreo legătură cu ”eroarea” ivită!

Invităm simpatizanții echipei Viitorul Pandurii, care se dorește a fi continuatoarea echipei-fanion a Gorjului – Pandurii, să apeleze la oficialii de la club, pentru a fi informați despre evenimentele din cadrul echipei! Nici măcar până la această oră, pe pagina de Facebook a ACS Viitorul Pandurii – oficial nu este anunțat faptul că echipa este pregătită, de joi, de Cristian Lupuț. Știrea a fost anunțată, în premieră, de Liga2.ro.

Reamintin că sâmbătă, de la ora 11:00, Viitorul Pandurii Târgu Jiu întâlnește SCM Gloria Buzău, în prima etapă din cadrul Grupei B din play-out-ul eșalonului secund. Echipa gorjeană este prima clasată în această grupă și se poate salva de la retrogradare chiar și dacă va pierde cele șase meciuri din această fază a campionatului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-fc-u-craiova-amendate-drastic-de-frf-pentru-incalcarea-protocolului-medical-oltenii-au-doua-abateri-si-platesc-sanctiunea-mai-mare-19172792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cristian-luput-e-alesul-in-locul-lui-flavius-stoican-la-viitorul-pandurii-in-vara-trecuta-antrenorul-nu-mai-continua-cu-gorjenii-dupa-ce-conducerea-clubului-nu-se-tinea-de-cuvant-19177081

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-secundul-cosmin-frimu-dezvaluie-motivele-pentru-care-el-si-flavius-stoican-si-au-reziliat-contractul-cu-viitorul-pandurii-cand-au-inceput-jocurile-de-culise-19176995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-flavius-stoican-dupa-despartirea-de-viitorul-pandurii-aveam-nevoie-de-liniste-eu-zic-ca-am-facut-lucruri-frumoase-19176903

Mircea OGLINDOIU 03 Apr. 2021, 00:45 Diverse
Pe aceeași temă