EXCLUSIV | ”Secundul” Cosmin Frimu dezvăluie motivele pentru care el și Flavius Stoican și-au reziliat contractul cu Viitorul Pandurii. Când au început ”jocurile de culise” și vinovatul pentru destabilizarea echipei, ce au dus la ratarea play-off-ului. ”Nu mai puteau să-și desfășoare interesele proprii”

Mircea OGLINDOIU 01 Apr. 2021, 20:20 Liga 2
EXCLUSIV | ”Secundul” Cosmin Frimu dezvăluie motivele pentru care el și Flavius Stoican și-au reziliat contractul cu Viitorul Pandurii. Când au început ”jocurile de culise” și vinovatul pentru destabilizarea echipei, ce au dus la ratarea play-off-ului. ”Nu mai puteau să-și desfășoare interesele proprii”

Deși urma să joace pentru calificarea în finala Cupei României, cu Universitatea Craiova, antrenorul Flavius Stoican (44 ani) și-a dat, marți seara, demisia de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Alături de ”principal”, a decis să plece și antrenorul secund Cosmin Frimu (36 ani).

A rămas, în schimb, antrenorul responsabil cu pregătirea portarilor, Dorin Hîrșu, dar și noul team-manager, Gabriel Rascol, cel care va conduce practic echipa până la numirea noului antrenor principal.

În vederile conducerii sunt Cristian Lupuț, fost antrenor al echipei gorjene în sezonul 2019-2020, dar și Erik Lincar.

Frimu și Hîrșu fuseseră secunzi la Viitorul Pandurii și în mandatul lui Lupuț, dar și în cel al lui Victor Naicu, cel care, vara trecută, a condus echipa gorjeană doar două săptămâni în perioada de pregătire, după care a fost înlocuit cu Flavius Stoican!

Cosmin Frimu: ”Dacă aveam liniște, terminam sezonul în primele 3 locuri!”

Marți, Stoican a decis să părăsească echipa, alături de Frimu. ”Secundul” a dezvăluit, în exclusivitate pentru Liga2.ro, motivele care au dus la despărțirea de Viitorul Pandurii și susține că a renunțat la clauza de reziliere în valoare de 10.000 de euro!

”Am plecat o dată cu Flavius Stoican, fiindcă am început o muncă în vară împreună și tot împreună am hotărât să nu mai continuăm. Am avut o discuție cu patronul clubului, Nicolae Sarcină, și cu președintele Alin Zgripcea și am rezilizat de comun acord contractul. Oamenii au fost corecți față de mine. Am avut o clauză de 10000 euro, la care am renunțat! Asta spune multe despre caracterul meu, nu banii mă interesează.

Cu siguranță, dacă aveam liniște, am fi fost în play-off și, totodată, îmi asum ceea ce spun! Mai mult, am fi terminat în primele trei locuri la finalul campionatului! Totul a început după ce Flavius Stoican a contactat virusul COVID (n.r. – înaintea jocului de la Ripensia, din etapa a 19-a a sezonului regular). Celelalte persoane, cu funcții sau fără funcții în acest club, se cunosc ele bine, au început să destabilizeze lucrurile corecte pe care Stoican le-a făcut și s-a luptat să le facă din prima zi, de când a preluat această echipă! S-au făcut presiuni la patronul echipei și la președintele clubului, Alin Zgripcea, pentru îndepărtarea lui Flavius Stoican, prin fel și fel de motive neîntemeiate și tot felul de discuții! Pentru că eu, împreună cu Flavius Stoican, în timpul liber făceam și parte administrativă, ca lucrurile să fie corecte! Aceste persoane s-au simțit fără putere și astfel au încercat cu tot dinadinsul la îndepărtarea lui Flavius Stoican, pentru că acest om încerca să facă lucrurile corecte și alte persoane nu mai puteau să-și desfășoare interesele proprii și să nu fiu provocat, că nu-mi stă în caracter, să dezvălui mai multe lucruri”, a dezvăluit Frimu!

”Nu am acceptat să lucrez cu cineva care are probleme cu legea!”

Antrenorul secund l-a criticat în termeni duri pe team-managerul Gabriel Răscol, pe care l-a acuzat efectiv de destabilizare! Acesta a apărut pentru prima dată pe foaia de arbitraj a echipei chiar la meciul cu Ripensia, când Stoican a fost depistat pozitiv la noul coronavirus.

”Unul din interesele acestor persoane, care au influențat patronul și președintele clubului, a fost numirea ca antrenor principal, neoficial în acte, a lui Gabriel Răscol, în perioada când mister (n.r. – Stoican) era în izolare, contactând virusul COVID. Ce-l recomanda pe Răscol să-l înlocuiască pe Stoican? Din ce cunosc eu, nu îl recomanda nimic pentru o echipă de Liga a 2-a, care la momentul respectiv era în primele trei locuri cu șanse reale de a intra în play-off de pe primul loc. Din ce am citit prin presă, Răscol era de ceva timp, în urmă, audiat de poliție, pe perioada când era antrenor la copii și juniori la clubul Pandurii, plus alte probleme cu legea, în perioada când era director la Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Târgu Jiu. Nu am acceptat să lucrez cu Răscol ca antrenor principal interimar, așa cum mi-a transmis unul din oficialii clubului. Atâta timp cât clubul avea oficial antrenor principal în acte, pe Flavius Stoican, eu împreună cu cei care mai eram în stafful tehnic, ne-am continuat antrenamentul după programul lui mister, neacceptând ca Răscol să contribuie la pregătirea antrenamentelor de care ne ocupam noi, stafful lui Stoican.

Pe această cale, vreau să le transmit băieților că este un moment trist pentru mine, dar că am fost nevoit să ne luăm la revedere. Am avut realizări sportive frumoase în toată această perioadă petrecută alături de ei, sunt un grup de jucători minunați, am fost tot timpul susținut de ei și ei, la rândul lor, au fost susținuți în totalitate de mine. Vreau să creadă în continuare în ei, sunt caractere frumoase, cum rar mi-a fost dat să întâlnesc.

Flavius, la fel, e un caracter frumos și e un profesionist desăvârșit. Nu ca alții, care, cât timp a fost în izolare, nu l-au sunat să-l întrebe nici măcar de sănătate. Știe toată lumea de ce l-au sunat! (n.r. – în urmă cu două săptămâni, Stoican, în timo ce se afla în izolare, fusese sunat de Lucia Vladimirescu, cea care i-a transmis că va fi demis. Antrenorul a cerut un act oficial și a solicitat să i se plătească clauza de reziliere de 22.000 de euro, iar, după câteva ore, Stoican a primit un nou telefon, prin care a fost reconfirmat în funcție). Eu am altă cultură! Am stat 7 ani în Italia și am făcut Școala de Antrenori de la Coverciano, la Firenze, unde a făcut și actualul selecționer Mirel Rădoi”, a precizat Cosmin Frimu.

Flavius Stoican a fost ”lucrat” la Viitorul Pandurii, după cum spune Cosmin Frimu, inclusiv de Gabriel Răscol.

Cine este Cosmin Frimu

Originar din localitatea gorjeană Novaci, Cosmin Frimu a jucar, la juniori, pentru Pandurii Târgu Jiu, Sportul Studențesc și Steaua, după care a jucat, în Divizia B, la Gilortul Târgu Cărbunești și, în Divizia C, la CFR Știința Craiova. Și-a încheiat cariera timpuriu, în Serie D, la echipa italiană Centese 1913 Calcio.

Înainte să vină, secund, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Frimu a antrenat la juniorii de la Pandurii și, în paralel, la propria echipă de fotbal de copii Viitorul Târgu Jiu.

Scandalul a pornit și din cauza faptului că Răscol nu i-a dorit în meciul cu Ripensia pe jucătorii care își încheie contractul

Componenți din cadrul clubului au spus că Răscol a vrut ca jucătorii care n-au prelungit contractele scadente în vară, Daniel Paraschiv, Andrei Dragu și Marius Cioiu, să nu mai fie utilizați, moment în care Flavius Stoican a luat atitudine, din izolare!

De altfel, Dragu și Cioiu au urcat în autocar, în iarnă, doar la insistențele lui Stoican, în ultima clipă a plecării spre Sânmartin, unde echipa a efectuat cantonamentul de iarnă. N-au jucat însă în primul amical, cu Crișul Chișineu Criș! De altfel, nici n-au fost primiți la reunirea lotului, de la începutul lunii ianuarie! Au revenit la pregătire de-abia după câteva zile! Mai mult, conform unor surse din cadrul clubului, tatăl lui Marius Cioiu și patronul Nicolae Sarcină au avut un dialog aprins, care risca să degenereze!

Gabriel Răscol s-a fotografiat alături de Andrei Dragu și Marius Cioiu, doi dintre promițătorii jucători ai echipei gorjene, se mândrea cu reușite lor, însă pe niciunul nu îi mai vrea în lot, fiindcă nu vor să semneze prelungirea contractului care expiră în vară.

Echipa lui Sarcină s-ar putea salva și cu înfrângeri pe linie în play-out!

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii va întâlni SCM Gloria Buzău, în prima etapă din Grupa B a play-out-ul din Liga 2.

Gorjenii pornesc acest turneu de menținere în Liga 2 de pe primul loc, cu 32 de puncte și ar putea să evite retrogradarea chiar și în cazul în care ar pierde toate cele șase jocuri rămase de disputat din acest sezon.

Echipa clasată pe locul 5, care duce la barajul de menținere, are 19 puncte. Locul respectiv este ocupat momentan de Unirea Slobozia.

Rămâne de văzut dacă Răscol va sta sâmbătă la bancă sau dacă Cristian Lupuț va accepta să revină la echipa care nu i-a prelungit, vara trecută, contractual semnat în iulie 2019, deși i-a spus verbal acest lucru.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-flavius-stoican-a-demisionat-de-la-viitorul-pandurii-dupa-ratarea-play-off-ului-cum-si-a-varsat-nervii-si-cine-ii-ia-locul-pe-banca-gorjenilor-19176873

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-flavius-stoican-dupa-despartirea-de-viitorul-pandurii-aveam-nevoie-de-liniste-eu-zic-ca-am-facut-lucruri-frumoase-19176903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-are-cel-putin-doua-variante-pentru-inlocuirea-lui-flavius-stoican-unul-dintre-antrenori-a-confirmat-negocierile-avansate-19176954

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-viitorul-pandurii-scm-gloria-buzau-concordia-chiajna-unirea-slobozia-csm-resita-si-aerostar-bacau-isi-afla-astazi-programul-din-play-out-ul-ligii-2-tragerea-la-sorti-are-loc-la-ora-11-19176570

Mircea OGLINDOIU 01 Apr. 2021, 20:20 Liga 2
Pe aceeași temă