Jucătorii echipei Campionii FC Argeș ”au trecut cu brio” vizita medicală efectuată la hotel. Urmează a doua verificare pentru COVID-19

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2020, 11:45 Liga 2

Jucătorii echipei Campionii FC Argeș au intrat deja în pregătiri după ce au făcut primul test de depistare a virusului COVID-19, iar miercuri au efectuat anumite teste pentru verificarea capacității la efort. Clubul piteștean a anunțat că medicii au făcut deplasarea la hotelul echipei, unde au fost efectuate procedurile care țin de această verificare. De acum, Ionuț Badea poate trece la nivelul următor și poate mări intensitatea antrenamentelor.

Campionii FC Argeș va efectua vineri al doilea test COVID-19

În ceea ce privește testarea pentru noul coronavirus, jucătorii și stafful au făcut unul singur, dar vineri îl vor face și pe al doilea. Al treilea și ultimul, așa cum prevede protocolul medical, va fi efectuat în prima jumătate a lunii iunie.

”Fotbaliștii de la FC Argeș au efectuat astăzi vizita medicală pentru a ști cu exactitate dacă sunt sau nu apți de efort. Pentru a nu se expune riscurilor, o echipă de medici s-a deplasat cu aparatura necesară pentru teste, la hotelul la care jucătorii și staff-ul sunt cazați pe durata celor două săptămâni de pregătire centralizată. 

Celor 25 de fotbaliști li s-au recoltat dimineață probe de sânge, iar după amiază, după ce le-a fost măsurată înălțimea și greutatea, alb-violeții au dat proba de efort și au făcut examenul EKG. Medicul sportiv Viorel Nicola a fost cel care a coordonat această testare care a durat aproximativ 5 ore. Așa cum era de așteptat, alb-violeții au trecut cu brio și de această vizită medicală, iar de acum încolo staff-ul grupării argeșene poate crește treptat intensitatea ședințelor de pregătire.

#Vineri, al doilea test COVID-19

În altă ordine de idei, jucătorii pregătiți de Ionuț Badea vor încheia peste câteva zile prima săptămână de pregătire centralizată. Piteștenii se află cantonați la un hotel situat la 2,5 km de stadionul Nicolae Dobrin, locul în care își desfășoară antrenamentele în grupuri de câte 4 persoane, așa cum cere protocolul emis de Ministerul Sănătății. Alb-violeții vor efectua vineri al doilea test COVID-19, urmând ca ultimul test să-l facă în ziua a 14-a zi de cantonament, așa cum cere protocolul medical”, se arată în comunicatul emis de echipa argeșeană.

Campionii FC Argeș debutează în play-off de pe locul 4 

Campionii FC Argeș vrea să promoveze la finalul acestui sezon în Liga 1. Are șanse reale la îndeplinirea obiectivului, întrucât se clasează pe locul 4 în ierarhia Ligii 2, după 24 de etape, aspect care o face să spere că poate face pasul în primul eșalon odată cu începerea play-off-ului. Va avea 19 puncte după înjumătățire și se va afla la unul diferență de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. UTA Arad va porni mini-turneul de pe primul loc, cu 25 de puncte. Petrolul și Rapid vor lua startul de pe ultimele locuri, 5 și 6, tot cu 19 puncte, câte are echipa lui Ionuț Badea.

Antrenorul piteștenilor este destul de sceptic cu privire la detronarea echipei din Arad. Recunoaște că echipa lui se va bate pentru locul 2, care asigură la rândul său promovarea în Liga 1: ”Eu mi-aș dori să promovăm de pe primul loc, însă dacă nu se va putea, vom apăsa accelerația să ajungem în prima ligă de pe locul 2. Din punctul meu de vedere, UTA este favorită la primul loc. Cu două victorii și cu avansul de puncte pe care îl au, nu cred că arădenii au cum să rateze promovarea. Nu le va fi ușor, însă. Nu am făcut calcule asupra unui număr de puncte necesare pentru a promova, însă poți să ajungi în Liga 1și cu șase puncte, dacă celelalte competitoare fac egaluri, dar poți să termini și pe locul 6 dacă pierzi.”

Play-off-ul are șanse să debuteze la începutul lunii iulie, iar la finalul celor cinci etape se vor cunoaște cele două echipe care promovează direct și formația care merge la barajul pentru promovare în Liga 1.

Foto: FC Argeș Pitești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/serbanica-si-buhaescu-au-incredere-ca-argesul-poate-promova-in-liga-1-acest-play-off-ni-se-potriveste-ca-o-manusa-vor-fi-cinci-meciuri-pe-viata-si-pe-moarte-cum-au-descris-prima-s-19133511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comitetul-executiv-al-frf-a-aprobat-toate-deciziile-anuntate-pana-acum-privind-modalitate-de-incheiere-a-campionatelor-liga-2-si-3-au-fost-anuntate-si-primele-reguli-pentru-play-off-ul-ligii-2-19133827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-condamna-si-el-decizia-rapidului-de-incalcare-a-protocolul-medical-ne-gandeam-ca-va-fi-o-intrecere-loiala-vrem-sa-se-respecte-meritul-sportiv-loialitatea-si-egalitatea-in-prega-19133657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-chereches-a-depasit-cumplita-accidentare-din-urma-cu-trei-luni-din-meciul-cu-rapid-imi-aduc-aminte-cu-groaza-de-ea-mi-s-a-taiat-filmul-complet-planurile-de-viitor-ale-f-19133831

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2020, 11:45 Liga 2
Pe aceeași temă