Stadionul Steaua este într-un proces avansat de finalizare. Marți au fost date ultimele informații cu privire la stadiul lucrărilor, care au înaintat destul de mult în ultimul timp. Mai nou, a început montarea instalației de noctură și asamblarea tabelei de marcaj. Primele reflectoare au fost plasate în zona tribunei VIP. Pentru a vedea mai bine cum merg lucrurile, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a fost prezent la fața locului marți.
Steaua poate debuta pe noul stadion la finalul anului. Lucrările au termenul de finalizare spre sfârșitul lui 2020, astfel că atunci va fi dat în folosință, iar echipa din Liga 4 ar putea debuta pe el. Arena este gata în proporție de peste 80 la sută.
”A început montarea instalației de nocturnă la Stadionul Steaua!
Noutățile apar în fiecare săptămână la Stadionul Steaua. Lucrările avansează într-un ritm alert, iar de câteva zile muncitorii au trecut la montarea instalației de nocturnă. Primele reflectoare au fost montate pe acoperiș în dreptul tribunei VIP. În altă ordine de idei, ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe a fost azi în vizită la cele trei stadioane care se construiesc pentru Campionatul European de fotbal, toată acțiunea începând în Ghencea, în jurul orei 10.
Și nu uitați: STAȚI ACASĂ!”, se precizează în comunicatul emis de CSA Steaua București.
Ministrul Ionuț Stroe s-a declarat încântat de ce a văzut pe viitoarea arenă a Stelei.
Sunt lucruri foarte interesante și bune care se petrec aici. Sper că aceste imagini încântă pe toată lumea și ce pot să vă asigur e că aici se lucrează. Dacă s-ar fi derulat Campionatul European, gazonul ar fi fost montat, dar înțeleg de la constructor că perioada mult mai bună pentru însămânțare va fi în luna septembrie. Lucrurile și detaliile vi le vom oferi după.
Deși situația pandemiei de coronavirus în România continuă să devină mai delicată de la o zi la alta, construcțiile înaintează și la stadioanelor Giulești și Arcul de Triumf, pentru a fi gata până la EURO 2021. Totuși, arena din Giulești nu va fi gata până la finalul anului, ci la începutul lui 2021. În ciuda acestei întârzieri, stadioanele vor fi pregătite până la Campionatul European din vara anului următor. EURO 2020, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.
Ediţia aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European se va desfăşura, teoretic, în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania). Mai multe dintre orașe evită să dea un răspuns către UEFA cu privire la disponibilitatea organizării meciurilor la anul, astfel că pe Arena Națională s-ar putea disputa mai multe partide. Dacă în cele din urmă vor spune nu organizării pentru anul următor, duelurile vor fi redistribuite în orașele care își mențin acordul inițial.