Inaugurarea stadionului Giulești a fost amânată pentru 2021. Anunțul ministrului Ionuț Stroe și ce spune despre arene Steaua și Arcul de Triumf

Marius ANGHEL 23 Apr. 2020, 20:15 Diverse
Inaugurarea stadionului Giulești a fost amânată pentru 2021. Anunțul ministrului Ionuț Stroe și ce spune despre arene Steaua și Arcul de Triumf

Noul stadion Giulești – ”Valentin Stănescu” nu va fi finalizat în 2020, în luna septembrie, așa cum transmitea, la începutul lui martie, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe. Arena Rapidului va fi inaugurată în 2021, în timp ce stadioanele Steaua și Arcul de Triumf vor fi gata în acest an. Toate trei vor găzdui antrenamentele echipelor participante la EURO 2020, competiție care își va păstra denumirea, deși va avea loc în 2021.

La 31 martie, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Guvernului, ministrul Ionuţ Stroe şi directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Manuela Pătrăşcoiu, susţineau că stadionul Giuleşti va fi gata în luna septembrie 2020. La mai puțin de o lună distanță de la acel anunț, ministrul Tineretului şi Sportului a venit cu noi informații despre arena Rapidului. Declarațiile au fost făcute joi, 23 aprilie, într-o videoconferință.

”România este capabilă să termine toate cele trei stadioane aflate în construcţie. Va fi o mândrie pentru noi toţi să avem o infrastructură sportivă la cote europene pentru Campionatul European de fotbal. Anul aceste sunt sigur că putem inaugura stadioanele Ghencea (n.r. – stadionul Steaua) şi Arcul de Triumf, iar la anul urmează şi stadionul Giuleşti. EURO 2020 este un eveniment de importanţă naţională, am refăcut o Hotărâre de Guvern care îl declară ca fiind de interes naţional. S-au deblocat toate lucrările şi în zona infrastructurii de transport. Mă refer la calea ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, la modernizarea Aeroportului Băneasa, cel care va primi delegaţiile oficiale”, a afirmat Stroe, citat de Agerpres.

În data de 10 aprilie, Compania Naţională de Investiţii anunţa pe pagina sa de Facebook faptul că lucrările la arena din Giuleşti, precum şi la cea din Ghencea, avansează conform planificării şi nu sunt afectate de pandemia de coronavirus.

Dacă la stadioanele Steaua și Arcul de Triumf se montează scaunele, iar lucrările generale sunt destul de avansate, în schimb, stadiul lucrărilor la arena Giulești sunt întârziate. Momentan se ridică tribunele.

România solicită UEFA să organizeze mai mult de patru meciuri la EURO 2020

Totodată, Ionuț Stroe a mai anunțat că România va solicita în mod oficial către UEFA să îi acorde mai multe meciuri pentru Campionatul European care se va disputa în 2020. Bucureştiul trebuie să găzduiască trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Ediţia aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

”Acum suntem la momentul în care reînnoim scrisorile de garanţie pentru UEFA. Şi vă pot spune că ne-am oferit în mod oficial în a găzdui mai multe meciuri din cadrul Campionatului European în condiţiile în care anumite state ar putea avea anumite dificultăţi în a-şi onora angajamentele. Pentru că nu toate ţările se confruntă cu aceleaşi situaţii. Noi am gestionat destul de bine în România situaţia legată de pandemia de coronavirus şi considerăm că putem să organizăm mai multe meciuri. Dar răspunsul oficial îl vom primi din partea UEFA”, a mai spus Stroe.

EURO 2020, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. UEFA a decis ca denumirea competiţiei să rămână EURO 2020, chiar dacă aceasta va avea loc în anul 2021.

Marius ANGHEL 23 Apr. 2020, 20:15 Diverse
Pe aceeași temă