Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus face victime din ce în ce mai multe în România, iar campionatele de fotbal au ajuns la o lună de când au fost suspendate și se vor menține inactive cel puțin încă alte 30 de zile, situația financiară inclusiv a cluburilor începe să scârțâie din toate unghiurile. Din Liga 2, formațiile care au decis să reducă salariile, să își dea jucătorii în șomaj tehnic sau să solicite ajutor de stat în această perioadă de criză și au comunicat public acest lucru sunt: Petrolul, ASU Politehnica Timișoara, Campionii FC Argeș, ”U” Cluj, Ripensia Timișoara, Farul Constanța, Pandurii Târgu Jiu, Rapid, CSM Reșița și SCM Gloria Buzău.
În schimb, liderul UTA și-a luat timp de gândire, cu toate că finanțarea de la autoritățile locale a fost blocată, iar în aceste zile a venit cu soluția finală. Clubul arădean nu va umbla deloc la contractele și banii fotbaliștilor, antrenorilor și angajaților, chiar dacă bugetul clubului e în aer în acest moment, anunță Sport Arad.
Despre situația clubului a vorbit Alexandru Meszar, omul considerat părintele noului proiect UTA, cel care, până de curând, vorbea rar în numele grupării arădene, însă care, mai nou, o face din ce în ce mai des de când și-a anunțat candidatura pentru postul de primar al Aradului din partea partidului UDMR.
”Am sesizat și noi că multe cluburi din țară, poate chiar majoritatea lor au optat pentru șomaj tehnic, suspendarea contractelor sau tăierea salariilor, însă la UTA nu este cazul. Cu toate că în acest moment nu avem niciun fel de finanțare, vom face eforturi să ne plătim fotbaliștii, antrenorii și angajații conform contractelor semnate în vară sau chiar mai repede unele. La UTA nu există raportul obișnuit angajat – angajator, ci suntem o familie. Iar membrii familiei se sprijină necondiționat în momentele grele, de cotitură, cum este și acesta provocat de epidemie.
Conducerea respectă munca depusă de jucători și antrenori și dorește să-i răsplătească în întregime pentru ea, cum, la rândul lor, jucătorii și antrenorii înțeleg eforturile pe care le facem pentru a le oferi toate condițiile de performanță. Așadar, nu ne gândim la niciun fel de măsuri privind remunerația sau alte metode de plată decât cele de dinaintea crizei, ci doar la cum vom face rost de bani pentru e ne plăti integral angajații. Chiar dacă sunt posibile întârzieri la plată”, a declarat Meszar pentru Sport Arad.
În această pandemie de coronavirus, în România au fost suspendate sau desfăcute aproximativ 1,2 milioane contracte de muncă, la Arad ajungându-se la un număr de circa 32 de mii.
După 24 de etape, UTA ocupă locul 1 în Liga 2, cu 50 de puncte acumulate în 23 de meciuri și are un avans de 11 puncte față de echipele clasate pe pozițiile 2 și 3. Formația arădeană e principala favorită la obținerea promovării. În cazul în care se va opta pentru varianta play-off-ului, respectiv play-out-ului pentru încheierea sezonului, atunci UTA va pierde cele trei puncte obținute în retur la ”masa verde” cu Sportul Snagov, astfel că și diferența față de unele dintre următoarele clasate se va micșora.
https://liga2.prosport.ro/seria-1/bugetul-clubului-uta-e-in-aer-din-cauza-pandemiei-banii-pe-care-trebuia-sa-i-primeasca-de-la-autoritatile-locale-au-fost-blocati-situatia-sistemului-medical-sanitar-este-absolut-prioritara-19129138
https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-a-lasat-uta-cu-ochii-in-soare-clubul-lui-ioan-niculae-nu-a-achitat-nici-acum-transferul-lui-stahl-aradenii-n-au-bani-sa-achite-salariul-pe-luna-februarie-19129209
https://liga2.prosport.ro/seria-1/reluarea-campionatelor-de-fotbal-la-16-mai-e-imposibila-klaus-iohannis-a-anuntat-ca-starea-de-urgenta-in-romania-va-fi-prelungita-cu-inca-30-de-zile-19129446
https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-frf-anunta-un-crunt-cosmar-daca-fotbalul-nu-se-va-relua-cel-tarziu-in-luna-mai-nu-mai-gasim-14-16-cluburi-profesioniste-in-primele-doua-ligi-scenarii-19129703