Părintele proiectului UTA, după ce echipa a promovat: ”Drumul a ținut 7 ani, iar la capătul lui, ca în povești, visul s-a împlinit, am ajuns în Liga 1”

Liga2.ro 02 Aug. 2020, 22:28 Liga 2
Părintele proiectului UTA, după ce echipa a promovat: ”Drumul a ținut 7 ani, iar la capătul lui, ca în povești, visul s-a împlinit, am ajuns în Liga 1”

UTA Arad revine în Liga 1 după 12 ani de zile. De 7 ani încoace, cel care și-a canalizat toate eforturile pentru a-i readuce pe „roș-albi” în elita fotbalului românesc a fost Alexandru Meszar, cel care și-a asumat noul proiect pornind din Liga a 4-a.

Părintele ”Bătrânei Doamne” care astăzi scoate Aradul în stradă a trăit momente extrem de grele, de impas, prin ratarea celor două baraje de promovare în anii trecut, cu FC Voluntari și mai apoi cu rivala ACS Poli, iar emoțiile sale au fost la cote nebănuite pentru partida de la Pitești, în care se juca totul în ceea ce-l privește.

UTA a remizat cu Campionii FC Argeș, scor 1-1, după golurile lui Alexandru Ioniță (40 – penalty), respectiv Răzvan Matiș (53), iar ambele echipe au promovat la braț în Liga 1.

Alexandru Meszar: ”7 ani pentru un vis”

Laszlo Balint și băieții săi îi oferă lui Alexandru Meszar momente unice, de bucurie și mândrie, dar mai ales de satisfacția îndeplinirii unui vis. De altfel, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, chiar despre asta vorbește șeful UTA-ei:

”7 ani pentru un vis

Am plecat la drum cu un singur vis, să ajungem acolo, unde ne este locul.

Am întâlnit pe drum obstacole multe și am avut și momente grele, dar și momente de bucurie. Drumul a ținut 7 ani, iar la capătul lui, ca în povești, visul s-a împlinit, am ajuns în liga I. Am luptat împreună până în ultimul minut.

Am ajuns la destinație cu câteva zile mai târziu decât ne-am dorit, iar asta și multe altele ne arată că mai avem multe de făcut. Însă faptul că am ajuns aici, ne-am îndeplinit obiectivul, este lucrul cel mai important acum.

Și faptul că pe acest drum am fost mereu sprijiniți de Arad, de arădeni. Bravo Arad!

Mulțumim mult pentru sprijinul tuturor instituțiilor implicate, în special Primăriei Arad. Mulțumim firmelor din Arad, în special Cotta International. Mulțumim tuturor jucătorilor și antrenorilor care au împins căruța în această perioadă, dar în special lui Sorin Botiș și László Balint.

Și nu în ultimul rând, mulțumim tuturor arădenilor, în special suporterilor. „Fără voi nu ajungeam aici!”
HAIDE UTA, HAI ARADUL, HAI ARĂDENII!” – e mesajul postat de Alexandru Meszar pe Facebook.

Trebuie precizat și că Alexandru Meszar și-a lansat în acest an candidatura pentru Primăria Arad din partea UDMR, iar în ultima perioadă a fost mult mai activ în spațiul public decât a făcut-o poate în precedenții ani de când echipa a jucat cel puțin în Liga 2.

UTA a încheiat play-off-ul de promovare pe locul 1, cu 30 de puncte, peste Campionii FC Argeș, CS Mioveni (ambele cu 27 de puncte), Turris Oltul Turnu Măgurele (26 de puncte), Petrolul Ploiești și Rapid (ambele cu 25 de puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-se-decid-promovatele-in-liga-1-si-cine-merge-la-baraj-arges-uta-mioveni-petrolul-si-rapid-turris-oltul-incep-de-la-ora-1830-19141900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sarbatoarea-suporterilor-echipei-uta-a-inceput-in-fata-primariei-batrana-doamna-revine-in-liga-1-dupa-12-ani-foto-19142049

Liga2.ro 02 Aug. 2020, 22:28 Liga 2
Pe aceeași temă