Părintele noului proiect UTA, Alexandru Meszar, a intrat în cursa pentru Primăria Arad. Ce l-a determinat să candideze pentru funcția de edil-șef și cum vrea să ajute sportul

Marius ANGHEL 07 Mar. 2020, 11:06 Diverse

Arădenii încep să-și cunoască opțiunile la vot pentru funcția de primar a orașului în următorii patru ani. Cel mai probabil, 14 iunie va fi desemnată ziua de scrutin la nivel național, iar la Arad, printre candidați se numără și Alexandru Meszar. „Părintele noului proiect UTA” va fi aruncat în luptă de Uniunea Maghiarilor din România, iar printre prioritățile sale se numără susținerea sportului arădean, fenomen în care și-a făcut un nume important în urbe, scrie Sport Arad.

Implicat în mai multe proiecte sportive, Meszar se poate lăuda cu mai multe titluri de campioni naționali pentru copii și juniorii cluburilor Romvest, Atletico și UTA, dar mai ales cu proiectul echipei de seniori a clubului fanion al Aradului, al cărui inițiator a fost în 2013. „Bătrâna Doamnă” a promovat din Liga a 4-a până în eșalonul secund în doi ani zile, după care a pierdut în două rânduri barajul pentru promovare în Liga 1. În acest sezon, UTA ocupă locul 1 în Liga 2, la distanță considerabilă de poziția secundă.

Dar, Alexandru Meszar s-a remarcat ca un bun organizator și altor evenimente sportive majore, cum ar fi Supermaratonul Bekescsaba – Arad, Campionatul European de Baschet rezervat junioarelor sau a meciului de Cupa Davis, dintre România și Slovenia, din primăvara anului 2016. A fost și este (până la autosuspendare odată cu intrarea în campania electorală) și director al Direcției Județene de Tineret și Sport.

Alexandru Meszar: „Am acceptat această provocare deoarece am o experiență în administrație”

Vineri, deputatul Petru Farago și viceprimarul Levente Bognar l-au lansat oficial pe Alexandru Meszar în cursa pentru Primărie, dând curs alegerilor interne de la nivelul UDMR Arad.

„Mulțumesc Uniunii Democrate Maghiare, sunt onorat pentru încrederea acordată, de a mă propune candidat la Primăria Municipiului Arad. Consider că funcția de primar a orașului este de o responsabilitate majoră. Am acceptat această provocare deoarece am o experiență în administrație. Reprezint grupuri, cetățeni, organizez și administrez zilnic. Sunt arădean și am rămas arădean în pofida faptului că am avut oferte și oportunități atrăgătoare de a părăsi țara și orașul. Nu am făcut-o, pentru că mi-a plăcut Aradul, am încredere în Arad și în arădeni. Sunt sigur că putem ajunge un oraș important economic, frumos, curat, sănătos și verde al regiunii.  Trăind aici zi de zi, de aproape 50 de ani, cunosc majoritatea problemelor arădenilor, problemele orașului. Doresc să reprezint cu responsabilitate, în primul rând toți cetățenii Aradului, Uniunea și familia mea, sportul arădean”, și-a motivat, în câteva cuvinte, alegerea de a candida pentru funcția de primar Alexandru Meszar.

„Nu fac diferențiere între sporturi, cluburi sau echipe și eu zic că ar fi un avantaj enorm dacă aș intra în administrația locală”

Întrebat dacă se bazează pe voturile venite din lumea sportului arădean, cam defavorizată în ultimele decenii, Meszar a adăugat: „Cu toate că acum o lună de zile nu mă gândeam că există posibilitatea acestei candidaturi din partea Uniunii, o mare provocare pentru mine, eu practic mi-am început campania acum 15 ani. Dacă în tot acest timp am muncit bine, înseamnă că voi avea și susținerea acelora pe care i-am convins prin faptele mele. Nu fac diferențiere între sporturi, cluburi sau echipe și eu zic că ar fi un avantaj enorm dacă aș intra în administrația locală. Nu doar pentru UTA, căci multă lume mă asimilează cu brandul numărul unu al orașului, ci și pentru restul ramurilor sportive și cluburi din oraș. Peste tot există probleme de care ne lovim zi de zi și ar fi foarte important ca în conducerea orașului să intre cunoscători ai fenomenului”.

Ca și Levente Bognar, Meszar ar avea mai multe șanse pentru fotoliul de viceprimar, dar acesta susține că lupta o dă pentru funcția supremă în oraș: „Venind din lumea sportului nu pot să intru în competiție pentru locul 2, nu-mi permite statutul de sportiv, sau de reprezentant al fenomenului”.

Până acum, alături de Meszar, în cursa pentru Primărie s-au mai înscris Sergiu Bîlcea (PNL) și Sergiu Vlad (USR).

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Mar. 2020, 11:06 Diverse
Pe aceeași temă