Fostul jucător al Campioanei unei mari iubiri și vicepreședinte al LPF, Alexandru Boc, a vorbit ieri, pentru Gazeta de Sud, despre ultimele evenimente petrecute în fotbalul craiovean, despre dispariția echipei FC Universitatea și despre șansele de promovare ale CS Universitatea Craiova în Liga I.
Legat de „defuncta” FC Universitatea, Sandu Boc l-a indicat pe finanțatorul Adrian Mititelu drept vinovat de situație. „E tragic ce s-a întâmplat. Să distrugi o echipă în halul ăsta, cum a făcut-o Mititelu… Nu se poate! El s-a încăpățânat să fie singurul, unicul patron al echipei și uite în ce situație s-a ajuns”, a spus Boc, fiind de părere că disputele dintre suporteri ar trebui să înceteze, considerând că CS Universitatea ar trebui să fie susținută de întreaga suflare din Bănie, și nu numai, fiind singura rămasă în „picioare”: „Ar trebui să se termine cu tot războiul ăsta care există între ei. Nu duce la nimic bun. Dacă se promovează, CSU ar trebui să primească toate drepturile de la echipa veche, iar oamenii din Craiova și din Oltenia să fie alături de echipa nouă, pentru că și aceasta reprezintă Oltenia, nu?”.
În privința liderului Ligii a II-a, seria a 2-a, CS Universitatea, Alexandru Boc este de părere că gruparea craioveană are prima șansă la promovare, deși în play-off sunt multe echipe bune. „Am văzut săptămâna trecută pe ASA Târgu Mureș cu Reșița (scor 2-0 – n.r.). Să știți că Reșița este o echipă foarte bună. Târgu Mureș are un lot de jucători valoroși, ca și Craiova, dar se întâmplă ceva acolo, poate nu sunt omogeni. Sunt puțin pesimist în privința lor, deși sunt două echipe bune, care vor să promoveze. De asemenea, Vâlcea are o echipă bună, trebuie luată în calcule. Bistrița însă, dacă va lua bătaie acum la Craiova, o să se dezumfle și nu va mai trage tare. Oltul nu are nici licență, deci nu e un pericol. CSU Craiova are prima șansă la promovare în opinia mea”, a spus fostul campion din 1974 al Craiovei.
„Ar fi păcat să nu primească dreptul de a promova”
Dreptul de promovare al CS Universitatea Craiova ar trebui să se discute în ședința de astăzi a Comitetului Executiv, gruparea din Bănie intenționând să „doboare” cu argumente articolul 54 din pricina căruia n-ar putea evolua în Liga I. Întrebat despre acest lucru, Alexandru Boc a punctat că ar fi nedrept ca CS Universitatea să nu poată evolua pe prima scenă în cazul în care și-ar câștiga acest drept în iarbă.
„Nu știu dacă se va lua o decizie mâine în privința CSU, dacă este pe ordinea de zi sau va intra în discuție la și «alte probleme». Cert este că oamenii aceia au băgat bani grei acolo și vor să facă ceva frumos, din câte am văzut. Asta în condițiile în care multe cluburi din prima ligă au probleme mari financiare, ca să nu zic de cele din B… Ar fi păcat să nu primească dreptul de a promova. Sunt unii care spun că au, alții că n-au drept de promovare, iar eu punctez că este cea mai bună echipă din seria a 2-a. Repet, am văzut și pe Târgu Mureș, Bistrița și Reșița și eu zic că CSU merită cel mai mult să promoveze”, a spus Boc.
„Din ceea ce am citit în presă și am văzut la televizor, ar fi, într-adevăr, mai multe echipe cu probleme din cauza articolului 54. Nu știu dacă și Târgu Mureș ar putea avea probleme pentru că și-a schimbat denumirea în vară (a devenit ASA din FCM – n.r.), dar din moment ce și-au depus licența, probabil că sunt în regulă. Părerea mea este că oamenii de la FRF ar fi trebuit să facă lumină înainte de începerea play-off-ului. Să spună: băi fraților, voi aveți dreptul să promovați, voi nu. Așa era normal să se întâmple, dar văd că e o nebuloasă și acolo, noul președinte a anunțat organigrama fără să o treacă prin Comitetul Executiv… Așa debandadă n-am văzut de mult la această instituție”, a completat Alexandru Boc, sperând ca în iunie, când se împlinesc 40 de ani de la primul trofeu obținut cu Universitatea Craiova, să-și revadă foștii colegi: „Aș participa cu cea mai mare plăcere la o întâlnire, dar nu știu cine vrea să facă festivitățile respective. Am ținut legătura cu unii dintre colegi, dar mai mult cu cei din Maxima, cu Negrilă, Silviu Lung și Tilihoi”.
Sursa: Gazeta de Sud