Mititelu s-a pus pe treabă! FOTO | Patronul „FC U” a făcut public proiectul stadionului pe care vrea să-l facă singur la Craiova. „Finalizarea lui este estimată pentru anul 2020”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2019, 15:29 Special

„FC U Craiova” nu este lăsată să joace pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar Adrian Mititelu, finanțatorul clubului din Liga 3, e hotărât să își facă propria arenă la Craiova. Recent, controversatul om de afaceri a postat pe pagina personală de Facebook o imagine cu o schiță a viitoarei arene și a dat câteva informații în privința ei. Construcția ar urma să fie amplasată pe un loc aflat în Balta Craioviței, care îi aparține lui Mititelu, și va avea următoarele specificații:

– 13.200 locuri
– toate acoperite
– construcție din beton
– 3000 metri pătrați și zonă comercială
– amplasament stadion + piațetă limitrofă 70 mii metri pătrați
– stadionul va putea să găzduiască meciuri de nivelul 5 UEFA
– finalizarea lui este estimată pentru anul 2020
– primele imagini cu noua arenă la începutul lunii septembrie

Mititelu anunță un stadion cu toate locurile acoperite, însă prezintă un simplu desen al unui viitor stadion privit de sus, în care se observă un teren de joc și tribune, nu și cum va arăta cu adevărat această arenă, macheta ei, dacă, într-adevăr, va exista vreodată.

 „Au început lucrările premergătoare pentru noua casă a Științei. În circa două-trei săptămâni voi prezenta proiectul!”, spunea Mititelu în urmă cu ceva timp tot pe pagina de Facebook personală. Omul de afaceri a vorbit și pentru ProSport despre planurile sale de viitor, cu echipa sa: „Nu am nevoie de oameni de afaceri în acest moment, dacă sunt lăsat în pace mă pot descurca și singur și pot duce echipa în Liga 1. Eu vreau să transform clubul, să fie deținut de suporteri, asta vreau eu. Mesajul să fie foarte clar, iar acest plan vreau să-l implementez în 5 ani, dar mai întâi să ajungem în Liga 1”.

În ediția recent încheiată a Ligii 3, acasă pentru „FC U Craiova”, așa cum le place suporterilor din Peluza Sud 1997 Craiova să îi spună echipei, a însemnat stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. De curând, Adrian Mititelu a fost la Târgu Jiu pentru a vorbi cu primarul Marcel Romanescu despre încheierea noii arene din oraș, însă, cum aceasta nu va fi gata, e foarte posibil ca U Craiova 1948 SA să joace pe teren propriu tot la Severin.

U Craiova 1948 SA a jucat la Severin, acasă, fără să aibă sprijinul galeriei Peluza Sud 1997 Craiova, aceasta încurajând echipa doar în meciurile din deplasare. „FCU” a ratat promovarea și a terminat pe locul 2 în Seria a 3-a a Ligii 3, în dauna celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, care au avut un avans de 12 puncte.

La începutul anului 2019, Consiliului Local Craiova a aprobat un proiect de hotărâre care prevedea ca și alte echipe să poată folosi arena, plătind aceeași sumă, 45.000 de lei pentru meciurile de campionat, cu condiția ca jocurile acestora să nu se suprapună cu cele ale formației din Liga 1.

Marius ANGHEL 19 Jul. 2019, 15:29 Special
Pe aceeași temă