Înțepături în Bănie! Mihai Rotaru, atac subtil la adresa lui Adrian Mititelu: „Fără unitate, ne vom destrăma și vom deveni iar mititei!”

Marius ANGHEL 04 Feb. 2020, 12:45 Stiri
Înțepături în Bănie!** Mihai Rotaru, atac subtil la adresa lui Adrian Mititelu:

Conflictul dintre galeria Craiovei și portarul italian Mirko Pigliacelli a continuat la meciul cu Gaz Metan, când ultrașii au refuzat să încurajeze echipa în prima repriză și au afișat mesaje împotriva goalkeeper-ului, acuzat că l-ar fi sabotat pe Victor Pițurcă. S-a creat o atmosferă beligerantă între fani, deoarece cei de la tribuna a doua i-au ținut partea italianului și chiar au huiduit Peluza Nord. La câteva zile după meci, clubul a reacționat printr-un comunicat, îndemnând la unitate și sfătuind galeria să renunțe la acest protest, deoarece Pigliacelli a plătit deja pentru greșelile pe care le-ar fi făcut.

Conducerea clubului, în speță Mihai Rotaru, îi invită pe ultrași la dialog, dar îi același timp îi avertizează că dacă vor contiua protestele, există posibilitatea desființării echipei. Totodată, fanii din peluză sunt atenționați, insinuându-se că locul actualei echipe va fi luat de cea a lui Adrian Mititelu. „Știința are nevoie de „unitate”, pentru că dacă nu o vom avea ușor-ușor ne vom destrăma. Și vom deveni iarăși mititei”, se specifică în comunicatul emis de echipa olteană.

Iată comunicatul clubului din Bănie: 

„Știința a început bine acest mini-retur: agresivitate, determinare și risipă de efort. Așa putem caracteriza prestația băieților din acest prim meci. Și cu toate acestea a fost poate cea mai tristă seară de când Știința a repornit la drum. Tristă pentru că este seara în care pentru prima dată ne-am huiduit unii pe alții. Seară în care în loc să ne bucurăm de reîntoarcerea băieților acasă am avut toți de reproșat ceva unii altora. Și acum toată „lumea de bine” se uită la noi și se bucură că Știința se clatină. Și se clatină într-un moment în care aveam și avem nevoie mai mult că oricând de unitate. Și normal că ne clătinam din moment ce tribuna este împotriva peluzei, peluza împotriva unor jucători, iar jucătorii termină meciul cu lacrimi în ochi. Pentru a trece peste acest moment trebuie să știm mai întâi ce s-a întâmplat sau mai bine zis ce nu s-a întâmplat: Mirko Pigliacelli nu a trădat. Este adevărat că el a avut o divergență cu fostul antrenor al Universității Craiova.

Diferende între antrenor și jucători vor exista întotdeauna și la toate echipele din lume, indiferent de numele lor sau cât de mari sunt. Și aici suntem de acord că toată lumea a greșit, nu doar Mirko, pentru că aceste nemulțumiri nu trebuiau să fie făcute publice. Dar pentru asta Mirko a plătit. Mirko a mai făcut o greșeală, parțial de înțeles, dar pe aceea nu o vom face publică. Și pentru aceea a plătit. Clubul este alături de Mirko. „Alături de Mirko” nu înseamnă că este împotriva tribunei sau a peluzei. Ci înseamnă că-l va apăra și îi va fi alături, dar și că îl va sancționa în momentul când greșește. Este bine de știut că el nu a părăsit clubul niciodată, ci a fost trimis la echipa a doua, perioadă în care el a avut un comportament exemplar. În orice comunitate există o singură instituție care stabilește gradul de vinovăție precum și pedeapsa. La Universitatea Craiova această entitate este clubul prin ceea ce înseamnă antrenorul principal în cazul echipei și conducerea executivă pentru celelalte cazuri.

Știința are nevoie de „unitate”, pentru că dacă nu o vom avea ușor-ușor ne vom destrăma. Și vom deveni iarăși mititei. Săptămâna aceasta toți cei implicați ne vom așeza la masă. Și vom rezolva problema în familie”.

Marius ANGHEL 04 Feb. 2020, 12:45 Stiri
Pe aceeași temă