EXCLUSIV | Suflet de ultras. Alex, fiul lui Claudiu Niculescu, „nebun” după FC U Craiova! E membru în Peluza Sud și coleg de brigadă cu… „Poștașu””

Marius ANGHEL 05 Jun. 2019, 13:34 Special

Claudiu Niculescu a devenit idol pentru suporterii lui Dinamo, pentru realizările în tricoul trupei din „Ștefan cel Mare”, dar mai ales pentru modul în care executa loviturile libere, motiv pentru care a fost poreclit de fani „Lunetistul”.

„Clau-gol” a ajuns în „Ștefan cel Mare” de la FC Universitatea Craiova, rivala de moarte a roș-albilor, în urma unui scandal imens. Fanii din Bănie au catalogat trecerea lui Niculescu la Dinamo drept o trădare, iar atacantul a devenit persona non grata pentru ultrașii olteni. A devenit, însă, un simbol al „câinilor”.

Scandal imens în Bănie

Și ca tacâmul scandalurilor să fie complet, pe 21 noiembrie 2004, la un joc cu Dinamo, încheiat cu victoria roș-albilor, scor 1-0, gol marcat de Andrei Mărgăritescu, un suporter al FC U Craiova și-a revărsat furia pe „trădătorul” Claudiu Niculescu.

În minutul 80, Ovidiu Todoran, cunoscut de fanii de la Peluza Sud drept „Poștașu””, a intrat pe teren, a alergat până la Claudiu Niculescu și i-a aruncat cu un fular de-al Universității Craiova în față, după care a urlat: „Ești un trădător împuțit”.

„Culmea că îl cunoșteam pe acel suporter, mi-a fost prieten când eu jucam la Craiova. Nu mă așteptam la așa ceva, asta înseamnă că sunt iubit încă de public. Când v-am spus că am soarta lui Figo nu m-ați crezut”, declara Claudiu Niculescu la momentul respectiv.

Alex Niculescu, coleg de brigadă cu „Poștașu””, cel care i-a „agresat” tatăl

La aproape 15 ani distanță de la incident, ProSport a aflat că Ovidiu Tudoran, cel care l-a atacat pe Claudiu Niculescu, este prieten la cataramă cu… fiul cel mare al fostului fotbalist! Alex Niculescu este coleg de brigade cu „Poștașu”” și merg împreună la partidele susținute de FC U, grupare din Liga a 3-a.

În vârstă de 20 de ani, Alex Niculescu este, pur și simplu, nebun după fotbal. Susține pe FC U Craiova, club patronat de Adrian Mititelu, și nu vrea, sub nicio formă, să audă de „clona” de la CS U. Referitor la gestul făcut de „Poștașu”” împotriva tatălui său, fiul lui „Clau-gol” a dezvăluit că nu-l învinovățește sub nicio formă pe actualul coleg de brigadă, fiind de părere că „așa pățesc cei care trădează Craiova”.

L-a premiat pe Mădălin Ciucă

Alex este tatuat pe corp cu mai multe simboluri ale Universității Craiova. Fiul lui Claudiu Niculescu este membru activ al Peluzei Sud, iar la finalul lunii mai, alături de alți doi reprezentanți ai galeriei, l-a premiat cu Mădălin Ciucă, 36 de ani, care a decis să agațe ghetele în cui, cu un tricou și o eșarfă cu însemnele uneia dintre cele mai frumoase și pătimașe galerii din România.

Alex Niculescu, despre conflictul dintre tatăl său și „Poștașu””: „Așa pățesc cei care trădează Craiova!”

De ce FC U Craiova și nu CS U?
Pentru că am fost alături de adevărata echipă, adică FC U Craiova, la bine și trebuie să fim alături de formația noastră și la greu, așa cum o spune și imnul și așa cum ne obligă istoria. Nu putem accepta o echipă apărută peste noapte având ca „părinți” PSD-ul și Mircea Sandu.

De cât timp ești membru al Peluzei Sud?
De aproape doi ani și jumătate, dar la meciuri mă duc încă de când aveam vârsta de cinci ani. La fiecare meci pe care FC U îl juca pe teren propriu mă duceam în Peluza Sud a stadionului „fiind crescut” de Peluza Sud în spiritul ei.

„Dinamo nu reprezintă nimic pentru mine!”

Ești, acum, coleg de brigadă cu „Poștașu””, cel care i-a aruncat tatălui tău cu fularul în față. Cum comentezi ce a fost atunci și situația din prezent?
Nu-l învinovățesc pe „Postașu””, este colegul meu de brigadă, mai exact Praetoria Craiova, și mergem înainte indiferent de ce se întâmplă, în general așa pățesc cei care trădează Craiova, chiar dacă în situația de față este vorba de tatăl meu. El și-a ales drumul lui în viață, eu am rămas loial Peluzei Sud și Universității Craiova.

Pentru tatăl tău, Dinamo reprezintă un capitol frumos. Pentru tine?
Dinamo pentru mine nu reprezintă nimic, doar o simplă echipă la care a jucat tatăl meu, cred că am fost o singură dată pe stadionul din „Ștefan cel Mare” când aveam șapte, opt ani. M-am născut în Craiova, am sânge de oltean și nimic nu va schimba asta.

„Nu există rivalitate între noi și ‘prostituatele” de la CS U!”

Ai jucat, la rândul tău, fotbal? Ai visat să ajungi un fotbalist cel puțin la fel de celebru ca tatăl tău?
Da, dar am suferit o accidentare acum aproximativ trei ani la genunchiul piciorului drept și nu am mai putut continua.

Ce sentimente ai când vezi orașul Craiova împărțit între două echipe, FC U și CS U?
Pentru mine Craiova a fost, este și va fi FC U, lumea în general vrea să vadă fotbal la Craiova, de aceea merg în număr mare la meciurile lui CS U. Sunt sigur că dacă și noi am juca pe „Ion Oblemenco” ar fi la fel de multă lume la meciurile noastre chiar dacă jucăm într-o ligă inferioară. Cât despre ceilalți „ultrași” de la Peluza Nord, pot spune doar atât: nu există rivalitate între noi și prostituate. Oricând, oriunde, la orice oră!

Ce mesaj ai pentru „dușmanii” de la CS U?
Vreau să vă spun că noi, Peluza Sud, nu o să ne dăm bătuți niciodată și o să mergem înainte indiferent de piedicile care ni se pun. Sunt sigur că mai devreme sau mai târziu o să revenim în casa noastră, adică în Peluza Sud a stadionului „Ion Oblemenco”. Nu ne veți opri orice ați face, Peluza Sud niciun pas în spate!

„Este nebun după fotbal, știu că este membru în Peluza Sud a FC U Craiova, formația din Liga a 3-a. Este alegerea lui și îl susțin în totalitate”
Claudiu Niculescu, fost atacant U Craiova și Dinamo

41 de goluri în 93 partide a reușit Claudiu Niculescu pentru Universitatea Craiova

82 de goluri în 210 partide a reușit Claudiu Niculescu pentru Dinamo

Articol scris de Răzvan SCARLAT

Marius ANGHEL 05 Jun. 2019, 13:34 Special
Pe aceeași temă