FC U a depus solicitarea de retragere, FRF i-a programat pentru că CEx nu a ținut ședința vineri. Utiștii au decis să se prezinte la meci

Marius ANGHEL 29 Mar. 2014, 02:02 Seria 2
FC U a depus solicitarea de retragere, FRF i-a programat pentru că CEx nu a ținut ședința vineri.** Utiștii au decis să se prezinte la meci

Finanțatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunțat joi că va retrage echipa din campionat, invocând faptul că este împiedicat de autoritățile locale să-și desfășoare activitatea, și l-a delegat pe avocatul său, Mircea Moise, să depună vineri dimineață la FRF solicitarea în privința neparticipării în competiție, conform regulamentului.

„Eu am depus astăzi (vineri – n.r.) solicitarea de retragere la Comisia de Disciplină, motivele le-a enunțat Adrian Mititelu în cadrul conferinței de presă, avem număr de înregistrare, iar de acum înainte nu mai este treaba noastră, ci a Federației. Știu că domnul Mititelu a spus că echipa va reveni din vară în competiție, dar eu nu comentez nimic acum pe această temă. Nu știu ce va fi până la vară, mai e mult până atunci. Nu știu dacă am fost programați în această etapă, întrebați la FRF. Toată lumea știe ce se întâmplă cu această echipă, iar FRF-ul ar trebui să ia măsuri, să stea de vorbă cu noi, că tot s-a schimbat conducerea și prejudiciul e și așa foarte mare, și să găsim o rezolvare, altfel completăm la plângerea penală. Nu știu ce trebuie să facă FRF, să convoace Comitetul Executiv, să ia o decizie Comisia de Disciplină, e treaba lor”, a spus avocatul Mircea Moise.

Adrian Rămureanu: „FCU a fost programată”

Membrii Comisiei de Disciplină nu au oferit un răspuns, iar Comisia de Competiții a FRF a programat-o pe FC Universitatea Craiova în etapa a 20-a din Liga a II-a, seria a 2, conform site-ului frf-cca.ro urmând să joace duminică, de la ora 16.00, pe „Municipalul” din Drobeta Turnu Severin, contra echipei UTA Arad, fiind numit și observatorul de joc: Florin Nicolaescu (Slatina).

Contactat telefonic de GdS, directorul Comisiei de Competiții, Adrian Rămureanu, a confirmat programarea FCU în campionat, dar s-a abținut să vorbească despre consecințele în cazul neprezentării. „Da, FCU a fost programată. Mai multe nu vreau să comentez”, a spus Adrian Rămureanu.

Cum FC Universitatea Craiova ar fi la a doua neprezentare, amintindu-ne că alb-albaștrii au pierdut jocul cu FC Olt, de la Slatina, la „masa verde”, chiar dacă decizia Comisiei de Disciplină a fost contestată în instanță, gruparea din Bănie riscă excluderea din competiție, conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF).

Iată ce spune articolul 14, punctul 4: „Dacă o echipă de seniori nu se prezintă, întârzie sau nu prezintă carnetele de legitimare la două jocuri în același campionat, ea va fi exclusă din competiție, sancționată cu penalitate sportivă și va fi retrogradată în ultima categorie competițională (Liga a VI-a) organizată de asociația județenă de fotbal (AJF) pe teritoriul căreia clubul respectiv are sediul social”.

În privința reprogramării jocului de la Slatina, antrenorul echipei FC Olt, Dan Oprescu, a exclus orice posibilitate. „Din câte știu, deciziile Comisiei de Disciplină sunt irevocabile. Rezultatul a fost omologat cu 3-0 și s-au dat și amenzi pentru acea neprezentare”, a spus Oprescu.

La rândul său, antrenorul formației FC Universitatea Craiova, Dragoș Bon, a afirmat că nu sunt șanse ca echipa să joace contra UTA. „Noi nu am mai fost sunați de la conferință și din câte știu eu decizia este irevocabilă. Jucătorii sunt și ei acasă, nu ne-am mai pregătit și nu cred că o să primim vreun telefon la noapte că ne reluăm activitatea. Mai sunt destule meciuri în față și noi nu mai continuăm așa. Nu ne jucăm de-a fotbalul, ca o echipă din liga a 17-a care azi merge la meci, mâine nu și tot așa. Au juriști, să se descurce”, a declarat Dragoș Bon.

UTA se prezintă la Severin

În ciuda semnalelor primite din Bănie, reprezentanții clubului UTA Arad au decis să se prezinte la Severin, nedorind să aibă parte de vreo surpriză neplăcută. „Sigur că ne vom prezenta la meci, pentru că nu vrem să pierdem la masa verde. Ei (cei de la FCU – n.r.) ne-au trimis și nouă o hârtie în care ne spun că se retrag din campionat. Acea hârtie este și înregistrată la FRF, dar nu spun că începând cu meciul cu noi. Ei au făcut cererea către Comitetul Executiv, dar dacă acesta nu a ținut astăzi (vineri – n.r.) ședința… Nu este nimic oficial de la Comisia de Disciplină, de la FRF, așa că nu riscăm nimic. Duminică, la ora 15.00, suntem la Severin, echipați”, a declarat Dorin Micșa, administratorul special al clubului UTA.

„Acum, la antrenament (vineri – n.r.) ni s-a spus că ne prezentăm la meci”, a declarat mijlocașul arădenilor Olivian Surugiu.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 29 Mar. 2014, 02:02 Seria 2
Pe aceeași temă