Avocatul Carmen Obârșanu despre finanțarea Politehnicii de către Primăria Timișoara: „Nicolae Robu știa că această finanțare este ilegală”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 13:04 Special
Avocatul Carmen Obârșanu despre finanțarea Politehnicii de către Primăria Timișoara:**

Avocatul Carmen Obârșanu a vorbit, ieri seară, în cadrul emisiunii PressAlert Live, despre finanțarea echipei Politehnica Timișoara, patronată de Marian Iancu, de către Primăria Timișoara. Această finanțare a fost declarată ilegală în urma unui control al Curții de Conturi, finalizat la sfârșitul anului 2012, și s-a solicitat luarea măsurilor pentru recuperarea prejudiciului de peste 31 de milioane de lei.

Carmen Obârșanu a făcut o plângere la DNA în care sesiza că s-au dat bani ilegal la Politehnica Timișoara acum patru ani, însă abia astăzi DNA a descins la Primăria Timișoara pentru a solicita documente referitoare la această finanțare. „Acei bani nu s-au dat echipei de fotbal, ci au fost dați societății comerciale deținute de Marian Iancu. Banii aceia erau bani publici”, a început să explice avocatul.

Carmen Obârșanu a ținut să precizeze că și Nicolae Robu a avut o implicare, și asta pentru că „consilierii locali liberali se plângeau că Robu face presiuni asupra lor să voteze alocarea de fonduri pentru echipa lui Marian Iancu. În acea vreme, Nicolae Robu era senator și a promis că va iniția un proiect de lege astfel încât această finanțare să fie legală. Deci Robu știa încă de atunci că finanțarea este ilegală”.

Prezent în emisiune, consilierul local PSD Ștefan Sandu a declarat că este un lucru bun că DNA investighează. Consilierul local a recunoscut, însă, că a votat alocarea de fonduri pentru Politehnica Timișoara pentru că „proiectul de hotărâre avea aviz juridic, deci se putea realiza finanțarea”. Totuși, avocatul Carmen Obârșanu l-a contrazis, spunând că „proiectul nu a avut aviz financiar. Toți cei care au votat au săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu”.

Întrebat de ce nu a solicitat rezilierea contractului cu Marian Iancu atunci când Curtea de Conturi a stabilit că, deși banii de la primărie trebuiau folosiți exclusiv pentru activități sportive, o parte din fonduri au mers pentru plata datoriilor către Finanțele Publice ale firmei lui Iancu, consilierul local a precizat doar că „nicio clipă Primăria Timișoara sau Marian Iancu nu au venit să pună la dispoziție facturi care urmau să fie decontate. Asta ar fi însemnat ca consiliul local să fi avut tot volumul de date”.

Carmen Obârșanu: „Nicolae Robu a vrut să mă cumpere”

Avocatul Carmen Obârșanu a declarat, în cadrul emisiunii PressAlert Live, că a descoperit probleme juridice și în ceea ce privește finanțarea echipei ACS Poli. „În iulie 2012 s-a dat o hotărâre de consiliu local, iar la articolul 5 se prevedea că modul în care sunt cheltuite sumele alocate din bugetul local va fi controlat de o comisie numită prin dispoziția primarului municipiului Timișoara. Dar acest articol nu apare în statutul lui ACS Poli”, a explicat avocatul.

Carmen Obârșanu a mai precizat că a avut o discuție cu Nicolae Robu pe această temă, iar la final, primarul Timișoarei a încercat să o cumpere. „Nicolae Robu mi-a spus: Veniți în comisia de cenzori și ne lăsați în pace. I-am spus că pe mine nu mă cumpărați, apoi m-a luat peste picior. Pentru mine nu există preț, dar intenții din partea lui Nicolae Robu au existat. În ACS Poli, pe lângă salarii, unul dintre membrii asociației a primit 120.000 lei pe lângă salariul primit lunar din bani publici”.

Sursa: Sport9

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 13:04 Special
Pe aceeași temă