„Rapid va declanșa Armageddonul în fotbalul românesc! Va fi teribil!”

Mihai Andries 27 Nov. 2013, 11:01 Campionat

Giuleștenii au șanse mari să câștige la Tribunalul Federal Elvețian și să anuleze decizia TAS care în vară i-a trimis în liga secundă. Cătălin Ciubotă, fost avocat al LPF, spune că acest lucru ar da peste cap întreg fotbalul românesc.

Rapid nu s-a împăcat cu decizia luată de Tribunalul Arbitraj Sportiv de la Lausanne, hotărâre în urma căreia giuleștenii au fost obligați să evolueze în liga secundă. Astfel, patronul Adrian Zamfir a luat decizia de a contesta la Curtea Supremă Elvețiană hotărârea TAS din 2 august 2013, iar omul de afaceri  este sigur că „feroviarii” vo primi un răspuns favorabil. Rapidiștii se bazează pe faptul că Marco Balmelli, judecătorul care a decis retrogradarea,  a avut o motivare  destul de „subțire”. Acesta s-a bazat mai mult pe precedentele anterioare din fotbalul românesc, ignorând regulamentele sportive aflate în vigoare.

ProSport a discutat cu juriștii care încă reprezină sau au reprezentat FRF-ul și LPF-ul. Astfel, cei doi cred că dacă giuleștenii vor primi un răspuns favorabil, în fotbalul românesc se va declanșa haosul. Dacă Rapid va câștiga la Tribunalul Federal vor fi momente teribile, se va declanșa un adevărat Armageddon în fotbalul românesc, a declarat Cătălin Ciubotă, fost avocat al LPF.

„Așteptăm decizia și pe urmă vom hotărî”

FRF-ul nu se consideră vinovată în cazul în care Rapid va avea câștig de cauză la Tribunalul Federal. „Asteptăm să vedem ce se va întâmpla la Tribunalul Federal Elvețian și pe urmă vom decide ce vom face. Federația a fost alături de Rapid în procesul intentat de Chiajna, iar dacă aceștia vor câștiga nu știu cine va plăti despăgubirile”, a spus Adrian Stângaciu, directorul departamentului juridic al FRF 

„Am efectuat procedura si sunt convins ca vom avea câștig de cauza, iar decizia TAS va fi anulată. Verdictul îl vom avea în trei sau patru luni din noiebrie”, Adrian Zamfir, patron Rapid.

 

Articol scris de Victor STOICESCU

Mihai Andries 27 Nov. 2013, 11:01 Campionat
Pe aceeași temă