Scandal la Ceahlăul. Retrogradată în Liga 2, fosta echipă a lui Pinalti e disputată de creditori. Massone: „Din acest moment, sunt singurul punct de referință al clubului”

Marius ANGHEL 28 May. 2015, 11:44 Liga 2
Scandal la Ceahlăul. Retrogradată în Liga 2, fosta echipă a lui Pinalti e disputată de creditori.** Massone:

Retrogradată din etapa a 31-a din Liga 1, Ceahlăul Piatra-Neamț este în aceste zile sediul de război între foștii și actualii conducători. Mai exact între Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație, și Angelo Massone, avocatul italian care a preluat în iarnă clubul nemțean. După ce la începutul săptămânii primul anunța „dispariția” lui Massone, a venit rândul italianului să dea o replică.

Căutăm și noi să ducem campionatul la bun sfârșit. Deocamdată nu mai știu nimic de patron, nu prea am comunicat. Vom vedea ce va fi. Dacă nu vine o participare financiară masivă a patronului, există riscul să anunțăm chiar că ne desființăm. Am putea să ținem echipele de juniori, dar nu știu unde îi putem ține fără lumină, gaz, apă. Datoriile noastre sunt în jur de 1,6 – 1,7 milioane de euro. Dacă nu venea Massone, probabil că nu puteam face pregătirea în iarnă. A venit cam cu 100-120.000 de euro, din care a trebuit să plătim și amenzile lui, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație de la gruparea nemțeană, la postul de radio Sport Total FM.

În lumina acestor mărturisiri, Angelo Massone a reacționat printr-un comunicat de presă pe care îl redăm integral mai jos:

„Cu acest comunicat vreau să respingă în totalitate ceea ce a apărut în mass-media si ceea ce a declarat domnul Mastecaneanu.

FC Ceahlăul a fost deja salvat de către noi investitorii italieni în luna ianuarie. Numai datorită investițiilor noastre acest campionat a fost dus la bun sfârșit. Anul viitor obiectivul nostru este sa câștigăm campionatul Ligii 2 și 3 cu FC Ceahlăul 2. Din punct de vedere administrativ tehnicienii noștri studiază cele mai bune soluții pentru a creea un mare viitor pentru clubul nostru. La început am decis să păstram vechiul președinte datorită respectului pe care-l avem față de comunitate.

Această decizie nu a adus efecte pozitive pentru care este clar că domnul Mastecaneanu trebuie să demisioneze imediat, pentru că nu mai este agreat de către Consiliul de Administrație și de către acționarul majoritar. Din acest moment sunt singurul punct de referință al FC Ceahlăul și nimeni altcineva nu are voie să vorbească în numele clubului. Din acest moment gata! Clubul va trebui să fie considerat în viitor un exemplu de curățenie, transparență și moralitate. Avocații noștri au fost instruiți să procedeze în fiecare locație pentru respectarea imaginii noastre.

Angelo Massone

Articol scris de Cristian SCUTARIU

Marius ANGHEL 28 May. 2015, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă