Vâlcea câștigă și se descătușează. Succesul cu ACS Poli aduce vise de promovare în Zăvoi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Sep. 2014, 17:44 Campionat

În derby-ul etapei a III-a, CSM Râmnicu Vâlcea a obținut azi o victorie imensă, 1-0 cu ACS Timișoara, succes care îi dă mari speranțe echipei lui Erik Lincar în lupta pentru promovare.

Venită în Zăvoi doar să apere cu dinții remiza, Timișoara a fost departe de a arăta ca o candidată la promovare, neavând nicio ocazie tot meciul. CSM a dominat jocul, obținând o victorie meritată, chiar dacă ea a venit în minutul 86, din penalty.

Cu o formulă de start surpinzătoare, cu patru juniori pe teren, CSM și-a arătat intențiile ofensive din prima repriză. Revenit de la Pandurii, fundașul Pîrvulescu a avut prima mare ocazie în minutul 25, când lovitura sa de cap a șters transversala. Vâlcenii au cerut și două penalty-uri, după un presupus henț și ulterior, la o fază când Pap a bâlbâit o minge, Stoica a fost împiedicat să reia. Apoi, în finalul primei părți, Coman a prins un șut superb din unghi greu, dar golkeeperul lui Alexa a salvat.

După pauză, Vâlcea a atacat în valuri, profitând și de letargia bănățenilor, ținuți practic în propria jumătate. Meciul s-a tensionat după câteva decizii eronate ale tânărului arbitru din Satu Mare, Ovidiu Mazilu, care au inflamat spiritele în Zăvoi. Jocul a luat apoi foc în minutul 67, când atacantul CSM-ului, Coman, având prim-planul singur cu Pap, a fost oprit de Neagu, dar nu s-a dictat penalty, ceea ce ar fi adus și o eliminare. Antrenorul gazdelor, Erik Lincar, a protestat vehement la această fază și a fost eliminat două minute mai târziu, după ce revenise pe bancă.

Calcan, sclipirea decisivă

Din tribună însă, Lincar a făcut mutarea decisivă și l-a trimis în teren pe jucătorul împrumutat de la U Cluj, Andreas Calcan. La debutul pentru Vâlcea, Calcan a decis jocul în minutul 85, când a luat o acțiune pe cont propriu pe flancul stâng, l-a driblat pe Belu, fundașul timișorean a faultat în primă fază, s-a lăsat avantaj, a revenit apoi și a faultat din nou, în careu. De această dată, s-a acordat penalty, iar Ion Coman a transformat impecabil și a declanșat fiesta în Zăvoi.

Jucătorii echipei oltene au cântat minute în șir la vestiar, sărbătorind o victorie foarte prețioasă. După trei remize consecutive, Vâlcea obține primul succes din acest sezon și se apropie de locurile fruntașe.  În schimb, Timișoara este departe de a convinge prin joc și are un punct sub liderul Reșița.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    1
ACS POLI TIMIȘOARA    0

I. Coman ”84 – pen.

D. Popescu – Samson (Deaconescu ”68), Cucui, Pîrvulescu, Briceag – B. Geantă, I. Stoica (cpt.). Ov. Popescu II – N”Kongue (Calcan ”76), I. Coman, Al. Ionescu (Codin ”53)
Antrenor: Erik Lincar

Pap – Belu, Cânu, Cr. Scutaru (cpt.), G. Neagu – Al. Lazăr (Keita ”65), Ov. Popescu – Bărbuț, Poparadu (Boldea ”85), Kneeshaw – Sz. Szekely (Al. Popovici ”76)
Antrenor: Dan Alexa

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Sep. 2014, 17:44 Campionat
Pe aceeași temă