VIDEO | Debut cu dreptul! Chindia a fost condusă de două ori de Aerostar, dar s-a impus pe final și a resimțit aerul tare de lider

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 10:24 Campionat
  • Chindia a început cu dreptul meciurile oficiale din 2019, câștigând, vineri, pe teren propriu, cu 3-2, în fața Aerostarului Bacău, însă după ce a fost condusă de două ori. Echipa târgovișteană a urcat, cel puțin pentru o zi, din nou pe primul loc al Ligii 2.

 

Chindia a avut emoții serioase la primul meci oficial din 2019. Cu o singură noutate în primul 11, fundașul Bogdan Șandru, echipa lui Viorel Moldovan a început practic meciul cu Aerostar de la 0-1. Dudu Drugă (5) l-a învins pe Aioani din lovitură liberă, la o fază la care Florea s-a retras pe linia porții.

Chindia s-a năpustit cu toate liniile spre buturile lui Udeanu și a egalat după jumătatea reprizei. Florea a scos un penalty (26), transformat de Cristian Cherchez cu toată opoziția portarului băcăuan. Același Cherchez l-a întins bine pe Udeanu (39), pentru ca mitanul secund să înceapă cu o ocazie mare a gazdelor, Șandru (49), șut peste din 6 metri. Și cum ocaziile se răzbună, Aerostar a marcat la a doua ocazie a meciului: servit de Tăbăcariu, Cătălin Vraciu (50) a făcut liniște pe „Eugen Popescu”.

Chindia a reînceput cursa de urmărire, cu trei ocazii în zece minute, Florea (51), Liviu Mihai (55) și Șerban (60). Egalarea a venit de la Cristian Neguț (62), șut din unghi, în dreapta lui Udeanu, iar de aici a rămas o singură echipă pe gazon. Finalul i-a aparținut lui Șerban, puștiul-vedetă al Târgoviștei: mijlocașul a făcut 3-2 (82), din pasa lui Rață, pentru ca în ultimele minute să se distreze cu fundașii lui Bratu.

A ieșit victorie, mai greu decât se aștepta toată lumea, dar cu efort și determinare de partea gazdelor, care, cel puțin până sâmbătă la prânz, revin pe primul loc în Liga 2.

Săndoi și Oprița, în tribună

Aproximativ 1.000 de spectatori au venit pe „Eugen Popescu” la primul joc al Chindiei în Liga a 2-a în acest an. Printre ei, mulți oameni de fotbal și antrenorii echipelor pe care Chindia le va întâlni în următoarele săptămâni, FC Argeș și CS Mioveni.

Emil Săndoi a plecat înainte de finalul jocului, iar Daniel Oprița a urmărit partida din colțul tribunei I. Până la urmă, vremea a ținut cu microbiștii, terenul a fost bun, iar precipitațiile au ocolit Târgoviștea la ora meciului. Seara a adus însă un episod de viscol și ger, astfel că programarea partidei în prologul rundei s-a dovedit norocoasă.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – AEROSTAR BACĂ‚U   3-2
Cristian Cherchez 27′ – pen, Cristian Neguț 62′, Andrei Șerban 82′ / Dudu Drugă 6′, Cătălin Vraciu 49′

Aioani – Martac, Bg. Șandru, Dudea (Rață 71′), D. Dumitrașcu – D. Novac, Liv. Mihai (C. Dinu 87′) – Cr. Neguț, Andr. Șerban, Cherchez (cpt.)(Neicuțescu 72′) – D. Florea
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Crinel Stoica, Mihaiu, Leca
Antrenor: Viorel Moldovan

Udeanu – Bg. Ardei, A. Mutu, Al. Ichim, D. Drugă – H. Ilie, Tăbăcariu, I. Chirilă (Al. Pop 85′), Vraciu (cpt.), Carabela (Tilibașa 90+3′) – Ciocâlteu (Buhăcianu 72′)
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean – Rz. Adăscăliței, Mihălăchioae, Vișinar
Antrenor: Florin Bratu

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 1.000; Arbitru: Eduard Ioniță (Galați); Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București); Rezervă: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Mircea Bucur (Târgu Mureș).

Golurile meciului de la Târgoviște:

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Ionuț IACOB
Video: AFC Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 10:24 Campionat
Pe aceeași temă