Vali Năstase, după remiza Argeșului cu „U” Cluj și al treilea meci terminat 0-0: „Am pierdut două puncte”. Motivul pentru care a ales să nu riște în repriza a doua, deși juca în superioritate

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 12:49 Campionat

Dacă Bogdan Lobonț, antrenorul Universității Cluj, a văzut partea plină a paharului după egalul cu FC Argeș (scor 0-0), vorbind despre un punct câștigat, nu de două pierdute, în schimb, antrenorul interimar al piteștenilor, Valentin Năstase (44 de ani), a spus că echipa sa ar fi meritat un succes la finalul meciului de pe Cluj Arena.

FC Argeș a avut un gol anulat eronat în minutul 15, când Buhăescu a împins mingea în plasă dintr-un metru, însă asistentul Damian Antal (Bacău) a indicat greșit offside. Totuși, alb-violeții au beneficiat și ei de o eroare a arbitrului central Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), la eliminarea ușoară în minutul 42 a lui Dorin Goga.

După o primă repriză dominată în mare parte, în repriza secundă, deși au avut un jucător în plus, FC Argeș nu și-a mai creat ocazii de a înscrie, ba chiar jucând de la egal la egal cu Universitatea.

La final, Vali Năstase, antrenorul secund al Argeșului care a dat indicații de pe margine la acest meci, după demisia lui Emil Săndoi, s-a declarat mulțumit de jocul prestat de Vasile Buhăescu și compania și a explicat de ce nu a riscat mai mult în repriza secundă, când echipa sa a avut superioritate numerică.

„Consider că am făcut un meci foarte bun în prima repriză. Am avut și un gol perfect valabil, care a fost anulat eronat de arbitrul asistent. Am întâlnit o echipă bună, care a făcut investiții mari, cu jucători cu experiență la nivelul Ligii 1. Din punctul meu de vedere, consider că am pierdut două puncte. Puteam câștiga acest meci. Este și vina mea, pentru că în repriza secundă trebuia să riscăm mai mult. Am vrut să schimb sistemul pe parcursul reprizei, dar am văzut că adversarul era periculos pe contraatac. Pîrvulescu este un jucător rapid, care poate scoate cu ușurință adversarul din joc. Aveam în echipă jucători cu cartonașe galbene și m-am temut să nu primim cartonaș roșu. Am sperat că cei de la Cluj vor claca până la final și vom marca, dar nu a fost așa. În repriza secundă am mai avut două ocazii mari de gol prin Florescu și Buhăescu. La prima, dacă Florescu îl lăsa pe Buhăescu să lovească mingea, cred că marcam. Felicit băieții pentru evoluția din acest meci. Aveau toate motivele să fie motivați. Întâlneam o echipă de mare tradiție, meciul era la televizor, în nocturnă, jucam pe un stadion frumos. Am avut dorință de victorie, dar trebuie să ne mulțumim cu un punct. Chiar dacă nu am marcat de cinci etape, sunt sigur că vom înscrie în următorul meci”, a spus Năstase.

„Emil a plecat spre binele echipei FC Argeș, spre binele jucătorilor”

„Secundul” Argeșului a spus și motivul pentru care Emil Săndoi a decis să demisioneze. „Nu am știu decât joi, săptămâna asta. Pur și simplu sunt motivele lui Emil pentru plecarea aceasta. A plecat spre binele echipei FC Argeș, spre binele jucătorilor, pentru a crea un șoc la echipă, dar se pare că încă suferim la faza ofensivă, pentru că nu marcăm goluri. În schimb, nu primim goluri. Avem lucruri de lucrat la antrenamente, de a marca mai mult pe faza ofensivă”, a spus Vali Năstase, care nu a auzit nimic despre venirea lui Nicolae Dică pe banca tehnică: „Nu știu nimic, vă rog să mă credeți. Nu m-a contactat nimeni să îmi spună. Probabil săptămâna asta o să mă anunțe dacă este adevărat lucrul acesta”.

FC Argeș își continuă parcursul fără victorie în 2019, după două înfrângeri cu 0-1 echipa piteșteană intrând într-o serie de trei remize la scorul de 0-0. Cu 44 de puncte acumulate în 26 de etape, FC Argeș se află pe locul 6 în Liga 2, iar în runda următoare joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Aerostar Bacău.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: FC Universitatea Cluj

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 12:49 Campionat
Pe aceeași temă