CULISE | Nicolae Dică revine ca antrenor la FC Argeș, dar vrea garanții și apoi își pune semnătura pe contract

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 20:08 Campionat
CULISE | Nicolae Dică revine ca antrenor la FC Argeș,** dar vrea garanții și apoi își pune semnătura pe contract

Nicolae Dică s-a despărțit de FCSB în iarnă și acum e gata să revină pe banca tehnică. Antrenorul de 38 de ani e în negocieri intense cu FC Argeș, echipa din liga secundă ce tocmai a anunțat că Emil Săndoi și-a dat demisia.

Dar, sursele ProSport susțin că Dică vrea garanția șefilor Argeșului că echipa are drept de promovare în sezonul următor, fiindcă nu dorește să conducă o formație care să rămână una de pluton în eșalonul secund. Forma juridică a clubului din Trivale arată că aparține exclusiv Primăriei, deci e de drept public și astfel are interzis în Liga 1. De altfel, FRF a și transmis că nu se va face nicio modificare în regulament în această privință, iar FC Argeș își minte suporterii că va schimba actele de doi ani, fără să facă însă ceva concret în acest sens.

Dar, dacă statutul Argeșului se va modifica, atunci Dică e gata să coboare în Liga 2, acolo unde n-a mai antrenat până acum, și să semneze cu echipa pe care a promovat-o în Liga a 2-a în 2017 (echipa se numea atunci SCM Argeșul Pitești), după ce a pregătit-o un sezon și jumătate. În momentul de față, trupa piteșteană e pe locul 6, cu 43 de puncte.

„Am văzut că Săndoi nu mai este, în acest moment, la echipă. FC Argeș este clubul unde eu mi-am început cariera de antrenor principal, acolo am reușit să promovez. Acolo am debutat și ca jucător în prima ligă, este clubul pe care îl iubesc. Îmi doresc să ajung să antrenez această echipă și această echipă să ajungă în prima ligă. Dar acum sunt câteva lucruri pe care ei trebuie să le rezolve. Dacă și le vor rezolva, este posibil să ajung la FC Argeș”, a declarat, recent, la DigiSport, Nicolae Dică.

În urmă cu o săptămână și jumătate, președintele FC Argeș a vorbit despre zvonurile care îl dau pe Nicolae Dică drept înlocuitorul lui Emil Săndoi. „Este prematur să discutăm acum despre o posibilă revenire a lui Nicolae Dică. Vedem ce se întâmplă în campionatul acesta. Contractul se încheie la sfârșitul anului, dacă nu se încheie mai devreme. În funcție de îndeplinirea sau nu a obiectivului propus, vom lua măsurile necesare”, a spus Cristian Gentea.

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 20:08 Campionat
Pe aceeași temă