Emil Săndoi a demisionat de la FC Argeș. „Sperăm ca această decizie să nu afecteze moralul jucătorilor noștri”. Favoritul să-i ia locul și cine conduce echipa în meciul cu „U” Cluj

Marius ANGHEL 23 Mar. 2019, 13:28 Campionat
Emil Săndoi a demisionat de la FC Argeș.**

Emil Săndoi (54 de ani) nu mai este antrenorul echipei FC Argeș. Experimentatul tehnician și-a prezentat demisia în această dimineață, cu o zi și jumătate înainte de derby-ul de la Cluj-Napoca, cu Universitatea Cluj.

Presat de ultimatului acordat în urmă cu două etape de conducerea clubului, să obțină victorii din meciurile cu Energeticianul și ASU Politehnica, Emil Săndoi nu a reușit să-și motiveze îndeajuns jucătorii, înregistrând doar remize albe (0-0). Fără succes în cele patru etape disputate în 2019, FC Argeș a înregistrat două eșecuri (0-1 cu Metaloglobus și Chindia) și două egaluri (0-0 cu Energeticianul și ASU Poli), fără să înscrie nici măcar un gol. În loc să-l demită, conducerea a preferat să pună presiune pe Săndoi și să-l împingă să-și dea demisia, fiindcă, altfel, trebuia să-i plătească salariile până la finalul contractului.

Contestat tot mai mult de suporteri, Emil Săndoi nu a dat impresia în conferința de presă pe care clubul a organizat-o joi, înaintea partidei cu „U” Cluj, că va ajunge la acest gest chiar cu o zi înainte de partida din etapa a 26-a. Antrenorul a vorbit încrezător despre meciul de duminică.

Decizia lui Săndoi vine destul de ciudat și e anunțată de directorul executiv al FC Argeș, Dragoș Șerban, după ce, până acum, despre situația tensionată de la echipă, a vorbit președintele Cristian Gentea, care s-a contrazis singur în declarațile oferite.

„După o analiză amănunțită a rezultatelor din acest retur de campionat, Emil Săndoi a decis să părăsească banca tehnică a echipei noastre. Sperăm ca această decizie să nu afecteze moralul jucătorilor noștri, iar rezultatele și parcursul echipei din următoarea perioadă să fie unul cât mai bun. La meciul de duminică, de la ora 20, din deplasare, cu Universitatea Cluj, echipa noastră va fi condusă de pe bancă de secundul Valentin Năstase”, a declarat Dragoș Adrian Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș.

Fără drept de promovare, FC Argeș se situează pe locul 6 în Liga 2 după 25 de etape, cu 43 de puncte. Sub conducerea lui Emil Dăndoi, echipa piteșteană a înregistrat în acest sezon 12 victorii, 7 egaluri, 6 înfrângeri și un golaveraj pozitiv: 36-21.

„Emil Săndoi nu mai este antrenorul echipei FC Argeș!
Începând de astăzi, Emil Săndoi nu mai este antrenorul echipei FC Argeș. Decizia a fost luată de tehnicianul grupării din Trivale care a considerat că este nevoie de un șoc ca FC Argeș să depășească această perioadă nefastă. La meciul de duminică, de la ora 20, din deplasare, cu Universitatea Cluj, echipa noastră va fi condusă de secundul Valentin Năstase.
Clubul FC Argeș îi mulțumește antrenorului Emil Săndoi pentru munca depusă în cele 14 luni petrecute la Pitești și îi urează mult succes în carieră”
, a anunțat FC Argeș pe pagina sa de facebook.

Emil Săndoi a preluat-o pe FC Argeș în luna ianuarie 2018, la mijlocul sezonului trecut al Ligii 2, și a înregistrat rezultate bune cu alb-violeții, în ciuda faptului că echipa nu are drept de promovare. În campionatul trecut, formația piteșteană a terminat pe locul 4, imediat sub locul de baraj pentru promovare.

Mare favorit să îi ia locul lui Emil Săndoi este piteșteanul Nicolae Dică, liber de contract din iarnă, după ce s-a despărțit de FCSB. E posibil însă și ca până la finalul acestui sezon echipa să fie condusă de antrenorii de la juniori Augustin Eduard și Paul Ciobanu, cei care au mai stat pe banca tehnică și în sezonul trecut, până la numirea lui Săndoi, după demiterea lui Iordan Eftimie. Suporterii au fost încântați de jocul prestat de FC Argeș în perioada în care pe bancă s-au aflat cei doi.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 Mar. 2019, 13:28 Campionat
Pe aceeași temă