Lobonț, după primele puncte pierdute ca antrenor: „O remiză muncită și un punct câștigat. Suntem pe drumul cel bun”. Cum a comentat fostul portar greșelile de arbitraj

„U” Cluj și-a întrerupt seria de șapte victorii consecutive cu un egal, scor 0-0, pe teren propriu, duminică seară, în fața echipei FC Argeș, în etapa a 26-a a Ligii 2.

Bogdan Lobonț a căutat să scoată lucrurile bune din remiza cu piteștenii, care i-a împiedicat pe clujeni să ajungă pe primul loc.

„O remiză muncită, cu o atitudine extraordinară și un efort extraordinar din partea băieților. Îi felicit, au fost compacți și uniți. Este un punct câștigat. Asta este realitatea. Nu sunt două puncte pierdute, este un punct câștigat. Au demonstrat o atitudine și o determinare extraordinară în această seară și au demonstrat pe teren că și în zece pot să facă lucruri extraordinare. Zi de zi lucrăm ca să îmbunătățim toate aceste lucruri. Suntem pe drumul cel bun”, a spus Lobonț la microfonul DigiSport.

Întrebat de rezultatele înregistrate de contracandidate, antrenorul Universității a spus că le ia ca atare. Snagovul a remizat pe teren propriu cu ultima clasată ACS Poli, Chindia a întors rezultatul cu Daco Getica și de la 0-2 s-a terminat 4-2, iar Petrolul a pierdut fără drept de apel la Timișoara, 0-3 cu ASU Politehnica.

„Astea sunt rezultatele. Realitatea este asta. Rezultatele sunt astea, nu cele la care sperăm noi sau cele care vrem noi să fie. În etapa aceasta s-au înregistrat rezultatele acestea și noi trebuie să ne comportăm în consecință. Știm că avem, în continuare, mult de muncit și știm tot ceea ce trebuie să lucrăm. Băieții se exprimă extraordinar atât în timpul săptămânii, cât și pe teren”, s-a limitat să spună fostul portar al naționalei.

„Arbitri sunt oameni. Sunt decizii pe care nu le comentez”

A fost un meci cu două erori mari de arbitraj, dar antrenorul Universității a evitat să aducă reproșuri arbitrilor. Piteștenilor li s-a anulat un gol perfect valabil, iar Dorin Goga a fost eliminat prea ușor, la finalul primei reprize.

„Arbitri sunt oameni, ca și noi. Se întâmplă. Au fost în teren și au luat deciziile pe care le-au luat. Sunt decizii pe care nu le comentez. Noi ne focalizăm pe ce trebuie să facem zi de zi. Atenția noastră se îndreaptă către într-acolo, nu în altă parte”, a mai spus antrenorul Universității.

Aceeași tactică a adoptat-o și Vali Năstase, antrenorul interimar al piteștenilor, care a evitat să facă referire la golul anulat eronat celor de la FC Argeș. „Vreau să-mi felicit băieții. Nu vreau să comentez arbitrajul. Am făcut o primă repriză foarte bună, le-am închis bine spațiile și nu și-au putut face jocul. În repriza a doua, după eliminarea lui Goga, trebuia să câștigăm. Am știut doar joi de plecarea lui Emil. A plecat spre binele lui FC Argeș, pentru a crea un șoc, dar încă suferim pe faza ofensivă”, a spus Năstase la finalul meciului de la Cluj-Napoca.

Cu doar un punct câștigat, „U” Cluj ratează șansa să urce pe primul loc, la egalitate cu Sportul Snagov, ba chiar pică pe locul 3, cu 57 de puncte, fiind depășită de Academica Clinceni. FC Argeș a făcut 44 de puncte și stă lejer pe locul 6.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă