Meciul lui Antal și Buși! Două decizii penibile de arbitri au stricat meciul vedetă al etapei din Liga 2. Lobonț a pierdut primele puncte ca antrenor la „U” Cluj, contra lui FC Argeș

În căutarea mândriei pierdute și obligați de istoria pe care au moștenit-o, „U” Cluj și FC Argeș s-au întâlnit duminică seară, la oră de Liga 1, într-un meci din Liga 2, care nu le onorează deloc și de unde încearcă să fugă cât mai repede.

Dacă piteștenii mai au de așteptat, „Șepcile roșii” visează la o promovare în anul Centenarului, iar meciul de duminică seara le oferea șansa să urce pe primul loc pentru prima dată în acest sezon. Clujenii au intrat pe teren cu replici ale tricourilor cu dungi orinzontale purtate de jucătorii Universității între anii 1969-1972. A fost încă un detaliu care anunță celebrarea centenarului de la vară. Tradiție, trimiteri la istorie și o galerie sonoră au fost ingredientele care dădeau importanță unui derby și de clasament, între locul 3 și locul 6. Cu un plus dat și de cele șapte victorii la rând, echipa lui Bogdan Lobonț era favorită și prin pricina situației complicate de la FC Argeș.

Emil Săndoi își prezentase demisia după meciurile fără gol marcat din 2019, iar Vali Năstase a luat loc pe bancă, în așteparea lui Nicolae Dică.

Ocazii puține, gafe mari de arbitraj

Evenimentele din teren n-au respectat însă previziunile. FC Argeș a părut o echipă suficient de solidă încât să aibă momente în care a controlat jocul, în timp ce formația lui Lobonț s-a chinuit să-și arate superioritatea, dar n-a prea reușit. Prima repriză a ieșit în evidență prin gafele mari de arbitraj. FC Argeș a deschis scorul prin Buhăescu, după un corner. Era primul gol din 2019, dar asistentul Damian Antal a semnalizat un offside văzut doar de el.

Clujenii s-au bazat mai mult pe Goga în partea ofensivă, dar deciziile acestuia n-au fost cele mai inspirate, în timp ce Florescu și Buhăescu au trecut pe lângă gol, în tabăra Argeșului. Coman a avut o șansă bună pentru U Cluj, iar Goga n-a găsit poarta din 18 metri.

Repriza s-a încheiat cu o altă gafă mare de arbitraj. De această dată centralul Cătălin Buși și-a arătat valoarea îndoielnică. Goga (43) a încercat să protejeze o minge și l-a atins cu mâna pe față pe Panait, dar arbitrul i-a acordat direct cartonaș roșu, spre surprinderea tuturor. A surprins și gestul făcut de Bogdan Lobonț, care l-a îmbrățișat pe Goga la ieșirea din teren, înainte să treacă la un sistem 4-4-1.

Cu om în plus, FC Argeș s-a arătat în atac și în partea secundă. Buhăescu a reluat peste poartă lovitura liberă a lui Florescu, iar apoi Năstăsie a repetat gestul lui Goga, dar Cătălin Buși s-a mai calmat și i-a dat doar cartonaș galben. Au lipsit ocaziile adevărate, au fost mai mulți nervi și durități, lucruri normale în condițiile în care arbitrii au ridicat nivelul de nervozitate, prin deciziile proaste luate.

„U” Cluj ratează șansa să treacă pe primul loc și pierde primele puncte cu Lobonț antrenor, iar FC Argeș îl așteaptă pe Dică și vrea promovarea sezonul viitor. Un meci pe care cei prezenți la stadion și-l vor aminti doar când vor înjura arbitri.

UNIVERSITATEA CLUJ – FC ARGEȘ 0-0

Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Berci – Al. Coman (Greu 87′), Gab. Giurgiu, Sepsi (N. Janos 80′), Taub – Goga (cpt.), Axente (M. Coman 67′), Nic. Pîrvulescu
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Telcean, I. Rusu, K. Twumasi
Antrenor: Bogdan Lobonț
Eliminat: Dorin Goga 42′ (roșu direct)

Nic. Grecu – Tofan, Vișa, Turda, Hreniuc – Șerbănică, Ed. Florescu, Andr. Panait (R. Costin 90+2′) – Buleică (Enceanu 86′), Buhăescu (cpt.), I. Năstăsie (Vas. Gheorghe 70′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu, Ct. Barbu, Nilă, D. Oancea
Antrenor: Valentin Năstase

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Damian Antal și George Bogdan Duță (ambii din Bacău); Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare); Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara) și Adrian Petre (Buzău).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă