Rapid, victima favorită a lui Erik Lincar. Giuleștenii suferă primul eșec din Liga 2, după un nou meci modest

Turris-Oltul Turnu Măgurele a învins din nou Rapid, după ce anul trecut s-a impus cu 2-0 în Giulești, în 16-imile Cupei României. Duelul nou-promovatelor din Liga 2 s-a încheiat scor 3-1, în favoarea gazdelor. Giuleștenii pierd primul meci în acest sezon în etapa a 3-a, în timp ce formația pregătită de Erik Lincar merge brici, având punctaj maxim, la fel ca SCM Gloria Buzău și UTA.

Rapid a început promițător partida cu Turris-Oltul Turnu Măgurele. În minutul 8, Drăghiceanu a pasat pe culoar, Roskopf a rămas cu puțin noroc în posesia balonului, a ajuns în situație de unu-la-unu cu portarul Rus, dar a șutat extrem de slab. Rus a reținut fără probleme, iar tabela a rămas intactă.

A urmat replica gazdelor, care puteau deschide scorul prin veteranul Cristi Bud. Fostul atacant al CFR-ului a scăpat din marcaj, a fost aproape să reia cu capul din șase metri, dar Drăghia a ieșit la timp din poartă și a boxat în ultimul moment. Cristian Ciobanu a ratat o ocazie și mai mare în minutul 18, când a trimis peste poartă din cinci metri. Mijlocașul a apărut fără marcaj la finalizare, în urma unei lovituri de colț, dar n-a reușit să trimită pe cadrul porții.

După minutul 20, Rapid a început să piardă aproape toate duelurile de la mijlocul terenului, iar pe partea lui Demici s-a format un „bulevard”. Băieții lui Erik Lincar au centrat pe bandă rulantă din zona lui Demici, iar fostul dinamovist nu i-a incomodat în niciun moment. Giuleștenii au încercat să-l lanseze pe Roskopf în două rânduri, însă atacantul argentinian a arătat că viteza nu reprezintă punctul lui forte.

Două goluri, după două gafe ale apărătorilor

Rapid „a spart gheața” în minutul 39, după o gafă uriașă a gazdelor. Demici a pasat lung, Pîrvulescu și Călințaru s-au încurcat reciproc, iar Hlistei a profitat și a scăpat spre poarta adversă. Omul care a rezolvat meciul cu Concordia Chiajna a trimis în fața porții, iar Marian Drăghiceanu a venit lansat și a reluat în plasă, pentru 1-0. Chiar dacă Rapid nu mai reușise să-i pună probleme lui Rus pentru o bună perioadă de timp, cadoul făcut de fundașii lui Lincar l-au ajutat pe Drăghiceanu să deschidă scorul.

Turris-Oltul a oferit o replică pe măsură după golul Rapidului. Demici a respins slab o centrare, Haită a pătruns în careul Rapidului, același Demici a intervenit prin alunecare și a trimis mingea la 12 metri, unde Silviu Pană a apărut demarcat. Mijlocașul lui Erik Lincar era complet liber și a reușit să trimită direct la vinclu din dreapta, pentru 1-1. Un scor mai echitabil în minutul 41, după cum s-a desfășurat prima repriză. Prima repriză s-a încheiat după un șut periculos expediat de Călințaru.

Experiența și-a spus cuvântul

Turris a început în atac repriza secundă, iar Cristi Bud a trecut pe lângă pe 2-1. Vârful gazdelor a izbit bara în minutul 49. Turris a continuat să controleze partida și să forțeze golul de 2-1, iar Daniel Pancu a reacționat. După ce la pauză l-a schimbat pe Drăghiceanu cu Djuric, în minutul 55 l-a trimis pe Goge în locul lui Jorza. Presiunea gazdelor a mai scăzut pe măsură ce minutele s-au scurs, dar nici giuleștenii n-au reușit să-i pună probleme lui Rus.

Defensiva Rapidului a cedat din nou în minutul 77, după un triunghi de pase al gazdelor. Călințaru a aruncat de la margine, mingea a revenit la el, după care a pătruns în centru cu mingea la picior. A urmat o pasă pentru Cristi Bud, aflat la 14 metri, care a deviat din prima pentru Dragoș Tescan. Demici a fost din nou foarte pasiv, iar Tescan a rămas singur cu Drăghia, pe care l-a executat cu sânge rece. După o repriză secundă în care n-au avut nicio ocazie notabilă, giuleștenii s-au văzut conduși pe tabelă.

Cu zece minute înainte de final, Antonio Sefer a simulat în marginea careului, iar centralul Cătălin Buși i-a arătat al doile cartonaș galben. În inferioritate numerică, Rapid a mai încasat un gol. Haită l-a lansat pe Tescan, care a trimis în fața porții. Manole a respins în ultimul moment, dar balonul a ajuns la Adrian Voicu, care a înscris cu ușurință din 6 metri.

Încurajați de galeria venită de la București, giuleștenii nu s-au trezit până la final, iar Turris-Oltul Turnu Măgurele s-a impus cu 3-1. Rapid a suferit primul eșec din noul campionat, în timp ce trupa lui Erik Lincar a bifat al treilea succes consecutiv. Cu o defensivă fragilă, un mijloc subțire și un compartiment ofensiv mult prea timid, Rapid a suferit un nou eșec în fața echipei controlate din umbră de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Rapid are mare nevoie de cel puțin doi jucători cu experiență. Demici rămâne veriga slabă din apărare, în timp ce Roskopf pare că nu e pregătit să ducă un meci cu o asemenea încărcătură. Suporterii au rămas alături de jucători până în ultimul minut. Nu au încetat să cânte nici după ce tabela indica 3-1, însă e clar că așteaptă prestații mult mai solide din partea favoriților.

Pentru Rapid urmează un meci al prieteniei. În Regie va veni sâmbătă ASU Poli Timișoara. Pentru Turris-Oltul urmează meciul de la Chiajna, cu Concordia.

TURRIS-OLTUL TURNU MĂ‚GURELE – RAPID  3-1
Silviu Pană 41′, Dragoș Tescan 76′, Adrian Voicu 83′ / Marian Drăghiceanu 39′

I. Rus – Călințaru, Ct. Pîrvulescu, Ispas, Fl. Mitrea – Savin (cpt.), Sil. Pană (Acolatse 88′), Haită – Cr. Ciobanu (Ad. Voicu 73′), Bud, Fl. Radu (Tescan 46′)
Rezerve neutilizate: Duțu – Ciutică, Sălcianu, Turkovic
Antrenor: Erik Lincar

Drăghia – I. Voicu (cpt.), Bg. Manole, Mallo, Demici – Jorza (Goge 55′), R. Lazăr – Drăghiceanu (Djuric 46′) – Sefer, Roskopf (Vlada 85′), Hlistei
Rezerve neutilizate: Achiriloaie – Oanea, Babaua, Pănoiu
Antrenor: Daniel Pancu
Eliminat: Antonio Sefer 80′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman); Spectatori: 1.500; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Dragoș Mihai Iliescu (Craiova); Rezervă: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Pe aceeași temă