N-a fost loc de minuni în Valea Jiului pentru ACS Poli. Energeticianul s-a impus la scor de neprezentare la primul meci acasă cu Bogdan Andone antrenor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Oct. 2018, 14:42 Campionat
N-a fost loc de minuni în Valea Jiului pentru ACS Poli.** Energeticianul s-a impus la scor de neprezentare la primul meci acasă cu Bogdan Andone antrenor

Energeticianul a câștigat cu 3-0 disputa cu suferinda ACS Poli, formație care nu se regăsește de etape bune și are un singur succes în 12 runde. Prima repriză a meciului desfășurat sâmbătă dimineață la Petroșani a fost echilibrată, cu ocazii bune ale alb-violeților, dar, din minutul 48, bănățenii au rămas fără Giani Stere, eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Cu om în plus, gazdele aflate la primul meci acasă cu Bogdan Andone antrenor au marcat prin Cosmin Achim, din penalty, Vlad Tudorache și Cosmin Ionică.

Cu o echipă cu jucători tineri, timișorenii au controlat debutul meciului din Valea Jiului. Mai întâi, la două cornere, Giani Stere a reluat cu capul spre poartă, dar balonul s-a dus puțin pe lângă. Oaspeții au fost periculoși în minutul 20, după o fază pornită dintr-un șut-centrare al lui Codrea. Dusan Ivanov a reluat cu capul în bară, iar din câțiva metri, Melinte, surprins, a trimis mingea pe lângă tansversală. După startul mai bun al Timișoarei, gazdele au preluat controlul meciului.

Mario Contra a „păzit” bine poarta

Și Energeticianul a avut ocazii, dar Mario Contra s-a descurcat la toate fazele. Mai întâi, a fost un șut slab a lui Neagu, apoi o reluare cu capul din 4 metri a lui Stoenac și un șut al fundașului Achim. Finalul de repriză i-a găsit pe gazde cu trei cornere consecutive. Nici Keita, nici Stere nu au putut băga, însă, mingea în plasa porții lui Bogdan Miron.

Timișoara a jucat în zece repriza secundă

După o primă repriză bună, oaspeții au rămas din minutul 48 fără Giani Stere, eliminat pentru al doilea cartonaș galben. Cu superioritate, Energeticianul a sporit atacurile. Contra a boxat un șut al lui Neacșa, iar Tudorache a șutat puțin pe lângă poartă. Ștefan Nanu l-a scos pe mijlocașul Pop și l-a introdus pe fundașul Basic, dar și așa au continuat atacurile echipei din Petroșani. Noroc cu Contra, care a respins șuturile lui Tudorache și Stoenac.

Asaltul elevilor lui Bogdan Andone a smuls un penalty

Până la urmă, cu asaltul ofensiv al gazdelor, s-a obținut golul. După ce Manole a avut un șut periculos care nu a prins spațiul porții, în minutul 76, Tudorache a fost faultat de Melinte în careu. Achim a executat penalty-ul care a asigurat victoria gazdelor.

Diferența a crescut din minutul 82, când Tudorache a tras din colțul careului, dar Energeticianul și nu s-a oprit aici. După ce Ciurariu nu a mai putut continua jocul, lovit în minutul 90, gazdele au marcat în prelungiri prin Cosmin Ionică, după un contraatac.

ENERGETICIANUL – ACS POLI TIMIȘOARA    3-0
Cosmin Achim 76′ – pen., Vlad Tudorache 82′, Cosmin Ionică 90′

Bg. Miron – Leasă (Rob. Petre 46′), C. Achim, D. Lung (cpt.), Andr. Dragu – C. Cristea (R. Enache 70′), Vl. Tudorache – Stoenac, Al. Neacșa, Laur. Manole – C. Neagu (C. Ionică 65′)
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – M. Ioniță, D. Drugă, Gîrbiță
Antrenor: Bogdan Andone

M. Contra – Motreanu, Ivanov, Melinte (Ciurariu 85′), Haruț – Keita (Golda 80′), D. Codrea, Dav. Pop (Basic 58′), D. Filip – Stere, Oct. Drăghici (cpt.)
Rezerve neutilizate: Moșoarcă – Românu, Toboșaru
Antrenor: Ștefan Nanu
Eliminat: Giani Stere 48′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Jiul (Petroșani – Hunedoara); Stadion: 250; Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Mihaela Țepușă (București).

Cu 20 de puncte, Energeticianul a urcat, temporar, pe locul 7 și etapa viitoare se va deplasa la Arad, pentru meciul cu UTA. ACS Poli rămâne pe locul 19, cu 5 puncte și etapa viitoare e gazdă în derby-ul cu ASU Politehnica.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel BREZEANU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Oct. 2018, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă