EXCLUSIV | Grevă la ASA Târgu Mureș! Jucătorii au refuzat să se antreneze din cauza salariilor neplătite. Conducerea încearcă să ascundă evenimentul

  • Fotbaliștii echipei de pe locul 2 în liga secundă nu s-au antrenat miercuri, în semn de protest pentru că nu sunt plătiți.
  • Situația pare fără ieșire, deocamdată, la ASA Târgu Mureș, club aflat în insolvență, pentru că banii de la Consiliul Local sunt blocați de ANAF.
  • Carol Fekete îl contrazice pe directorul general Cristian Cherteș, susținând că nu este antrenorul principal al echipei, nu a solicitat acest post și nici nu și-l dorea.

 

Sunt vremuri tulburi la ASA Târgu Mureș. Plecarea lui Dinu Gheorghe și a antrenorului Laszlo Balint pare să fi fost doar începutul decăderii echipei. Ieri s-a consumat un alt episod care arată degringolada de la clubul care este pe locul secund în Liga a 2-a.

Jucătorii au refuzat să se antreneze, pe motiv că sunt neplătiți în acest sezon. Chiar dacă directorul general Cristian Cherteș a încercat să ascundă evenimentul, mai mulți jucători au confirmat pentru Liga2.ro faptul că nu au participat la antrenamentul de miercuri. Au dorit însă să rămână anonimi, probabil de frica unor repercursiuni din partea conducerii. „Eu știu că au fost la antrenament, dacă dumneavoastră știți altceva… Jucăm, chiar dacă ne este foarte greu, din punct de vedere financiar. Obiectivul rămâne promovarea”, a spus Cristian Cherteș pentru Liga2.ro.

„Nu se știe când se vor debloca acei bani”

În spatele afirmațiilor oficialilor stă însă disperarea jucătorilor, care și-au cerut banii, după rezultatele bune din începutul sezonului. Nu este exclus ca protestul jucătorilor să continue. Cert este că ASA Târgu Mureș este la limita existenței. Clubul este în insolvență, dar sursele de venit se rezumă la mici sponsorizări. Asta pentru că finanțarea dinspre Consiliul Local este blocată de ANAF încă de când echipa juca în Liga 1.

„De un an și jumătate trăim doar din drepturile tv și din sponsorizări. Încă nu s-au deblocat bani spre noi. Este o birocrație incredibilă. Finanțatorii fac tot posibilul să ne ajute, dar nu se știe când se vor debloca acei bani. Mai trebuie făcute plăți spre Finanțe”, a mai spus Cherteș, care nu le poate spune nici jucătorilor când își vor primi banii. „Sunt plătiți în limita posibilităților”, a declarat Cherteș.

Tot din cauza neplății salariilor, jucătorii Dumitru Muntean și Cornel Ene au plecat de la ASA Târgu Mureș înainte de meciul cu Sportul Snagov, din etapa a 5-a.

Doctorul Imre Benedek a finanțat clubul după retrogradarea în Liga 2

După plecarea de la ASA Târgu Mureș a lui Dinu Gheorghe, fostul manager general a dezvăluit că echipa a supraviețuit în vară și în acest start de sezon datorită unui fan al clubului. Potrivit lui Dinu Gheorghe, doctorul profesor Imre Benedek este „omul”, așa cum i-a spus în mai multe rânduri, care s-a implicat cu bani la ASA Târgu Mureș și a susținut financiar clubul.

„Vreau să mulțumesc public unui om care, fără ajutorul său, echipa aceasta nu ar fi putut să continue din vară până acum. E vorba despre profesorul Imre Benedek, un medic cardiolog renumit în Târgu Mureș și nu numai acolo. Domnul Benedek efectiv ne-a susținut în această perioadă. Datorită lui echipa a putut să ajungă la acest nivel la care este acum, un nivel foarte bun, o echipă tânără, în grafic, pe locul 3, la un punct de locul 2, deci se bate la promovare fără nicio problemă. Ne-a ajutat efectiv cu tot. Fără ajutorul lui nu puteam să ne continuă activitatea până azi. Nu te gândi că a avut bugetul Stelei. La o echipă de Liga a 2-a, banii care vin sunt un ajutor foarte important”, a spus, cu multă emoție în glas și aproape cu lacrimi în ochi, Dinu Gheorghe.

Haos și la nivelul băncii tehnice. Fekere: „Nu știu ca eu să fiu antrenorul principal. Nu am solicitat acest post și nici nu mi-l doream”

Un alt lucru care descrie haosul în care se află ASA Târgu Mureș este situația antrenorului principal. După plecarea lui Laszlo Balint, la meciul cu FC Argeș, pe banca tehnică a luat loc antrenorul cu portari Carol Fekete.

Mulțumiți de victoria de la Pitești, scor 2-1, conducerea clubului a transmis apoi că Fekete este noul antrenor principal. „Avem antrenor principal, l-am numit atunci, imediat. Carol Fekete este antrenorul principal. Să vedem acum, dacă este pe o perioadă foarte lungă, pe o perioadă mai scurtă… Deocamdată are rezultate foarte bune. A trecut doar un meci (n.r. – cel cu FC Argeș de la Pitești), pe care l-a câștigat, cu toate că toată lumea spunea că-l pierdem, că-i cel mai greu meci. Toată lumea îl laudă că a fost cel mai bun meci de până acum. Îi acordăm toată încrederea dânsului”, a spus, pentru Liga2.ro, directorul general Cristian Cherteș.

Cherteș spune că Fekere a fost singura opțiune luată în calcul: „Deocamdată, Consiliul nostru Director a ales această variantă (n.r. – numirea lui Carol Fekete). Dacă va fi altă variantă o să vă informăm, o să ieșim cu un comunicat”.

Însă, Carol Fekete susține contrariul, că nu știe ca el să fie antrenor principal, nu-și dorește acest post și nici cât timp va rămâne în postura de interimar. „Nu știu ca eu să fiu antrenorul principal. Nu am solicitat acest post și nici nu mi-l doream. Eu vreau să-mi văd mai departe de munca mea, să-mi fac treaba pentru care mă aflu la club. Am fost numit interimar, dar nu știu dacă eu voi fi și la următoarea partidă”, a declarat Carol Fekete pentru ziarul local Zi de zi. Ulterior, Cristian Cherteș a lămurit parțial această dilemă a antrenorului principal: „Deocamdată, el este antrenorul principal, înregistrat în actele înaintate la Federația Română de Fotbal. Vom avea o discuție cu el pe această temă după antrenamentul de joi, iar dacă se va lua o altă decizie vom anunța oficial”.

După șapte etape desfășurate din campionatul Ligii 2, ASA Târgu Mureș ocupă locul 2, cu 16 puncte, cu două mai puțin decât liderul AFC Hermannstadt. Următorul meci al echipei mureșene are loc luni, 18 septembrie, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște, a patra clasată din Liga 2, cu 13 puncte.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN și Marius ANGHEL

Pe aceeași temă