Transferuri prezentate degeaba la ACS Poli: Stupu și Ankomah au mers la Pitești ca să vadă din tribună meciul cu FC Argeș. Birlică spune ce s-a întâmplat

Transferuri prezentate degeaba la ACS Poli:** Stupu și Ankomah au mers la Pitești ca să vadă din tribună meciul cu FC Argeș. Birlică spune ce s-a întâmplat

ACS Poli s-a remarcat cu o nouă „premieră”, de data aceasta negativă. Clubul timișorean a prezentat, miercuri, două noi achiziții, Mircea Stupu și Charles Ankomah (foto), jucători sub 23 de ani care aveau contracte de amatori la cluburile din Liga 3 unde activau, iar ambii au făcut deplasarea la Pitești pentru meciul de astăzi cu FC Argeș. Administratorul special Radu Birlică a aflat abia vineri, când a mers la FRF, că nu va fi așa de simplu să-i legitimeze cum au crezut inițial.

Mircea Stupu este un fundaș central de 20 de ani format de LPS Banatul, care a mai jucat la Național Sebiș și Millenium Giarmata, ultimul club, unde era și căpitan. Fiind jucător cu contract de amator sub 23 de ani, ACS Poli l-a putut lua în afara perioadei de transferuri cu contract de profesionist, dar trebuie să plătească grilele de formare.

Birlică spune că a crezut că e vorba de o sumă de cinci ori mai mică. „În cazul lui Mircea Stupu, noi ne așteptam la o grilă mult mai mică, de 7000 de lei. Așa reieșea din estimări. Nu mai contează. Am fost vineri la FRF și am aflat ca avem aproape 30.000 de lei de plătit doar la LPS Banatul, în total, 35.000 de lei. Noi, fiind un club în insolvență. Nu avem banii aceștia. Vom încerca să negociem cu domnul Rosenblum (n.r. – directorul LPS Banatul), Stupu se va mai pregăti cu noi o săptămână. Dacă nu găsim înțelegere, noi nu avem acești bani. Ei au semnat contractele, dar nu sunt înregistrate, momentan sunt nule”, a declarat administratorul special al clubului ACS Poli pentru Liga2.ro.

Stupu semnase un contract valabil pe trei sezoane cu ACS Poli

Stupu ar putea pleca fără să debuteze la Poli, dar Ankomah va fi legitimat

Charles Ankomah nu a fost legitimat din cauza altui aspect. Ghanezul are și rezidență belgiană, dar ACS Poli trebuie să procedeze în cazul său ca și pentru un jucător extracomunitar, iar birocația a împiedicat legitimarea mijlocașului venit de la Sebiș.

„Charles Ankomah, deși are pașaport belgian, e considerat extra-comunitar și trebuie să îi facem contract de muncă. În cazul lui, grila este mult mai mică. Săptămâna viitoare îl vom legitima”, a mai spus Birlică despre africanul care semnase pe doi ani cu gruparea timișoreană.

Când au aflat că cei doi nu pot fi legitimați, cei de la ACS Poli au adus vineri după-amiază doi juniori la Pitești, pe Alexandru Belu și Alexandru Daminescu, pentru a completa lotul. Rezultatul a fost un meci pierdut cu 5-0 cu FC Argeș.

Ambii jucători au fost aduși la ACS Poli la recomandarea antrenorului Călin Cojocaru, care i-a antrenat la Național Sebiș. Înaintea partidei de la Pitești, Cojocaru spunea că cei doi vor ajuta echipa. „Sunt doi jucători tineri, care după părerea mea merită o șansă să joace mult mai sus. Noi le-am oferit această șansă și sunt convins că nu ne vor dezamăgi. Sunt jucători care cu siguranță vor aduce un plus lotului actual și vor face o figură frumoasă”, a transmis Cojocaru.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă