Lista sosirilor și plecărilor se tot schimbă la ACS Poli. Un fost internațional de tineret și un fost junior la PSG, noile achiziții ale echipei lui Răchită

Valeriu Răchită se zbate încontinuu cu transferurile la ACS Poli. În săptămâna premergătoarea primului meci oficial, cel cu Ripensia, la care alb-violeții au calitate de gazde, cu clubul de pe ultimul loc au semnat Dinu Moldovan și Sorel Chemin. De asemenea, cum la alb-violeți niciun transfer nu e cert, cu toate că e prezentat oficial, portarul Cristian Avram e ca și plecat de la fost prim-divizionară.

Dinu Moldovan evoluează pe postul de portar, va împlini anul acesta 29 de ani și este născut la Alba-Iulia. Junioratul însă l-a terminat la Espanyol Barcelona și a apărat pentru naționala de tineret. A mai trecut pe la Astra Ploiești, „U” Cluj, Ponferradina (Spania) și la FC Voluntari. Din 10 ianuarie, ilfoveni i-au reziliat contractul și a venit la ACS Poli din postura de liber de contract.

Colegii lui pe același post la echipa timișoreană vor fi Mario Contra și Răzvan Began, nu și moldoveanul Cristian Avram, care, după ultimele informații, nu mai intră în vederile lui Răchită.

Altfel, dintre fotbaliștii veniți în probe, antrenorul l-a ținut pe Sorel Chemin, mijlocaș ofensiv născut în 1994. Fotbalistul are cetățenie dublă, franceză și cameruneză și a făcut junioratul la PSG. A avut multe perioade în care nu a avut echipe, dar a trecut pe la Dunfermline, în Scoția, la Le Havre B, US Forbach și Amiens, în Franța, și la Oroklinis, în Cipru.

La ACS Poli au venit (până la proba contrarie) în această iarnă următorii jucători: Dănuț Bilia, Dănuț Munteanu, Daniel Rogoveanu, Vlad Olteanu, Răzvan Began, Alin Ghidurea, Lorenzo Paramatti, Sergio Uiy, Eugen Sidorenco, Igor Țîgîrlaș și, acum, Dinu Moldovan și Sorel Chemin. Clubul îl va păstra și pe Vadim Calugher, anunțat de Răchtiă, dar ale cărui acte nu sunt finalizate. De asemenea, Lucian Oprea a revenit după împrumutul la UTA.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă