Echipa lui Mititelu rămâne interzisă pe „Ion Oblemenco”! Reacție vehementă a lui Pușcaș: „Mi se pare absurd. Și fanii noștri au plătit stadionul”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2019, 19:51 Stiri

U Craiova 1948 SA, echipa patronată de Adrian Mititelu, nu va putea să își desfășoare meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Ion Oblemenco”, după ultima decizie a Consiliului Local Craiova.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 28 februarie, a Consiliului Local s-a aflat proiectul de hotărâre care prevedea ca și alte echipe să poată folosi arena, plătind aceeași sumă, 45.000 de lei pentru meciurile de campionat, cu condiția ca jocurile acestora să nu se suprapună cu cele ale formației din Liga 1.

19 consilieri au votat împotriva acestei propuneri, doar șase fiind de acord.

Marcel Pușcaș, președintele grupării din Liga 3, a criticat această decizie, susținând că și suporterii lui U Craiova 1948 SA au contribuit prin taxe și impozite la constuirea modernei arene craiovene. În plus, oficialul susține că echipa condusă de el era de acord să plătească suma cerută de autoritățile locale pentru a juca acolo.

„Toate stadionale din țară permit oricărui club, oricărei entități sportive din orașul respectiv, bineînțeles, contra unui preț fixat pe chirie, că nu e nimic gratuit, să evolueze pe stadioanele respective. Mă întreb oare de ce Primăria Craiova nu se inspiră și din felul în care folosesc alte primării aceste stadioane?

Suntem un club cu mulți suporteri. Mi se pare puțin absurd să interzici sau să îngrădești accesul miilor de suporteri acestui club, pe ce? Pe stadionul pe care ei l-au plătit, practic. Că și prin contribuțiilor miilor de suporteri ai Științei Craiova, măcar un pilon s-a pus pe stadionul central și din banii lor.

Clubul ar fi dispus să plătim 10.000 de euro pentru fiecare meci disputat pe stadionul central, baremul pentru Liga 1 fixat tot de consilierii locali și Primăria Craiova. Asta-i culmea, Primăria Severin ne permite să jucăm pe stadionul din Severin, că și ăla e stadionul primăriei”, a declarat Pușcaș, potrivit TelekomSport.

În prima parte a sezonului Ligii 3, echipa antrenată de Nicolo Napoli și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal.

„Utilizarea în același mod a dotărilor și componentelor din Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal de către U Craiova 1948 Club Sportiv SA pentru desfășurarea partidelor din anul competițional din Liga 1 nu exclude folosirea și de către alte entități, precum și funcționarea pentru unele acțiuni de interes public, dar fără a afecta desfășurarea partidelor din anul competițional al echipei de fotbal din Liga 1″, se preciza în proiectul de hotărâre al Consiliului Local Craiova.

Marius ANGHEL 28 Feb. 2019, 19:51 Stiri
Pe aceeași temă