A fost aprobat bugetul pe anul 2019 pentru FC Argeș! Președintele clubului voia și mai mulți bani: „Sunt convins că suma este prea mică”. Primarul dă asigurări pentru promovare

Marius ANGHEL 24 Jul. 2019, 19:23 Campionat
A fost aprobat bugetul pe anul 2019 pentru FC Argeș!** Președintele clubului voia și mai mulți bani:

Consiliul Local Pitești a aprobat, miercuri după-amiază, cu unanimitate de voturi, bugetul echipei FC Argeș până în luna decembrie. Aleșii locali au alocat pentru următoarele patru luni suma de 1.960.000 lei, la care se adaugă încă 40.000 lei care vor fi alocați de SC Apă Canal și SC Salubritate 2000, ceilalți doi acționari ai grupării din Trivale. Astfel, FC Argeș se va baza pentru anul 2019, pentru prima parte a noului sezon al Ligii 2, pe un buget de 2 milioane lei, echivalentul a 420.000 de euro.

Pe lângă banii de la bugetul local, în perioada următoare se vor semna și contracte de sponsorizare cu diverse firme interesate să susțină echipa reprezentativă a orașului Pitești și a județului Argeș.

FC Argeș are ca obiectiv în acest sezon promovarea în Liga 1.

Gentea: „Acum FC Argeș poate fi finanțat”

Consilierul local Cristian Gentea, totodată președinte al Consiliului de Administrație al FC Argeș, a spus în timpul ședinței de astăzi că suma nu este suficiență, însă primarul Cornel Ionică a dat asigurări că se va face o suplimentare de fonduri, dacă va fi nevoie.

Cristian Gentea este convins, acum, că lucrurile vor merge în direcția cea bună, asta după ce, săptămâna trecută, spunea că la Pitești nu se dorește susținerea sportului. „Astăzi pot spune că sunt bucuros după această ședință de Consiliul Local. FC Argeș poate fi finanțat. S-a stabilit și cotizația părților. Începând de astăzi rămâne partea sportivă, iar noi, așa cum am și spus în Consiliul Local, ne îngrijim să aducem sponsori. Sunt convins că suma aprobată este prea mică, dar după cum ați văzut, domnul primar ne-a explicat că spre sfârșitul anului va face o rectificare și va veni cu fondurile necesare. Avem și doi sponsori de la București, două firme mari. Nu pot să vă spun până săptămâna următoare, dar, cel târziu vineri, încheiem și trei contracte de sponsorizare cu firme din Pitești, cu oameni care își doresc să vină lângă noi. Unele sume sunt mai mari, altele la fel sau și mai mici, dar să dea Dumnezeu să fie cât mai mulți cu sume mai mici”, a spus Gentea.

Ionică: „Depunem toate eforturile pentru susținerea echipei”

Primarul Cornel Ionică a dat asigurări că municipalitatea va sprijini echipa de fotbal și va face tot posibilul ca FC Argeș să revină în Liga 1.

„Nu a fost ușor să ajungem aici, dar faptul că ne dorim foarte mult ca echipa să performeze și să promovăm FC Argeș, ne-a determinat să depunem toate eforturile și să realizăm această asociere pe care legea o permite și să facem toate demersurile pentru a o înscrie la FRF sub această formă. Vom depune toate eforturile pentru susținerea echipei din toate punctele de vedere, transferuri, baza materială, cheltuieli materiale, pentru a nu invoca lipsuri și în speranța unor bune rezultate care să ne confere dreptul de a promova. Suntem motivați și ne dorim mult. Avem și obligația morală de a promova pentru că piteștenii duc lipsă de rezultate și duc lipsa unui FC Argeș așa cum a fost altă dată. Suntem preocupați de baza materială, pentru că ne dorim un nou stadion. Ne luptăm foarte tare, costurile sunt destul de mari, dar avem toată susținerea. Am parcurs etape importante privind acest proiect și până la sfârșitul anului sperăm să aducem rezultate bune pentru a avea un stadion modern la Pitești așa cum este configurat proiectul”, a spus edilul-șef al Piteștiului.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 24 Jul. 2019, 19:23 Campionat
Pe aceeași temă