VIDEO | Meciul din Liga a 4-a în care s-a înscris un gol fantomă se va rejuca. Italienii, spaniolii, englezii și arabii au văzut ce s-a întâmplat la Tritenii de Jos

Marius ANGHEL 16 Mar. 2016, 16:52 Special

Conducerea Asociației Județene de Fotbal Cluj a analizat, marți dimineață, problemele întâmpinate sâmbătă la meciul din Liga a IV-a dintre Unirea Tritenii de Jos și Potaissa Turda, scor 1-3, joc în care arbitrii au validat un gol al oaspeților, al doilea al întâlnirii, marcat printr-o gauză a plasei laterale.

 

Șefii fotbalului județean din Cluj au propus rejucarea meciului, conducătorii celor două cluburi au fost de acord, însă mai apoi nu s-au decis cum va fi reluat jocul. Gazdele au propus ca partida să se rejoace de la scorul de 1-1, doar ultimele șapte minute, adică dinainte de momentul în care Potaissa a înscris acel gol buclucaș, în timp ce turdenii vor rejucarea întregii partide. Astfel, cele două tabere nu au ajuns la un acord, așa că AJF Cluj a amânat luarea unei decizii.

„S-a propus o rejucare de la 0-0 pe care nu am acceptat-o, pentru că nu era acoperită din punct de vedere regulamentar. Singura decizie e o rejucare din minutul 83, mai ales că este un precedent UEFA, dar cei de la Turda au zis că nu vor. Cert este că noi nu acceptăm să se joace de la 0-0 pentru că nu e acoperită de regulament o astfel de decizie. Dacă se va decide așa, nu ne vom prezenta pentru că nu acceptăm o decizie luată la o masă, fără bază legală. Legal se poate juca doar din minutul 83”, a spus, pentru cjsport.ro, team managerul Unirii Triteni, Paul Pintilie.

Precedentul la care se referă Pintilie privește un meci de fotbal feminin U19 din 2015, în cazul căruia UEFA a decis rejucarea ultimelor 18 secunde.

În schimb, Potaissa acceptă doar rejucarea din minutul 1. „Noi vrem să rejucăm, dar tot meciul, așa-i corect. Vrem asta mai mult pentru ei, pentru că ce vină avem noi că s-a întâmplat ce s-a întâmplat și ei nu și-au legat plasele? Până la urmă, putea să greșească orice arbitru la faza aia, a fost ghinion. Noi vrem să rejucăm, dar nu mă duc pentru 10 minute acolo ca ei să dea peste gard de două ori mingea și gata jocul”, a declarat antrenorul turdenilor, Dorin Suciu.

„Vrem să le dăm ocazia să rejoace meciul, ca să nu dăm noi o decizie prin birouri sau pe la comisii”

Prim-vicepreședintele AJF, Ovidiu Fărăgău, voia ca forul pe care îl reprezintă să facă pace între cele două echipe și ar fi dorit rejucarea meciului de la 0-0, însă acum, cum conducătorii Unirii și Potaissei nu se înțeleg, nu știe deocamdată ce decizie se va lua. „Noi am vrut să intervenim asupra greșelii făcute de arbitru și am zis să încercăm să rezolvăm ce se mai poate rezolva. Vrem să le dăm ocazia să rejoace meciul, ca să nu dăm noi o decizie prin birouri sau pe la comisii. Inițial, cei de la Triteni au zis că vor să joace, acum au spus că nu vor numai ultimele șapte minute. Regulamentar nu e să se rejoace, noi așa am crezut de cuviință că ar fi bine ca să nu fie discuții. Mie ce mi-e 0-0, ce mi-e 1-1, să înceapă de la egal meciul. Acum o să vedem ce decizie vom lua”, a spus Fărăgău.

CITEȘTE articolul detaliat al meciului de la Tritenii de Jos, în care s-a marcat un gol fantomă

Marius ANGHEL 16 Mar. 2016, 16:52 Special
Pe aceeași temă