TAS: „Nu ați fost onești!”

18 Dec. 2011, 12:14 Special

După opt amânări, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a trimis un răspuns pe adresa FC Corvinul Hunedoara în „Cazul Lobonț”. Unul surprinzător și sub așteptările hunedorenilor.

„TAS-ul ne-a informat că nu va da o decizie în cazul nostru deoarece nu am fi dat dovadă de onestitate în momentul în care noi ne-am adresat unui Tribunal civil în România. Însă, nimeni nu ne-a întrebat de ce am procedat așa!? Ei nu știu că pe noi, cu dreptatea de partea noastră, nimeni nu ne-a luat în seamă la Federația Română de Fotbal”, a spus președintele Corvinului, Mircea Alic (foto).

În noiembrie 2009, Înalta Curte de Casație și Justiție a României – cea mai înaltă instanță din țară – a dat o sentință definitivă, executorie și irevocabilă în „Cazul Lobonț”, în urma căreia FC Rapid București trebuia să vireze în contul FC Corvinul 900.000 de dolari (30 la sută din suma de transfer pe care Rapid a încasat-o în anul 2000 de la Ajax Amsterdam în urma transferului portarului Bogdan Lobonț), plus penalitășile eaferente începând cu 2001.

FC Corvinul s-a adresat TAS-ului cu speranța că forul elvețian va stabili dacă actualul FC Rapid SA este continuatoarea UFC Rapid, club care în ultimii zece ani s-a divizat de două ori.

Alic promite că lucrurile nu vor rămâne așa. „După ce am primit răspunsul de la TAS ne-am adresat Tribunalului Federal din Elveția care, în cel mult două luni, va judeca și speța noastră”, a mai spus Alic, care crede că, într-un final, într-un fel sau altul, FC Rapid București va plăti. „Rapid ori va plăti ori va suporta consecințele. Adică, vor fi retrogradați în Liga a V-a”.

Alic: „Fotbal cu iz politic”

Într-un interviu acordat săptămânalului regional „Fotbal Vest”, Mircea Alic a explicat motivul pentru care nu s-a implicat în acțiunile organizate în luna octombrie de suporterii Corvinului Hunedoara, care au punctat împlinirea a 90 de ani de la înființarea clubului.

„Toate acțiunile au avut un iz politic”, crede Alic. Președintele Corvinului a comentat și situația actuală a fotbalului din Hunedoara. „În ultimii ani, Primăria Hunedoara a cheltuit vreo 27 de miliarde de lei vechi cu Corvinul 2005 și surogatul ăsta, FC Hunedoara! Totul s-a făcut politic, nu pentru sport sau pentru a ajuta copiii orașului. Ei le numesc inițiative, dar nu au nicio finalitate! Găsesc mereu câte un om de afaceri care, clar, nu vine de bună voie Am auzit că după plecarea lui Cornel Ene (ex-finanțatorul lui FC Hunedoara în sezonul 2010-2011 n.r.), FC Hunedoara a rămas cu datorii de 4 miliarde de lei. Acum l-au găsit pe Toma ăsta (Silvan Toma, actualul finanțator al FC Hunedoara – n.r.), care a preluat clubul cu această datorie pe care spune că n-o plătește. Totul este o minciună îmbrăcată politic”, a declarat Alic pentru Fotbal Vest.

articol scris de Sami Tamaș

18 Dec. 2011, 12:14 Special
Pe aceeași temă