Se ascute lupta pentru șefia AJF Suceava!

Marius ANGHEL 20 Nov. 2013, 11:48 Special
Se ascute lupta** pentru șefia AJF Suceava!

În contextul schimbărilor care au început deja să se producă la cel mai înalt nivel din fotbalul românesc, mai multe asociații sportive din județ, reprezentate de Ciprian Anton, președintele grupării Sporting II Suceava, au ajuns la concluzia că după 10 ani de domnie a lui Aurel Daicu în fruntea AJF este nevoie de un aer nou și în fotbalul sucevean. Întrucât la începutul lunii martie a anului viitor se încheie de facto cel de-al doilea mandat al președintelui Aurel Daicu, Ciprian Anton a depus la sediul Asociației Județene de Fotbal o solicitare, prin care cere să i se aducă la cunoștință condițiile necesare care trebuiesc îndeplinite de persoanele care doresc să candideze la funcții executive în conducerea Asociației Județene de Fotbal, la alegerile care vor fi organizate în anul 2014.

„Am mai solicitat și un statut al AFJ Suceava, dar care să fie conform cu originalul. Consider că avem tot dreptul să intrăm în posesia acestui act, în calitatea noastră de membri afiliați. Au trecut însă 3 săptămâni și nu am primit niciun semn, cu toate că Legea 544/2001, privind liberul acces la informațiile publice, prevede că ar fi trebuit să avem răspunsul în termen de 10 zile, perioada de așteptare putând fi prelungită în mod excepțional la 30 de zile doar atunci când este cazul unei documentări complexe, ce solicită un volum de muncă ridicat. Conform legii însă, până acum trebuia să primim o înștiințare în acest sens. Nu știu de ce durează atât de mult livrarea unei copii după un statut care însumează doar 10 pagini. Nu vrem să credem că este ceva de ascuns, intenționându-se astfel sabotarea eventualilor contracandidați la viitoarele alegeri de la AJF Suceava”, a declarat Ciprian Anton.

Contactat telefonic, Aurel Daicu a precizat că va onora solicitarea lui Ciprian Anton. „Va primi răspunsul în termenul legal de 30 de zile. Noi nu vom face decât să respectăm prevederile statutare, urmând să anunțăm în timp util când vor avea loc alegerile, n-o să facem nici un secret din asta”, a precizat actualul președinte al Asociației Județene de Fotbal.

Conform statutului Asociației Județene de Fotbal Suceava, aprobat în luna februarie 2012 și publicat în acest moment pe site-ul oficial al forului județean, însă ca document neoficial, persoanele propuse pentru a candida la funcția de președinte al AJF trebuie sa îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: sa aibă cetățenia română; să aibă studii superioare finalizate la momentul depunerii dosarului de candidatură, să arate printr-un cazier judiciar ca nu au suferit condamnări penale privative de libertate; să demonstreze ca au îndeplinit pentru o perioadă consecutivă de minim 4 ani o funcție de conducere în cadrul AJF sau în cadrul unui club; să nu fi fost sancționate disciplinar, administrativ pe toată durata activității din partea AJF / FRF / LPF; să cunoască regulamentele AJF / FRF / FIFA / UEFA; să nu fi fost declarate persona non grata de către Adunarea Generala a FRF / AJF și să aibă vârsta maximă de 72 de ani, se arată în articolul 36 din statul AJF, cel cu privire la alegerea președintelui.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 20 Nov. 2013, 11:48 Special
Pe aceeași temă