Sdrobiș, dezamăgit de nivelul Ligii 2: „Este o farsă. Se ocupă doar de pariuri”

Marius ANGHEL 09 Jan. 2015, 15:04 Special
Sdrobiș, dezamăgit de nivelul Ligii 2:**

Despre pariuri, blaturi și modul în care acestea afectează sportul, în general, s-a vorbit mereu, însă de foarte puține ori s-au făcut dezvăluiri despre așa ceva din partea celor implicați direct. Cei care au avut curajul să confirme că au participat în astfel de practici au fost marginalizați, însă nimeni nu a fost pedepsit până acum. Tot acest flagel duce la îndepărtarea publicului de sport, pe stadioane observându-se din ce în ce mai bine că oamenii nu mai vin să stea în tribune pentru a vedea o piesă regizată.

Antrenorul Ioan Sdrobiș (68 de ani) a vorbit despre starea fotbalului românesc într-o intervenție telefonică la Sport Total FM, acesta declarându-se tot mai dezamăgit de nivelul la care s-a ajuns. „Părintele” reclamă calitatea slabă a meciurilor din eșalonul secund, indicând că tocmai pariurile au adus-o în starea de acum.

„Liga 2 este o farsă. Se ocupă doar de pariuri. Dovezi nu o să găsești niciodată. Calitatea jocului este deplorabilă. Fotbalul românesc este la un nivel extraordinar de scăzut. În fotbal au apărut tot mai mulți oameni care păcălesc fotbalul. Patronii se fac că plătesc, jucătorii se fac că joacă fotbal. Cei care pleacă în zonele arabe se duc acolo din interes financiar, iar calitatea nu se poate pune în discuție. Fotbalul de calitate se face în Europa. Acolo te duci, iei banul și atât.

Noi avem copii talentați, dar infuzia de străini a prăbușit cluburile. Au venit jucători modești, iar tinerii noștri au, pe ici pe colo, câte o răbufnire. Inițiativa FRF cu centrele regionale este bună, dar inițiative au avut toți. Toți vorbeau de copii și juniori, dar unde sunt? Echipele din Liga 1 ar trebui obligate la ce număr de jucători străini au voie”, a spus Sdrobiș la postul de radio.

Ioan Sdrobiș a antrenat echipe precum Oțelul Galați, U Cluj, Dacia Unirea Brăila, FC Maramureș, CSM Reșița, FC Baia Mare, CSM Focșani, CS Năvodari, Jiul Petroșani, FC Vaslui, CFR Timișoara sau Farul Constanța.

Marius ANGHEL 09 Jan. 2015, 15:04 Special
Pe aceeași temă