Daniel Chiriță spune ce fanii Petrolului n-ar fi vrut să audă niciodată: „Am jucat în meciuri aranjate”. „U” Cluj e și ea arătată cu degetul. Cum se făcea ședința tactică în vestiar, la comun

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Dec. 2018, 17:13 Actualizat: 11 Dec. 2018, 17:32 Diverse

Câștigător al Cupei României cu Petrolul, în 1995, și al titlului cu Rapid, în 1999, fostul internațional Daniel Chiriță (44 de ani) a povestit marți, în emisiunea ProSport LIVE, că a participat la meciuri aranjate, cine alcătuia „nucleul dur” al „Cooperativei” și cum se blătuiau întâlnirile fără nicio jenă, de față cu toată lumea.

Martor ocular și participant la aceste vremuri pe care, timp îndelungat, lumea fotbalului românesc le-a negat cu înverșunare, Daniel Chiriță spune că și acum își mai pune întrebări la unele meciuri din Liga 1, când vede, de exemplu, că „o echipă refuză să atace”.

„Am jucat în meciuri aranjate, eram la Petrolul și se făceau vreo trei jocuri aranjate pe sezon. Erau echipele, cu tot cu jucători și conducători, în vestiar. Și se discuta. Iar eu, chiar dacă eram mai la început, îmi dădeam seama ce se întâmplă… Adică se zicea: <>. Erau înțelegeri tur-retur: <>. Erau Petrolul, Bistrița, Ceahlăul și U Cluj… La Bistrița era nea Jean Pădureanu, la Petrolul erau frații Dero, adică Ion Radu și Mihai Cristache. Mai era și Romică Pașcu, la Brașov…”, a dezvăluit Daniel Chiriță la ProSport LIVE.

În vârstă de 44 de ani, Daniel Chiriță și-a început cariera la Petrolul, iar apoi a ajuns la Craiova și Rapid. Alături de ploieșteni a cucerit Cupa României în 1995, iar cu giuleștenii a obținut trei trofee: campionatul, Cupa și Supercupa României. În străinătate, fundașul dreapta a evoluat la Șahtior și Zenit, iar în prezent are o școală de fotbal, la Ploiești, unde activează peste 300 de copii.

Chiriță a jucat și la actuala Petrolul, alăturându-se proiectului pe când echipa era în Liga 4. După promovarea în Liga 3, antrenorul Octavian Grigore a renunțat la serviciile sale, considerând că la 43 de ani nu mai poate face față rigorilor. Acum, Petrolul evoluează în Liga 2 și se luptă pentru o nouă promovare, a treia consecutivă.

În martie, Chiriță s-a retras din fotbal în cadrul unei gale unde au participat nume sonore din lumea sportului, printre care Ionuț Lupescu, Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Cristi Ciocoiu, Marian Aliuță, Leonard Doroftei, Marius Măldărășanu sau Ionuț Badea.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Dec. 2018, 17:13 Actualizat: 11 Dec. 2018, 17:32 Diverse
Pe aceeași temă