Farul nu confirmă după achizițiile multiple făcute pentru a se salva de la retrogradare. Grigoraș: „Nu am cuvinte să spun câtă dezamăgire e”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 11:53 Campionat

SSC Farul a transferat 16 jucători în această iarnă în încercarea de a schimba fața echipei și de a nu avea probleme în privința menținerii în Liga 2. După primele două meciuri desfășurate au înregistrat tot atâtea înfrângeri, iar antrenorul Petre Grigoraș se declară total dezamăgit.

După eșecul cu 0-1 de la Academica Clinceni, sâmbătă, constănțenii au cedat și pe teren propriu, 1-2 cu Sportul Snagov. E drept că primii doi adversari au fost chiar primele două clasate din Liga 2, însă Petre Grigoraș se aștepta la altceva și considera că SSC Farul ar fi putut obține mai mult. Fără punct din cele două jocuri din 2019, „marinarii” au căzut încă o poziție în clasament, pe 18 și rămân cu 20 de puncte, la patru puncte în spatele primei echipe aflate deasupra locurilor retrogradabile.

Cu Snagovul, scorul a fost deschis din minutul 13, după ce Pelestino a faultat în careu, iar Alexandru Ioniță a transformat cu siguranță penalty-ul. Același Celestino putea aduce egalarea dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri central, însă mingea trimisă de el a șters rădăcina barei din dreapta și s-a dus în afară. Peste două minute, fundașul Lică ar fi putut majora avantajul ilfovenilor, dar a reluat balonul, cu capul, în transversală. Și Ispas a bătut bine o fază fixă, însă balonul a trecut puțin peste transversală, astfel că scorul pauzei a fost în favoarea oaspeților.

În partea secundă, la o lovitură de colț din stânga, mingea respinsă la 13 metri a fost protejată bine de Ioniță în fața lui Păun, iar Ayoub Tazouti a șutat năpraznic sub transversală, nelăsându-i lui Avram nicio șansă să intervină pentru a salva. Același portar avea apoi să intervină salvator în fața lui Huiban (55), scăpat singur, și Borțoneanu (62), care a tras din voleu din interiorul careului. Ca mai apoi Huiban (63) să trimită puțin pe lângă bară din 18 metri central.

Fariștii au fost aproape de revenirea în joc la o fază la care Florin Ilie era să înscrie în propria poartă, însă mingea trimisă cu capul din 8 metri s-a dus puțin peste transversală. Au reușit în cele din urmă să înscrie, însă au făcut-o prea târziu. În minutul 90, la o acțiune personală a lui Moldovan și o pasă în dreapta a lui Marius Fotescu, acesta a pătruns în careu, a fentat în stânga și a marcat la colțul scurt, pe sub brațul lui Marinescu.

„Am părut debusolați, parcă nu știm să jucăm fotbal, cu toate că avem jucători cu mare experiență”

La conferința de presă, Petre Grigoraș și-a spus nemulțumirile și nu și-a menajat deloc jucătorii, transmițându-le că e timpul să își schimbe atitudinea, pentru că CV-ul nu joacă pentru ei.

„S-au făcut eforturi mari pentru a se face o schimbare, pentru a se crea condiții bune din toate punctele de vedere. Cert e că e dezamăgirea mare după, hai, poate că era o scuză primul joc, prima înfrângere, cu foarte mulți jucători noi, dar acum, pe teren propriu, a deranjant. Am părut o echipă nearticulată. O echipă fără agresivitatea pozitivă pe care am cerut-o toată săptămâna. Am pregătit ceva și, din păcate, nu am arătat aproape nimic din ce am discutat. Chiar nu am cuvinte acum să spun câtă dezamăgire e, pentru că nu mă așteptam la o asemenea apariție. E posibil să pierzi un joc, nu e nici primul, poate nici ultimul, dar ceea ce le spun de fiecare dată e că atunci când ieși de pe teren trebuie să ieși cu fruntea sus, mulțumit de ceea ce ai făcut pe teren, că ai făcut tot posibilul ca echipa să scoată un rezultat pozitiv, ceea ce nu cred că este cazul astăzi. Și asta este dezamăgirea cea mai mare. Sigur, e o victorie a oaspeților absolut meritată, chiar cred că puteau să înscrie de mai multe ori. Am părut debusolați, parcă nu știm să jucăm fotbal, cu toate că avem jucători cu mare experiență. Au avut o viteză clară în plus față de noi. Bine, se vede că unii jucători ai noștri nu au ritm, nu au jocuri în picioare. Lucrul ăsta se vede de la o poștă. Iarăși, dar nu este o scuză, pentru că indiferent de ce alte scuze și-ar găsi, poate, unii, a fost o atitudine care nu a corespuns cu ceea ce mă așteptam să fie, cu ceea ce am discutat, și colectiv, și individual cu ei”, a spus Grigoraș.

Antrenorul Farului a explicat și de ce și-ar fi dorit neapărat o victorie la acest prim meci din acest an desfășurat pe teren propriu. „Pentru mine, personal, era un meci extrem de important, era un prim meci pe teren propriu și ca să îți atragi simpati, să îți aduci publicul alături de tine, să ai susținere permanentă, aveam nevoie de cu totul altă exprimare, din toate punctele de vedere. Asta e cea mai mare dezamăgire a mea”, a mai comentat Petre Grigoraș.

SSC FARUL CONSTANȚA – SPORTUL SNAGOV     1-2
Marius Fotescu 90′ / Alexandru Ioniță 13′ – pen., Ayoub Tazouti 53′

R. Avram – Sabangeanu, Ehmann, Ispas (cpt.), Neciu – Doumbia, Celestino (Tud. Moldovan 55′), Raf. Miranda, G. Păun (Rosado Diogo 78′) – Nic. Moise, Joao Diogo (M. Fotescu 46′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa, Antoche, D. Toma, Mih. Șandru
Antrenor: Petre Grigoraș

Andr. Marinescu – Gîț, Fl. Ilie (cpt.), V. Lică, Bg. Stancu – L. Ion, Borțoneanu – Danale (Laur. Manole 67′), Huiban (Elek 89′), Tazouti – Al. Ioniță (Buia 85′)
Rezerve neutilizate: Târnoveanu – Ait Malek, Liv. Gheorghe, I. Șerban
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Farul (Constanța); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Doru Zamfir (Slatina).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 11:53 Campionat
Pe aceeași temă