Organizația Suporterilor Timișoreni Druckeria a postat un comunicat în care sunt dezvăluite pretențiile lui Marian Iancu în litigiul pe care intenționează să îl aibă cu ASU Politehnica la TAS (Vezi detalii aici).
Omul care a patronat clubul Poli Timișoara din 2005 până în 2012, ducând echipa în cupele europene și, în cele din urmă, afară din orice competiție și aproape de faliment, vrea să facă bani de pe urma echipei pe care a lăsat-o să moară în vara anului trecut. Iancu susține că ASU Politehnica, echipa din liga a patra, nu are voie să poarte numele Politehnica și culorile alb-violet și cere despăgubiri de 983.000 de euro. Culmea, ASU Politehnica este secția sportivă a Universității Politehnica, iar această echipă de fotbal activează de un deceniu sub acest nume în ligile județene, astfel că intenția lui Iancu este să interzică unei instituții înființate în 1920 să își folosească propriul nume!
Această formă incipientă a unui proces la TAS denotă faptul că Iancu vrea să se răzbune pe suporteri, care l-au înjurat în urmă cu doi ani, când nu făcea nimic pentru a salva clubul, ci aștepta ca autoritățile locale să-i plătească datoriile. În plus, se vede tot mai clar simpatia lui Iancu pentru ACS Poli (fosta AC Recaș), care ar avea de câștigat la capitolul popularitate de pe urma dispariției lui ASU Politehnica din peisajul fotbalistic timișorean.
Iată, mai jos, comunicatul postat de Druckeria, în care sunt expuse argumentele pentru care suporterii cred că acest război cu Iancu poate fi câștigat:
Așa cum a fost anunțat în conferința de presă de ieri, 23 octombrie a.c., societatea comercială Politehnica Timișoara SA (Marian Iancu) a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) o cerere de arbitraj referitoare la interzicerea folosirea denumirii Politehnica Timișoara și a culorilor alb-violet de către clubul de fotbal ASU Politehnica Timișoara (Liga a IV-a Timiș).
Potrivit cererii de arbitraj depuse la TAS, SC Politehnica Timișoara SA solicită forului european de arbitraj sportiv emiterea unei decizii în baza căreia ASU Politehnica Timișoara să fie obligată să își modifice denumirea, astfel încât noua denumire să nu se confunde cu cea folosită de SC Politehnica Timișoara SA, ASFC Politehnica Timișoara (asociația membrilor fondatori, președinte Viorel Boiț) sau ACS/ASC Politehnica Timișoara (?). De asemenea se solicită plata unor daune în cuantum de 983.000 euro. În susținerea cererii au fost depuse documente, traduceri ale articolelor apărute în presa sportivă locală și națională referitoare la meciurile disputate de ASU Politehnica Timișoara, precum și fotografii și înregistrări video care să ateste faptul că echipa ASU Politehnica Timișoara a evoluat în sezoanele 2012/2013 și 2013/2014 în echipamentul alb-violet și sub această denumire. Pentru moment, legat de această situație dorim să facem câteva precizări, urmând ca procedura să urmeze calea legală, cu respectarea termenelor impuse de către TAS:
1. ASU Politehnica Timișoara nu are personalitate juridică, ci este constituită ca secție sportivă a Universității Politehnice din Timișoara (UPT); prin urmare acțiunea introdusă pe rolul TAS de către SC Politehnica Timișoara SA (Marian Iancu) este o acțiune îndreptată către Universitatea Politehnica din Timișoara, încercând interzicerea folosirii denumirii de Politehnica Timișoara de către Universitate, într-o ramură a activitate a acesteia;
2. SC Politehnica Timișoara SA nu reprezintă vreo structură sportivă afiliată nici unei competiții interne sau internaționale, deci pe cale de consecință nu are calitatea necesară pentru a adresa cereri Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne; de asemenea, rezolvarea oricărui litigiu sportiv, de orice natură, trebuie să se facă mai întâi folosind comisiile forurilor interne. Mai mult, potrivit hotărârii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 8 iulie 2011, Marian Iancu (reprezentantul legal al SC Politehnica Timișoara SA) a fost declarat „persona non-grata”, neavând dreptul de a se adresa forurilor fotbalistice interne și de a face sesizări acestora.
3. Menționăm că argumentele folosite de către Marian Iancu în această chestiune și motivele de atac sunt exact aceleași folosite de către Claudio Zambon în procesul de lungă durată purtat cu sus-numitul Iancu; acest fapt ne întărește convingerea și oferă argumente solide în sprijinul afirmației conform căreia Marian Iancu este, într-adevăr, Zambon II, așa cum suporterii timișoreni au atras atenția în repetate rânduri.
Vă asigurăm pe toți că lupta de abia acum începe. Suntem puternici, mult mai puternici decât ar putea crede Marian Iancu și suntem pregătiți să facem orice pentru ca acest personaj al fotbalului românesc să nu își poată permite să îngroape pentru a doua oară Politehnica Timișoara!
Uniți vom învinge!
Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”
Articol scris de Radu FAUR