Rapid are antrenor. Nicolae Grigore s-a înțeles cu FRF, pleacă de la naționala de tineret și preia echipa giuleșteană înainte de derby-ul cu ASU Poli

Carmen MANDIȘ, Daniel NAZARE 01 Dec. 2020, 11:10 Liga 2
Rapid are antrenor. Nicolae Grigore s-a înțeles cu FRF, pleacă de la naționala de tineret și preia echipa giuleșteană înainte de derby-ul cu ASU Poli

Rămasă fără antrenor pentru ultimul meci oficial din 2020, chiar dacă era interimar, Rapid a găsit imediat un înlocuitor. Conducătorii clubului au revenit la vechea țintă și au reușit, ieri seară, să ajungă la un acord cu Nicolae Grigore (37 de ani). Acesta a ajuns la un acord cu FRF și poate pleca de la echipa de tineret a României, unde era ”secundul” lui Adrian Mutu, pentru a deveni antrenorul principal al formației giuleștene.

Ieri, interimarul Mihai Iosif a fost depistat pozitiv cu COVID-19, astfel că a devenit indisponibil pentru ultimul meci pe care Rapid îl are de jucat în 2020, derby-ul cu ASU Politehnica Timișoara, programat duminică, în deplasare, de la ora 13:30.

Nicolae Grigore, noul antrenor al Rapidului

Nicolae Grigore este de azi noul antrenor al Rapidului, potrivit surselor ProSport. Acesta va conduce azi, de la ora 13:00, primul antrenament al echipei.

Grigore a mai lucrat la Rapid, fiind ”secundul” lui Daniel Pancu în prima parte a sezonului trecut. S-a despărțit de formația giuleșteană pentru a merge ca ”secund” al lui Adrian Mutu la naționala de tineret a României.

Finanțatorul Victor Angelescu merge pe mâna lui, plăcându-i faptul că e tânăr și folosește mult noile concepte tactice din fotbalul internațional, fiind pasionat de studiul video.

Grigore îi ia locul lui Mihai Iosif pe banca Rapidului

Nicolae Grigore este crescut la Rapid, unde a jucat între 2000 și 2009, reușind 10 goluri în 116 meciuri. Apoi a mai bifat trei sezoane între 2010-2013, evoluând în 73 de meciuri și marcând 11 goluri. Are câștigate trei Cupe ale României și un titlu cu formația giuleșteană.

Grigore îi ia locul lui Mihai Iosif, cel care a fost numit antrenor interimar în locul lui Adrian Iencsi și a condus primul meci din această postură în etapa a 8-a a Ligii 2. Atunci, Rapid a pierdut cu 3-0, pe teren propriu, cu CS Mioveni. Ulterior, giuleștenii au mai pierdut un joc, 0-2 la Ploiești, cu marea rivală Petrolul. A urmat o serie pozitivă de trei victorii: 2-1 cu Farul și 1-0 cu ”U” Cluj, ambele meciuri fiind desfășurate pe teren propriu, la Clinceni, respectiv Buftea, și 3-2 la Aerostar Bacău. În ultima runda a remizat la Buftea cu CSM Reșița, scor 0-0, și a ratat șansa de a urca pe locul 2 și a se apropia la două puncte de liderul ”FC U” Craiova.

Înainte de desfășurarea ultimei programate în 2020, Rapid ocupă locul 5 în Liga 2, cu 23 de puncte acumulate în 13 meciuri, fiind la egalitate cu Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii, care au însă golaveraj superior. În acest ultim meci din acest an, Rapid joacă duminică, 6 decembrie, de la ora 13:30, la Timișoara, pe arena Știința, cu ASU Politehnica (locul 2, 24 de puncte).

Nicolae Grigore, lăudat de Grigore Sichitiu la ProSport LIVE

Grigore Sichitiu susține că Nicolae Grigore este un antrenor potrivit pentru Rapid, însă consideră că pe lângă acesta ar trebui să se afle oameni de fotbal cu experiență.

”Grigore este un băiat deștept. Dar trebuie să nu mai piardă timpul, pentru că trec etapele. Echipa este demoralizată și mai este și nenorocitul ăsta de virus. Trebuie adus un medic care să vorbească cu ei, să le explice. Trebuie lucruri făcute de niște profesioniști, nu de niște ageamii.

Acolo sunt niște oameni care n-au nici o treabă cu ceea ce trebuie făcut. În țara asta sunt foarte mulți oameni cu experiență care să vină să ajute acest club. Grigore este o variantă potrivită din mai multe motive. În primul rând, este un băiat deștept, am lucrat cu el și îl știu. În al doilea rând, este un antrenor care își dorește sa facă lucruri frumoase.

E rândul celor tineri, dar ei trebuie să fie ajutați. De aceea eu cred că, pe lângă acești antrenori tineri, ar trebui să fie cei care au trecut prin diverse războaie”, a declarat Grigore Sichitiu, acum două săptămâni, la ProSport LIVE.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-ramas-din-nou-fara-antrenor-mihai-iosif-a-fost-depistat-pozitiv-la-covid-19-si-rateaza-ultimul-meci-din-2020-derby-ul-cu-asu-poli-19160676

Carmen MANDIȘ, Daniel NAZARE 01 Dec. 2020, 11:10 Liga 2
Pe aceeași temă