ASU Politehnica încă nu și-a trimis jucătorii în șomaj, deși veniturile din sponsorizări ale clubului sunt afectate semnificativ: ”Vom analiza să luăm cea mai bună decizie”

Anda DELIU 30 Mar. 2020, 17:34 Liga 2
ASU Politehnica încă nu și-a trimis jucătorii în șomaj, deși veniturile din sponsorizări ale clubului sunt afectate semnificativ: ”Vom analiza să luăm cea mai bună decizie”

O parte dintre cluburile de fotbal din România și-au trimis deja jucătorii în șomaj tehnic. ASU Politehnica, club cu unul dintre cele mai mici bugete din Liga 2, nu a recurs încă la asemenea măsuri, chiar dacă e foarte afectată de faptul că nu se joacă, dar și pentru că are sponsori din domeniul hospitalității. Directorul sportiv Marius Cociu spune că, zilele acestea, clubul analizează ce decizie va lua.

ASU Politehnica are o parte importantă din buget asigurată din biletele vândute la meciuri, donațiile colectate tot la jocuri, dar și materiale promoționale, pe care o parte, similar, le vindeau tot la meciuri. De asemenea, mulți dintre sponsorii importanți fie au restaurante sau cafenele, fie furnizau marfă pentru afacaeri din domeniul HoReCa.

”Nu am luat încă o decizie în acest sens. Ieri și alaltăieri am avut discuții. Am vorbit și cu băieți zilele acestea. Vom analiza să luăm cea mai bună decizie. Urmează să se facă o analiză, împreună cu contabila, cu cei implicați în finanțarea echipei. Nu ne ascundem după copac, că nu avem probleme”, a declarat Marius Cociu pentru Liga2.ro.

Echipa primește acum salariile pe februarie

Așadar, deocamdată, contractele jucătorilor sunt în vigoare așa cum au fost semnate. Luni și marți, echipa primește salariile pentru luna februarie.

”Un lucru este cert. Salariile pentru luna februarie vor fi achitate integral. Astăzi și mâine facem plățile. Cei care se ocupă de club își doresc ca băieții să nu fie afectați din punct de vedere financiar, chiar dacă pentru club e o situație dificilă”, a mai explicat Cociu.

De precizat că ASU Politehnica are puține contracte care depășesc echivalentul a o mie de euro. Șomajul tehnic este plafonat la maximul de 75 la sută din venitul mediu pe economie brut, așadar, cei cu salarii mari iau nu mai mult de 4.072 de lei. Însă cei a căror trei pătrimi din salariu nu înseamnă această sumă, vor lua 75 la sută din salariul lor, deci, mai puțin.

Anda DELIU 30 Mar. 2020, 17:34 Liga 2
Pe aceeași temă