Robert Ilyeș a rămas cu Foresta în suflet. „Pe unde am jucat am povestit la toată lumea despre atmosfera de la Suceava”. Ce planuri are la Ciuc

Marius ANGHEL 15 Sep. 2016, 13:03 Special

Foresta a obținut calificarea în turul al 4-lea al Cupei România în urma succesului cu 1-0 înregistrat marți pe terenul formației AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Interesant este că la echipa gazdă a evoluat pe tot parcursul disputei Robert Ilyeș, fostul mijlocaș din perioada de glorie a Forestei. Și nu a făcut-o rău, cu toate că nu mai este deloc tânăr pentru fotbal la cei 42 de ani ai săi.

„Din acea generație a fotbalului sucevean, cred că doar eu, Bălan și Semeghin mai suntem încă în activitate. În mod cert acesta este ultimul sezon competițional pentru mine în postura de jucător. Am vrut să îmi agăț ghetele în cui astă vară, dar am acceptat să mai evoluez un an la rugămințile colegilor și ale conducătorilor de la Miercurea Ciuc. Intenția mea este ca din ediția viitoare de campionat să mă apuc serios de antrenorat, după ce în ultimii ani am activat în dubla postură de antrenor-jucător”, a declarat Robert Ilyeș.

„La anul tragem la promovare”

Întrebat despre deznodământul partidei din turul al treilea al Cupei României, fostul mijlocaș al Forestei a recunoscut sportiv că gruparea suceveană a meritat victoria. „Pentru tânăra noastră echipă a fost un test util, împotriva unei formații mult mai solide. În multe momente ale jocului s-a văzut diferența de valoare, sucevenii forțând doar atât cât a fost nevoie pentru a obține calificarea. Obiectivul nostru pentru acest sezon este să omogenizăm echipa, iar la anul să tragem la promovare, pentru că aici sunt condiții dintre cele mai bune pentru a face performanță. Oricum, pentru mine a fost o bucurie să mă revăd cu foștii coechipieri Grosu, Semeghin sau Bălan și cu maseurii Pepe Armeanca și Constantin Bosânceanu”, a precizat fotbalistul care după despărțirea de Foresta a mai evoluat pentru Astra Ploiești, Rapid București, Khazar Lankaran, FC Brașov sau FCM Târgu Mureș.

Robert Ilyes a mărturisit că s-a bucurat când a auzit că Foresta a revenit din nou la viață la Suceava, un oraș unde s-a simțit iubit și de care îl leagă amintiri dintre cele mai plăcute. „Îmi este dor de momentele în care evoluam pe Areni și 6.000-7.000 de spectatori îmi scandau numele. Pe unde am jucat, am povestit la toată lumea despre atmosfera de la Suceava și despre dragostea cu care am fost înconjurat în acest oraș. Am avut prilejul să cunosc acolo niște oameni extraordinari și am recunoscut întotdeauna că dintre toate echipele la care am evoluat cel mai bine m-am simțit la Foresta Suceava”, a încheiat Robert Ilyeș.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 15 Sep. 2016, 13:03 Special
Pe aceeași temă