Revoluția cluburilor mici!

17 Aug. 2011, 12:51 Special
Revoluția cluburilor mici!

Acordul dintre FRF și Consiliul Concurenței, semnat în primăvară, prin care cluburile din liga secundă pot negocia direct cu televiziunile drepturile de transmisie, a semănat discordie printre grupările din Liga a II-a.

Primul pas a fost făcut de cluburile din Vest, Poli și FC Bihor. Grupările conduse de Iancu și de Vizer au obținut contracte în valoare de 100.000 de euro pentru cele 15 meciuri organizate pe teren propriu, însă sumele pot crește datorită spațiilor publicitare care au fost incluse în înțelegerile respective.

Apoi, în seria I, Dinamo II și CS Otopeni au semnat cu GSP TV. Acest lucru a deranjat restul formațiilor, care inițial au negociat săptămâna trecută vânzarea colectivă a drepturilor de televizare și obținuseră de la Digi Sport suma de 38.000 de euro + TVA pentru fiecare. Cum afacerea a picat, iar cluburile au rămas cu buza umflată, conducătorii au trecut la contraatac. Președinții echipelor care nu au contract cu Digi spun că nu vor accepta să joace în altă zi în afară de sâmbătă, de la ora 11:00. Totuși, vor exista unele breșe, mai ales în ceea ce privește partidele în care se întâlnesc echipe ce și‑au vândut drepturile către aceeași televiziune.

Articol scris de Florin ALBOIU

17 Aug. 2011, 12:51 Special
Pe aceeași temă