„Dulăii” lui Andone, chinuiți de puștii lui Diniță. Patrick Petre l-a făcut fericit pe Andone după 80 de minute de chin

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 00:11 Cupa

Dinamo II a fost aproape de a furniza surpriza miercuri seară, în 16-imile Cupei României, și de a împinge meciul cu Dinamo în prelungiri. Ioan Andone a tremurat serios pe banca tehnică la ocaziile fotbaliștilor de la echipa a doua, iar orgoliul „câinilor” a fost salvat de Patrick Petre, cu zece minute înainte de finalul partidei desfășurate în „Ștefan cel Mare”. S-a terminat 2-1 și Dinamo se califică în optimi după ce își învinge cu greu propria echipă secundă.

Dinamo merge în „optimile” de finală ale Cupei României după un meci trăit la intensitate maximă pe teren, deși nu se poate spune același lucru și la nivelul tribunelor, unde au fost doar 200 de suporteri, care i-au strigat „Demisia” lui Ioan Andone, după o primă repriză albă, scor 0-0, în care fotbaliștii lui Laurențiu Diniță au presat și au avut ocazii la fel de mari precum seniorii echipei mari.

Patrick Petre a fost cel mai activ fotbalist de pe teren și a fost implicat la ambele goluri ale lui Dinamo. La primul, fiul lui Florentin Petre a șutat la colțul lung, iar balonul a fost deviat de Groza în proprie poartă, ca tabela să arate 0-1, în minutul 55.

Șocul partidei a venit în minutul 65, când Dinamo II a reușit să înscrie, prin Tîrcoveanu, al cărui șut a fost șters de Nedelcearu, iar Cobrea nu a mai putut interveni. A fost momentul în care Patrick Petre, inclus în lotul echipei mari, deși de obicei joacă la echipa secundă în Liga 3, a ieșit din nou la rampă în fața propriilor colegi, iar mijlocașul a fost angajat perfect de Rotariu pentru a-și aduce echipa în avantaj.

Totuși, meciul nu a fost lipsit de evenimente nedorite. Tușierul și „centralul” au fost implicați în două faze în care i-au dezavantajat pe cei de la Dinamo II. Prima fază suspectă s-a petrecut în primele 45 de minute, când centrarea lui Gheorghe a fost atinsă cu mâna de Maric, dar arbitrul de centru nu a avut reacție, iar elevii lui Diniță nu au avut puterea de a protesta.

Al doilea moment s-a petrecut în repriza secundă, când lui Dinamo II i-a fost anulat un gol, după ce tușierul a ridicat steagul la un offside inexistent.

Astfel, după cele 90 de minute, Dinamo se califică în „optimile” de finală ale Cupei României și își așteaptă adversara din faza următoare.

DINAMO II – DINAMO  1-2
Andrei Tîrcoveanu 65′ / Daniel Groza 55′ – autogol, Patrick Petre 79′

Eșanu – R. Anghel, Vl. Georgescu, D. Ciobotariu (cpt.), Groza (A. Nistor 61′) – Dudea, M. Vlad (Fl. Vasile 74′) – Al. Dulca, Tîrcoveanu, I. Gheorghe – Neață (Moldoveanu 56′)
Rezerve neutilizate: Fara – R. Grigore, Drugă, Neicuțescu
Antrenor: Laurențiu Diniță

Cobrea – Janeczek, Nedelcearu, Maric, St. Filip (cpt.)(M. Oliva 63′) – Mahlangu, I. Șerban (Hanca 68′) – P. Petre, D. Popa, Vl. Olteanu (Rotariu 46′) – Gnohere
Rezerve neutilizate: Penedo Cano – M. Popescu, Nemec, Palic
Antrenor: Ioan Andone

Stadion: Dinamo Central (București); Spectatori: 200; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici; Asistenți: Cosmin Vătămanu și Alexandru Midvichi (toți din București).

Articol scris de Dan MIREA

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 00:11 Cupa
Pe aceeași temă